ثبت شرکت در ترکیه میتواند یک سرمایهگذاری مطمئن و سودبخش تلقی شود. اقتصاد این کشور بعد از گذشت یک دوران رکود، روند روبهرشدی را تجربه میکند و همین امر موجب شده تا سرمایهگذاران بسیار زیادی از سراسر دنیا، علاقهمند به تأسیس یک شرکت در ترکیه شوند. از سوی دیگر، دولت این کشور نیز در تلاش است تا راه را برای ورود چنین افرادی به کشور ترکیه، هموارتر کند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که قصد دارید تا با ثبت یک شرکت در کشور ترکیه، دامنه کسبوکار خودتان را گسترش دهید، لازم است تا در ابتدا با شرایط، قوانین و مدارک موردنیاز برای انجام این کار آشنا شوید. با ما همراه شوید تا هر آن چه که از ثبت شرکت در ترکیه نیاز دارید را یاد بگیرید.
فرم مشاوره رایگان
آنچه خواهید خواند:
مزایای ثبت یک شرکت در کشور ترکیه
شاید برای شما هم این سؤال ایجاد شده باشد که چرا در حضور کشورهای پیشرفتهتر، لازم است تا برای ثبت شرکت در کشور ترکیه اقدام کنید؟ باید اشاره کرد که تأسیس یک شرکت در این کشور مزایای بسیار زیادی را با خود به همراه داشته که موجب جذب حداکثری سرمایهگذاران شده است. برخی از مهمترین این مزایا عبارتاند از:
اقتصاد روبهرشد
اقتصاد کشور ترکیه بهعنوان یک اقتصاد درحالتوسعه سریع شناخته میشود. دولت این کشور در تلاش است تا از نوآوریهای افراد مختلف سراسر جهان، استفاده کند. شاید جالب باشد اگر اشاره کنیم که هم اکنون کشور ترکیه جزو 30 کشور برتر دنیا از لحاظ حفظ سرمایهگذاری برای کارآفرینان قرار دارد. طبق آمار، کشور ترکیه بهعنوان 60 مین کشور برتر جهان برای انجام فعالیتهای تجاری شناخته میشود. از سوی دیگر، تولید ناخالص کشور ترکیه در حال حاضر چیزی در حدود 649 میلیارد دلار بوده و در حال افزایش است.
منطقه آزاد تجاری
سرمایهگذارانی که برای ثبت شرکت در ترکیه اقدام میکنند، میتوانند شرکتی را در منطقه آزاد تجاری این کشور، تأسیس کنند. الحاق شرکت در این منطقه میتواند مزایای بسیار زیادی برای کارآفرینان داشته باشد. دولت کشور ترکیه نیز اشکال مختلفی از مزایای و تشویقهای مالیاتی مختلفی را برای آن دسته از شرکتهایی که در منطقه آزاد تجاری ثبت شده است، در نظر گرفته است. جدا از این مسئله، سرمایهگذاران قادر هستند تا وجوه دریافتی خود را از این منطقه با کمترین نگرانی به کشور خود بازگردانند.
اتحادیه گمرکی
با این که کشور ترکیه هنوز جزو کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیست، اما این کشور بخشی از اتحادیه گمرکی با اتحادیه اروپا را به دست آورده است؛ ازاینرو به کمک این اتحادیه، معافیتهای مختلفی در زمینههای تجارت و تعرفهها برای کالاهای ترکیه به وجود آمده است.
سرمایهگذاری مستقیم خارجی
در بین کشورهای غرب آسیا، ترکیه بیشترین میزان سرمایهگذاری خارجی را از کشورهایی نظیر بریتانیا، آمریکا و هند دریافت کرده است. همین امر نشان میدهد که دولت ترکیه بخشهای مختلفی را برای سرمایهگذاری خارجی در ترکیه، آزاد کرده است.
سهولت در انجام کسبوکار
تأسیس و ثبت شرکت در ترکیه بسیار ساده و آسان است. شما حتی این شانس را دارید تا یک شرکت را با یک سهامدار و یک مدیر به ثبت برسانید. با داشتن حداقل سرمایه موردنیاز، تمامی مراحل تأسیس شرکت در کشور ترکیه، بهسرعت انجام خواهد شد.
امکان دریافت اقامت
درصورتیکه فرد بتواند یک شرکت را در کشور ترکیه به ثبت برساند، میتواند برای خود و اعضا خانوادهاش، اقامت کشور ترکیه را دریافت کند. این اقامت یک اقامت کوتاه یکساله بوده و تا زمانی که شرکت در کشور ترکیه حضور دارد، میتوان آن را تمدید کرد.
انواع مختلف شرکت قابل تأسیس در ترکیه
بهعنوان فردی که قصد تأسیس و ثبت شرکت در ترکیه را دارد، در گام اول نیاز است تا با انواع شرکتهای قابل تأسیس در این کشور آشنا شوید. بدین صورت میتوانید بهترین و مناسبترین گزینه برای ثبت شرکت در این کشور را بسته به موقعیت، شرایط و نیاز خود، تأسیس کنید. ساختارهای تجاری واجد شرایط برای ثبت شرکت در کشور ترکیه به شرح زیر خواهند بود:
شرکت سهامی ترکیه
این نهاد که با نام JSC نیز شناخته میشود، مشابه شرکت سهامی عام است. اعضای هیئتمدیره و سهامداران شرکت سهامی ترکیه باید مشخص و تعیین شوند. این شکل از شرکت میتواند سهام خود را به بورس اوراق بهادار کشور ترکیه نیز وارد کند.
شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود در کشور ترکیه، با نام LLC نیز شناخته میشود. اعضای آن باید مسئولیتهای جداگانه از شرکت داشته باشند و مدیران و سهامداران نیز باید برای انجام وظایف مربوطه خود، منصوب شوند. یک LLC در کشور ترکیه معمولاً توسط یک مدیر، مدیریت خواهد شد.
دفتر شعبه
نوع دیگری از ثبت شرکت در ترکیه، ثبت دفتر شعبه است. معمولاً مسئولیت شعبه بر عهده شرکت مادر که در یک کشور خارجی قرار دارد، خواهد بود. شرکت مادر مسئول کلیه بدهیهای شعبه خواهد بود. دفتر شعبه موظف است تا درصد مشخصی از مالیات شرکتی را پرداخت کند.
دفتر نمایندگی
بهمانند دفتر شعبه، دفتر نمایندگی نیز صرفاً توسط یک شرکت مادر خارجی قابل تأسیس خواهد بود. مسئولیت این دفتر به عهده شرکت مادر بوده و تنها قادر به انجام تحقیقات بازار و فعالیتهایی است که توسط شرکت مادر خارجی، انجام میشود. دفتر نمایندگی مجاز به انجام هیچگونه فعالیت انتفاعی نخواهد بود.
شرکت منطقه آزاد
یکی از سادهترین راهها برای ثبت شرکت در ترکیه، تأسیس شرکت منطقه آزاد است. با داشتن این شرکت، مزایای خاص خودش را به همراه خواهد داشت. برای مثال، سرمایهگذار قادر است تا درآمد خود را بهسادگی به کشور اصلی خود بازگرداند.
حداقل معیارهای لازم برای ثبت شرکت در ترکیه
اما یکی از مهمترین قدمهایی که سرمایهگذاران برای تأسیس شرکت در ترکیه باید بردارند، آشناییپیداکردن با حداقل معیارها و قوانین ثبت شرکت در این کشور است. درصورتیکه بتوانید این حداقلها را رعایت کنید، قادر خواهید بود تا بهسادگی شرکتی را در کشور ترکیه، راهاندازی کنید. از مهمترین این معیارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حداقل سرمایه موردنیاز
بدون شک برای تأسیس یک شرکت در کشور ترکیه، به یک سرمایه اولیه نیاز خواهید داشت. حداقل سرمایه لازم برای تأسیس شرکت سهامی در کشور ترکیه، 50000 لیر است. بااینوجود، حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکتهای سهامی غیرعام، 100000 لیر خواهد بود. اگر هم قصد تأسیس شرکت با مسئولیت محدود را دارید، باید حداقل 10000 لیر در اختیار داشته باشید.
حداقل سرمایهگذاران
برای یک شرکت سهامی و یک شرکت با مسئولیت محدود، حداقل تعداد سهامداران مطرح نخواهد بود. بااینحال، طبق قانون کلی کشور ترکیه، حداقل یک سهامدار برای تشکیل این نوع از شرکتها، لازم است.
حداقل مدیران
حداقل یک مدیر برای ثبت شرکت در ترکیه نیاز خواهد بود. بااینوجود، این شرط نیز یک شرط دورازذهن و یا با محدودیت بالا به شمار نمیآید. برای شرکت با مسئولیت محدود، شریک و یا مدیر دارای ظرفیت نمایندگی شرکت نیز نیاز است.
مراحل ثبت شرکت در کشور ترکیه
اکنون که بهخوبی با قوانین و مقررات ثبت شرکت در کشور ترکیه آشنا شدید، زمان آن رسیده است تا مراحل مهم آن را فرا بگیرید. همانطور که اشاره شد، دولت کشور ترکیه در تلاش است تا سادهترین و راحتترین مسیر برای ثبت شرکت در این کشور را پیش روی سرمایهگذاران خارجی بگذارد؛ به همین دلیل تنها نیاز است تا چند قدم مختصر را برای تأسیس یک شرکت در ترکیه بردارید:
ثبتنام در MERSIS
برای ثبت شرکت در ترکیه نیاز است تا در قدم اول، یک حساب کاربری در MERSIS افتتاح کنید. تمامی متقاضیان این فرصت را دارند تا ثبتنام خودشان را بهصورت آنلاین انجام دهند. البته که متقاضیان خارجی باید پیش از ثبتنام در MERSIS، نسبت به دریافت شماره مالیات کشور ترکیه، اقدام کنند.
سیستم آنلاین
سیستم آنلاین MERSIS به قراردادهایی مرتبط خواهد بود که میتوان با واردکردن اطلاعات خاص مربوطه، شرکت را تأسیس کرد. همچنین امکان دریافت شماره مالیاتی شرکت نیز توسط این سیستم انجام میشود. تمامی نمایندگان مجاز باید قراردادها را امضا کنند. همچنین برخی از شرکتها ملزم هستند تا الزامات دیگری را برای ثبت و تأسیس رعایت کنند.
دفتر اسناد رسمی
همچنین ممکن است برای ثبت شرکت در ترکیه مجبور باشید تا به دفتر اسناد رسمی این کشور مراجعه کنید. این امکان وجود دارد تا در این دفتر، امضاهای لازم را داده تا تأیید شوند. پس از این مرحله است که اظهارنامهها باید تهیه شوند.
سپردهگذاری سرمایه
0.04 درصد از سرمایه مجاز شرکت باید به یک حساب بانکی واریز شود. این حساب بانکی متعلق به مرجع رقابت سهام است. البته که شرکتهای سهامی باید 25 درصد از وجه را بهصورت نقد بهحساب بانکی واریز کنند.
برنامه ثبت تجارت
در مرحله بعدی متقاضی باید درخواست خود را با ثبت تجارت، پیش ببرد. چنین درخواستی باید در اداره ثبت تجارت کشور ترکیه اجرا شود. پس از طیکردن این مرحله و بررسی درخواست، امکان ثبت شرکت وجود خواهد داشت.
مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت در ترکیه
یکی دیگر از مراحل مهم و اساسی برای تأسیس یک شرکت در کشور ترکیه، ارائه مدارک و اسناد لازم است. درصورتیکه کوچکترین مشکلی در این اسناد وجود داشته باشد، نمیتوان شرکتی را در ترکیه به ثبت رساند. از مهمترین این مدارک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• اساسنامه شرکت همراه با امضا اعضا
• اطلاعاتی مبنی بر اینکه 25 درصد از سرمایه به بانک منتقل شده است.
• مدرک و یا مدارک پرداخت به سیستم مرجع رقابت
• گزارشهای ارزشگذاری شرکت برای تعیین داراییهای نقدی و غیرنقدی
• سند و یا اطلاعاتی که نشان میدهد حقوق مالکیت معنوی بهدرستی تعیین شده است.
• کلیه قراردادهای قبل و پس از تأسیس
• مصوبات مربوط به وزارت
• اطلاعات هیئتمدیره و وظایف آنها
• اطلاعات مدیران
• هر نوع قراردادی که توسط شرکت منعقد شده است.
• امضای اظهارنامه توسط مدیران
• تأیید امضاها توسط اداره ثبت شرکت تجارت
نتیجهگیری
کشور ترکیه یکی از بهترین کشورها برای ثبت شرکت به شمار میرود. از مهمترین مزایای آن میتوان به روند ساده، اقتصاد روبهرشد ترکیه، وجود منطقه آزاد تجاری، اتحادیه گمرکی اروپا و … اشاره کرد. تمامی متقاضیان امکان ثبت شرکتهای مختلفی مانند شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، دفتر شعبه، دفتر نمایندگی و … را دارند. یکی از مهمترین نکات در خصوص ثبت شرکت در ترکیه، رعایت حداقل معیارهای لازم است. درصورتیکه فرد متقاضی این معیارها را رعایت کرده و مدارک و اسناد موردنیاز را به مراجع قانونی تحویل دهد، میتواند شرکتی را در ترکیه به ثبت برساند.
مقاله ی پیشنهادی :
سوالات متداول
• ثبتنام در MERSIS
• سیستم آنلاین
• دفتر اسناد رسمی
• سپردهگذاری سرمایه
• برنامه ثبت تجارت
• شرکت سهامی ترکیه
• شرکت با مسئولیت محدود
• دفتر شعبه
• دفتر نمایندگی
• شرکت منطقه آزاد
• اقتصاد روبهرشد
• منطقه آزاد تجاری
• اتحادیه گمرکی
• سرمایهگذاری مستقیم خارجی
• سهولت در انجام کسبوکار
• امکان دریافت اقامت