طی چند دهه گذشته، کشور آلمان رشد اقتصادی و صنعتی چشمگیری داشته است. از این رو، تعداد متقاضیان مهاجرت برای کار در این کشور افزایش یافته است. میانگین درآمد مهندسان در آلمان نسبت به بسیاری از رشتهها بیشتر بوده و اخذ ویزای کاری آلمان با توجه به عضویت این کشور در حوزه شینگن، یکی از بهترین انتخابهای ممکن است. چرا که افراد با دریافت پاسپورت شینگن، میتوانند به تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا سفر کنند. همچنین متقاضیان میتوانند در این کشورها به ادامه تحصیل بپردازند و بدون نیاز به اخذ مجوز، مشغول به کار شوند. آلمان بیشترین تعداد مهندسان شاغل و دومین رتبه را در زمینه تعداد مهندسان در بین کلیه کارمندان اتحادیه اروپا دارد. در این مطلب از موسسه کاریابی کاربین به بررسی میزان درآمد مهندسان در آلمان میپردازیم.
فرم مشاوره رایگان
آنچه خواهید خواند:
بررسی شرایط موثر بر میزان درآمد مهندسان در آلمان
آگاهی از درآمد مهندسان در آلمان برای متقاضیانی که قصد مهاجرت کاری به این کشور و مشغول شدن به مشاغل مهندسی را دارند، میتواند بسیار موثر و مفید باشد. بر اساس آمارهای منابع موثق، کشور آلمان تا سال 2029 باید حدود 710000 مهندس، یعنی 42 درصد از مهندسان فعلی را بهدلیل بالا رفتن سن جایگزین کند. این مساله نشانگر توسعه بازار کار مهندسی در آلمان است.
افرادی که در شاخههای مهندسی مانند مکانیک، صنایع، مکاترونیک و سایر زیرشاخهها، آلمان را برای مهاجرت کاری انتخاب میکنند، آینده شغلی مناسبی را برای خود تضمین خواهند کرد. درآمد مهندسان در آلمان در هر شرایطی مناسب است. متوسط میزان درآمد مهندسان در این کشور، به منطقهای که افراد در آن مشغول به کار هستند، سابقه کاری، حوزه تخصصی و عواملی از این دست بستگی دارد.
میانگین درآمد مهندسان در آلمان در سال 2022
در کشور آلمان مهندسان رشتههای مهندسی مکانیک یا سیالات با حدود دو سال تجربه کاری در مراکز مرتبط با رشته تحصیلی خود، وضعیت مناسبی دارند. آنها میتوانند با استخدام شدن در یک موسسه خصوصی یا دولتی به طور میانگین سالانه 44000 الی 55000 یورو درآمد خالص کسب کنند. این مبلغ معادل حدود 60000 دلار آمریکا بوده و در مقایسه با سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، نرخ منصفانهای برای درآمد مهندسان در آلمان بهشمار میآید.
اما اوضاع برای مهندسان بیتجربه و تازهکار نیز چندان بد نیست. در صورتی که یک مهندس بدون تجربه کار در یک شرکت بسیار کوچک و حتی ناشناخته شروع به کار کند، میتواند در سال حداقل 38000 یورو یعنی درآمد داشته باشد. این مبلغ بهطور مناسبی میتواند پاسخگوی هزینههای زندگی یک خانواده کوچک با توجه به هزینههای زندگی در کشور آلمان باشد.
فرآیند جذب مهندسان در آلمان
با وجود تعداد بالای متقاضیان برای اشتغال در شاخههای مهندسی در آلمان، فرآیند پذیرش و جذب بهعنوان مهندس از سوی مقامات مسئول این کشور، سختگیریهای خاص خود را دارد. فرآیند جذب مهندسان در آلمان، فرآیندی بسیار رسمی و تعریف شده است که با بسیاری از کشورهای دیگر کاملا متفاوت است. تجربه و مهارت فرد در زیرشاخه مهندسی، در خصوص جذب نیروی مهندس در آلمان حرف اول را میزند.
پردرآمدترین مشاغل مهندسی در آلمان
رشته مهندسی، شاخهها و تخصصهای بسیار متنوعی را در خود جای داده است و میزان درآمد هر یک از این مشاغل با یکدیگر تفاوت دارد. مانند تمامی مشاغل دیگر، درآمد مهندسان در آلمان، به سابقه آنها بستگی دارد و متناسب با آن افزایش مییابد. طبعا مهندسانی که تجربه کمتری دارند، در سالهای اولیه کاری خود درآمدی کمتر از مهندسان باتجربه و خبره دریافت خواهند کرد.
پردرآمدترین مشاغل مهندسی در آلمان عبارتند از:
• مهندسی عمران
• مهندسی حمل و نقل
• برنامه ریزی محاسباتی یا استاتیک
• مهندسی محیط زیست بهداشتی
• فیزیک ساختمان
• ساخت کارخانه
• مدیریت ساخت و ساز و تجارت ساختمان
• مهندسی زیستی
• مهندسی شیمی
• بازار کار مهندسی برق در آلمان
• مدیریت انرژی
• تکنولوژی محیطی
• نقشهبرداری
• مهندسی محیط زیست
نرخ بیکاری و بازار کار مهندسی در آلمان
نرخ بیکاری پایین در آلمان نشانگر رونق اقتصادی، توسعه صنایع، پویایی تجارتها و کسب و کارهای بزرگ و کوچک است. پایینتر بودن این نرخ، نشان میدهد که رشد اقتصادی بالاتر است. از این رو، مهندسان شانس بالاتری برای پیدا کردن و دریافت مجوز کار در این کشور دارند.
نرخ بیکاری در آلمان در سالهای اخیر روند نزولی را در پیش گرفته و از 6 درصد به 4.5 درصد در سال 2021 کاهش یافته است. این نرخ نشانگر این است که مهندسان برای پیدا کردن کار در آلمان، مشکل خاصی نخواهند داشت. طبق آخرین آمارها، در زیرشاخههای مهندسی بیش از 60 هزار فرصت شغلی برای متقاضیان وجود دارد. چرا که هر ساله تعداد زیادی از مهندسان آلمانی بازنشسته و جایگزین میشوند. از این رو، وزارت کار آلمان هر ساله آن دسته از رشتههای مهندسی که کمبود نیرو دارند را اعلام میکند. کشور آلمان همواره در بسیاری از زمینههای مهندسی و فناوری، روند پیشرفتهای بسیاری خوبی داشته است. از این رو، همواره شرایط شغلی و درآمد مهندسان در آلمان روند افزایشی دارد.
مهاجرت کاری موفق مهندسان به آلمان با خدمات مجموعه کاربین
با توجه به متوسط میزان درآمد بالای مهندسان در آلمان، این کشور مقصد مهاجرت کاری بسیار مناسبی برای متقاصیانی است که مدرک مهندسی دارند. از این رو، شما برای مهاجرت کاری به این کشور، میتوانید از طریق موسسه کاریابی کاربین اقدام کنید. کاربین تخصصیترین مرجع مهاجرت کاری با بیشترین تعداد پروندههای موفق و همچنین تنها موسسـه کاریابی خارجی با کاملترین بانک مشاغل در سراسر دنیا است. شما میتوانید برای دریافت مشاوره تخصصی در زمینه مهاجرت کاری به کشورهای مختلف با کارشناسان مجموعه ما در ارتباط باشید.
مقاله پیشنهادی:
سوالات متداول
به طور معمول آلمان در حوزه مشاغل فنی و مهندسی مربوط به محیط زیست، فیزیک و ساختمان بیشترین میزان استخدام را دارد.
افرادی که 1 الی 3 سال سابقه کار در حوزه کار مرتبط داشته باشند، سالانه حداقل در حدود 44000 یورو و حداکثر در حدود 55000 یورو دستمزد دریافت میکنند.
بهطور کلی، داشتن مدرک زبان آلمانی ضروری نیست. اما متقاضیان استخدام در رشتههای مهندسی باید مهارت زبانی در سطح B1 داشته باشند تا بتوانند ارتباط مناسبی با دیگران در محیط کار برقرار کنند.