آلمان یک از کشورهایی است که فرصت کار و تحصیل در آن برای مردم سراسر دنیا وجود دارد. باید بدانید که بسیاری از اتباع افغانی نیز به دنبال اخذ اقامت آلمان هستند. یکی از بهترین روشها برای اخذ اقامت آلمان ویزای کاری است. اخذ این ویزا شرایط خاصی دارد و باید مدارک متعددی برای آن ارائه شوند. اتباع افغانی امکان اخذ ویزای کار آلمان را دارند و حتی میتوانند با داشتن شرایط لازم خانواده خود را نیز به آلمان ببرند. با ما همراه باشید تا به بررسی شرایط اخذ ویزای کار آلمان برای افغانها بپردازیم.
فرم مشاوره رایگان
آنچه خواهید خواند:
اخذ ویزای کار آلمان برای افغانها چه مزایایی دارد؟
اخذ ویزای کار آلمان به طور کلی مزایای بسیار زیادی دارد. یکی از مهمترین مزایای اخذ ویزای کار آلمان برای افغانها وجود فرصتهای شغلی بسیار زیاد در این کشور است. باید بدانید که با اخذ ویزای کار آلمان امکان کار در سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز وجود دارد. به این ترتیب اتباع افغانی میتوانند با کار در یک کشور پیشرفته مانند آلمان از نظر مالی پیشرفت کرده و سطح تحصیلات خود را نیز افزایش دهند.
اتباع افغانی با اخذ ویزای کار آلمان دیگر لازم نیست به صورت غیر قانونی کار و زندگی کنند. در واقع این ویزا فرصتی برای اتباع افغانی است تا بهعنوان یک شهروند عادی زندگی کرده و از مزایای شهروندی بهرهمند شوند. همچنین این فرصت را دارند که بهعنوان یک شهروند به خدمات سرمایهگذاری بانکی، خریدوفروش ملک و موارد دیگر دسترسی داشته باشد. از سوی دیگر اتباع افغانی میتوانند از بهترین امکانات اجتماعی و رفاهی استفاده کنند. بهعلاوه فرزندان آنها میتوانند در مراکز آموزشی کشور آلمان ثبت نام کرده و به تحصیل بپردازند.
شرایط اخذ ویزای کار آلمان برای افغانها
اتباع افغانی امکان اخذ اقامت کاری در کشور آلمان را دارند و میتوانند بهعنوان یک شهروند عادی در این کشور مشغول به کار شوند. برای اینکه اتباع افغانی بتوانند اقامت کاری آلمان را دریافت کنند باید از یک کارفرمای آلمانی دعوتنامه همکاری داشته باشند. هر چه میزان تحصیلات و سابقه کاری این افراد بیشتر باشد، آسانتر میتوانند ویزای کار آلمان را دریافت کنند. به طور کلی شرایط اخذ ویزای کار آلمان برای افغانها تفاوت چندانی با شهروندان سایر کشورها ندارد.
اتباع افغانی برای اینکه بتوانند اقامت کاری آلمان را دریافت کنند باید به سفارت آلمان مراجعه کنند و شرایط دقیق این کار را جویا شوند. به طور کلی کشور آلمان به افراد بین 18 تا 45 سال ویزای کاری میدهد. باید اشاره کرد که متقاضیان برای اخذ اقامت کاری آلمان باید تا سطح معینی به زبان آلمانی مسلط باشند. همچنین باید ثابت کنند که تا حد مشخصی تمکن مالی برای زندگی در کشور آلمان را دارند. لازم به ذکر است که اتباع افغانی میتوانند با استفاده از مدرک فنی و حرفهای برای اخذ اقامت کاری کشور آلمان اقدام کنند.
اخذ ویزای کاری آلمان با استفاده از مدرک فنی و حرفهای شرایط ویژه خود را دارد. به عنوان مثال متقاضی ابتدا باید بررسی کند که مدرک فنی و حرفهای او تحت پوششش سیستم آموزشی آلمان قرار داشته باشد. در غیر این صورت، لازم است که مدرک فنی و حرفهای متقاضی معادلسازی شود. از سوی دیگر متقاضی باید ثابت کند که مدرک فنی و حرفهای او با شغل مورد نظر خود در آلمان یکسان است.
مدارک مورد نیاز اتباع افغانی برای اخذ ویزای کاری
اتباع افغانی برای اینکه بتوانند ویزای کار آلمان را دریافت کنند، باید مدارک متعددی را ارائه دهند. در واقع این ارائه این مدارک برای دریافت ویزا الزامی است و هرگونه نقص در آنها میتواند باعث رد شدن درخواست ویزا شود. بنابراین برای اطمینان از کامل بودن مدارک حتما باید با مراجعه به سفارت آلمان، لیست تمام مدارک مورد نیاز دریافت شود. یکی از مهمترین مدارک بهمنظور اخذ ویزای کار برای افغانها، داشتن پاسپورت معتبر است. معمولا پاسپورت باید حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد تا متقاضی بتواند ویزای کار آلمان را دریافت کند.
از جمله سایر مدارک مورد نیاز بهمنظور اخذ ویزای کار آلمان برای افغانها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• مدرک تحصیلی معتبر و مرتبط با شغل مورد نظر متقاضی
• سوابق کاری برای اثبات تجربه در زمینه شغلی مورد نظر
• نامه حمایت از طریق کارفرما و دعوتنامه شغلی معتبر
• گواهی سلامت جسمی و روانی
• گواهی عدم سوء پیشینه
• تمکن مالی
• مدرک زبان آلمانی
آلمان چند نوع ویزای کاری به افغانها ارائه میدهد؟
متقاضیان افغانی برای مهاجرت کاری به آلمان میتوانند به دو راه اصلی در پیش رو دارند و اولین راه دریافت پیشنهاد کاری و راه دوم جستجوی کار در آلمان است. برای روش اول کشور آلمان ویزای جاب آفر به متقاضی میدهد. در این روش ابتدا متقاضی باید از یک کارفرما دارای تابعیت کشور آلمان پیشنهاد کاری دریافت کند. اخذ ویزای جاب آفر یک فرایند چندمرحلهای است؛ متقاضی باید از طریق سایتهای کاریابی یا اقوام و آشنایان در آلمان کارفرمایی آلمانی پیدا کند. سپس برای دریافت پیشنهاد کاری از این کارفرما، مصاحبه کرده و مدارک مختلف مانند سوابق کاری و تحصیلی خود را ارائه دهد. پس از دریافت پیشنهاد کاری باید به سفارت آلمان مراجعه کند و درخواست ویزای کار خود را ارائه داده تا بتواند ویزای کاری بگیرد.
روش دوم اخذ ویزای کار برای افغانها، دریافت ویزای جستجوی کار است. در این روش متقاضی ویزایی دریافت میکند که با استفاده از آن میتواند به مدت شش ماه وارد خاک آلمان شده و کار پیدا کند. باید بدانید که بیشتر کشورهای اروپایی ویزای جستجوی کار ندارند، اما آلمان از معدود کشورهایی است که این ویزا را به اتباع خارجی میدهد.
جالب است بدانید که کشور آلمان هیچ محدودیتی برای صدور ویزای کار ندارد. در سایر کشورهای اروپایی اولویت استخدامی و دریافت ویزای کار با شهروندان آن کشور و کشورهای اتحادیه اروپا است. در صورت نبود نیروی کار اروپایی، اتباع سایر کشورها امکان استخدام دارند. اما در کشور آلمان دارای چنین قانونی نیست. اتباع هر کشوری به یک اندازه شانس استخدام در آلمان و اخذ ویزای کار دارند. به عبارتی دیگر اولویت استخدامی در آلمان داشتن سابقه کاری و تحصیلات است.
اخذ ویزای همراه برای اتباع افغانی متقاضی کار در آلمان
اکنون که با شرایط اخذ ویزای کار آلمان برای افغانها آشنا شدیم باید به بررسی شرایط اخذ ویزای همراه متقاضیان کار در آلمان بپردازیم. متقاضیان افغانی برای دریافت ویزای همراه برای خانواده خود باید همزمان با ویزای کار درخواست ویزای همراه برای خانواده خود را ارائه دهند. باید بدانید که همسر متقاضی با داشتن ویزای همراه میتواند در این کشور مشغول به کار شود. فرزندان زیر 18 سال متقاضی نیز میتوانند با ویزای همراه به کشور آلمان آمده و در مدارس این کشور تحصیل کنند.
اتباع افغانی چگونه میتوانند در دوره آوسبیلدونگ شرکت کنند؟
دور آوسبیلدونگ که به در زبان آلمانی به معنی کارآموزی است، یکی از رایجترین روشها برای اخذ اقامت کاری آلمان به شمار میرود. در واقع یکی از روشهای اخذ ویزای کار آلمان برای افغانها، شرکت در دوره آوسبیلدونگ است. متقاضیان با شرکت در این دوره هم میتوانند زبان آلمانی خود را تقویت کنند و هم در شغل مورد نظر خود مهارت و تجربه کافی را به دست آورند.
باید بدانید که دو نوع دوره آوسبیلدونگ مدرسهای و دوگانه وجود دارد که هر کدام فرایند متفاوتی دارد. هر دو دوره آوسبیلدونگ شامل دو بخش عملی و تئوری میشوند که معمولا دو تا سه سال طول خواهند کشید. اتباع افغانی میتوانند به دو صورت آنلاین و حضوری در این دوره کارآموزی شرکت کنند. این دورهها توسط مراکز آموزش عالی کشور آلمان برگزار میشوند و مدرک رسمی به شرکتکنندگان داده میشود.
اتباع افغانی میتوانند با شرکت در این دوره کارآموزی در شغل مورد نظر خود مهارت کافی برای ورود به بازار کار را کسب کنند. سپس با دریافت مدرک آوسبیلدونگ ویزای آموزشی خود را به ویزای کار آلمان تبدیل کنند. باید اشاره کرد که تبدیل ویزای آموزشی به ویزای کار نیازند استخدام شدن در کشور آلمان است. بنابراین پس از دریافت مدرک دوره آوسبیلدونگ لازم است که اتباع افغانی هر چه سریعتر توسط یک کارفرما استخدام شوند و قبل از باطل شدن ویزای آموزشی خود، آن را به ویزای کاری تبدیل کنند.
اخذ ویزای کار آلمان برای افغانها به کمک مجموعه کاربین
بسیاری از اتباع افغانی با رویای داشتن زندگی بهتر و بهرهمندی از حقوق شهروندی، تصمیم به مهاجرت کاری میگیرند. کشور آلمان یکی از بهترین مقصدها برای این افراد به شمار میرود. چرا که در این کشور شهروندان افغانی از تمام امکانات رفاهی و حقوق شهروندی و نیز فرصتهای کاری بهرهمند خواهند شد. مجموعه کاربین یک مرکز کاریابی بینالمللی است که میتواند به متقاضیان کار در آلمان و سایر کشورها در زمینه کاریابی کمک کند. اتباع افغانی میتوانند با مراجعه به کاربین از کارشناسان مجرب ما در زمینه اخذ ویزای کار آلمان مشاوره دریافت کنند.
مقاله پیشنهادی:
سوالات متداول
اتباع افغانی میتوانند به دو روش پیشنهاد کاری و جستجوی کار ویزای کار آلمان را دریافت کنند.
بله. برای این کار باید همزمان با ارائه درخواست ویزای کار، درخواست ویزای همراه نیز ارائه شود.
بله. اتباع افغانی میتوانند با شرکت در دوره کارآموزی آوسبیلدونگ آلمان و دریافت مدرک این دوره، در کشور آلمان استخدام شده و ویزای کاری دریافت کنند.