بررسی مراحل مهاجرت به استرالیا در مجله کاربین

برای مهاجرت به استرالیا از کجا شروع کنم؟

براساس اطلاعات سایت numbeo در سال 2024 استرالیا با شاخص رفاه زندگی 185.5 (از 220)، کشوری بی‌نظیر برای داشتن زندگی بهتر است، اما اولین سوالی که به ذهن می‌رسد، این است: «برای مهاجرت به استرالیا از کجا شروع کنم؟» برای مهاجرت کاری به استرالیا، ابتدا باید واجد شرایط بودن خود را بسنجید، سپس ویزای مناسب را انتخاب کنید و در نهایت درخواست ویزا را بفرستید. هر کدام از این مراحل اهمیت ویژه‌ای دارند و اگر اشتباه کنید، شانس شما برای دریافت ویزا به خطر می‌افتد. در ادامه، همه این مراحل را توضیح می‌دهیم؛ پس برای اینکه با مسیر مهاجرت به استرالیا آشنا شوید، ادامه این مقاله را از دست ندهید.

فرم مشاوره رایگان

برای مهاجرت به استرالیا از کجا شروع کنم؟ از بررسی واجد شرایط بودن

مرحله اول در مهاجرت کاری به استرالیا، بررسی واجد شرایط بودن شما است؛ برای دریافت ویزای کار استرالیا، شما باید تمکن مالی، مدرک زبان و سابقه کاری مرتبط داشته باشید. همچنین شرایط سنی نیز برای دریافت ویزای کار اهمیت فراوانی دارد؛ اگر هر یک از این شرایط را نداشته باشید، شانس‌تان برای مهاجرت کم می‌شود.

  • تمکن مالی: برای هر نوع مهاجرت به استرالیا، از جمله ویزای کار، باید ثابت کنید که توانایی مالی کافی برای زندگی در استرالیا را دارید.
  • مدرک تحصیلی: داشتن حداقل مدرک دیپلم ضروری است؛ این مدرک نشان می‌دهد که شما سطح تحصیلات پایه را دارید و با مهارت‌ بالا، ارتباط خوبی در محیط کاری برقرار می‌کنید. با این حال داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با شغل موردنظرتان، شانس شما برای دریافت ویزا را افزایش می‌دهد. 
  • مدرک زبان: برای مهاجرت کاری به استرالیا، باید حداقل آیلتس 6 یا PTE 50 داشته باشید.
  • سن مناسب: سن درخواست ویزای کار استرالیا بین 18 تا 45 سال است.
  • سوابق قانونی: شما نباید سوءسابقه داشته باشید. همچنین داشتن سابقه ریجکتی ویزای استرالیا نیز باعث بروز مشکل هنگام درخواست مجدد ویزا می‌شود. 
  • سابقه کار مرتبط: داشتن سابقه کار در حوزه‌ای که برای آن ویزای کار درخواست می‌دهید، ضروری است.
  • داشتن جاب آفر: برای برخی از ویزاهای کار، داشتن پیشنهاد شغلی از کارفرمایی در استرالیا لازم است.

علاوه‌بر بررسی همه این موارد، قبل از اقدام برای دریافت ویزای کار باید با حقوق و درآمد در استرالیا نیز آشنا باشید. در طی 38 سال گذشته (تا سال 2024) استرالیا هیچگونه رکود اقتصادی را تجربه نکرده است و میزان حقوق و دستمزد در این کشور در سال 2024 حدود 23 دلار در ساعت است. باتوجه‌به این موارد اگر شرایطی که گفتیم را دارید، با اطمینان‌خاطر برای مهاجرت به استرالیا اقدام کنید. 

تمکن مالی یکی از شرایط ویزای کاری استرالیا

گام دوم در مسیر مهاجرت کاری به استرالیا؛ انتخاب ویزای کاری مناسب

مرحله دوم در مسیر مهاجرت کاری به استرالیا، انتخاب ویزای مناسب است. به‌طورکلی، دو نوع ویزا برای مهاجرت کاری به استرالیا وجود دارد: ویزای اقامت دائم و موقت. شما باید براساس شرایط و اهداف‌تان، یکی از این دو مسیر را انتخاب کنید. برای دریافت هر یک از این دو ویزا، باید در سیستم امتیاز بندی استرالیا، نمره کافی را بگیرید. هر یک از شرایطی که در بخش پیش گفتیم، به‌صورت مستقیم روی امتیاز شما در این سیستم تاثیر می‌گذارند؛ هر چه امتیازتان بالاتر باشد، شانس بیشتری برای دریافت ویزا دارید. در ادامه، به بررسی این دو ویزا می‌پردازیم. 

ویزای اقامت دائم استرالیا از طریق مهاجرت کاری

یکی از راه‌های دریافت اقامت دائم استرالیا از طریق ویزای دائم کاری این کشور است. شما باید براساس شرایط‌تان یکی از این ویزاها را انتخاب کنید. در جدول زیر، مهم‌ترین ویزاهای کاری دائم را معرفی و شرایط اصلی آن‌ها را توضیح می‌دهم:

نوع ویزا

شرایط اصلی

ویزای مهارتی مستقل (189)

نیاز به اسپانسر ندارد، سن زیر 45 سال، داشتن دعوت‌نامه، کسب حداقل 65 امتیاز در سیستم امتیازبندی استرالیا

ویزای مهارتی با اسپانسر ایالتی (190)

نیاز به اسپانسر ایالتی، سن زیر 45 سال، داشتن دعوت‌نامه، کسب حداقل 65 امتیاز در سیستم امتیازبندی استرالیا، امکان دریافت ویزا برای خانواده

ویزای اسپانسر شغلی (186)

نیاز به اسپانسر کارفرما، حداقل 3 سال تجربه کاری، سن زیر 45 سال، بدون نیاز به کسب امتیاز در  سیستم امتیازبندی استرالیا

ویزای نخبگان (858)

نیاز به دستاوردهای بین‌المللی استثنایی، داشتن اسپانسرشیپ از سازمانی استرالیایی، بدون محدودیت سنی، نشان دادن سودآوری اقتصادی یا فرهنگی برای استرالیا، بدون نیاز به کسب امتیاز در  سیستم امتیازبندی استرالیا

ویزای اسپانسر منطقه‌ای (187)

نیاز به اسپانسر کارفرما از یک منطقه کم‌جمعیت، داشتن دعوت‌نامه از کارفرما 

این ویزاها هر کدام شرایط خاص خود را دارند؛ مثلا برای ویزای 190 استرالیا باید حتما ایالت مدنظرتان، اسپانسر شما شود؛ درحالی ‌که برای ویزای 187 و 186 باید از کارفرما دعوت به همکاری بگیرید. علاوه‌بر این، سایر ویزاها نیاز به اسپانسرشیپ کارفرما ندارند، مثلا برای ویزای تلنت (نخبگان) باید شرکتی فعال در زمینه کاری شما، اسپانسرتان شود. 

داشتن جاب آفر یکی از شرایط دریافت ویزای کاری دائم 187 و 186

ویزای اقامت موقت استرالیا از طریق مهاجرت کاری

با ویزای اقامت موقت کاری استرالیا، برای چند سال در این کشور می‌مانید و کار می‌کنید؛ در بسیاری از موارد، پس از گذشت مدت‌زمانی مشخص و واجد شرایط شدن، امکان درخواست برای اقامت دائم نیز وجود دارد. در ادامه، برخی از مهم‌ترین ویزاهای کاری موقت را همراه با شرایط اصلی هر یک توضیح می‌دهم:

نوع ویزا

شرایط اصلی

ویزای مهارتی 491 

نیاز به اسپانسر ایالت کم‌جمعیت یا فامیلی، اقامت 5 ساله، سن زیر 45 سال، کسب حداقل 65 امتیاز، امکان درخواست اقامت دائم بعد از 3 سال

ویزای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی (188)

نیاز به اسپانسر، اقامت موقت 4 ساله، سن زیر 55 سال، کسب حداقل 65 امتیاز، امکان تبدیل به اقامت دائم پس از 2 تا 4 سال

ویزای 476 

ویژه فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی از دانشگاه‌های خاص، اقامت موقت تا 18 ماه، سن زیر 31 سال، نیاز به اسپانسر ندارد

ویزای 485 

اقامت 2 تا 4 سال، ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های استرالیا، نیاز به اسپانسر ندارد، سن زیر 55 سال

ویزای کمبود نیروی ماهر (482)

نیاز به اسپانسر کارفرما، اقامت 2 تا 4 سال، حداقل 2 سال سابقه کار مرتبط

همان‌طور که در جدول بالا دیده‌اید، فقط ویزای 482 به جاب آفر استرالیا از سوی کارفرما نیاز دارند اما بقیه مجوزهای کار، نیازی به پیشنهاد شغلی و اسپانسر کارفرمایی ندارند. حال که باتوجه‌به شرایط‌تان، یکی از ویزاهای موقت یا دائم را انتخاب کردید، نوبت به مرحله نهایی می‌رسد.

امکان تبدیل اقامت موقت به دائم با ویزای کاری 491 استرالیا

گام نهایی در مسیر مهاجرت کاری به استرالیا؛ ارسال درخواست ویزا

در مرحله آخر برای مهاجرت کاری به استرالیا، باید درخواست ویزای خود را ثبت کنید. برای این کار، ابتدا به وب‌سایت رسمی وزارت کشور استرالیا به آدرس https://immi.homeaffairs.gov.au/  بروید. در این سایت اطلاعات انواع ویزاها را پیدا کنید. وقتی نوع ویزای مناسب خود را انتخاب کردید، باید فرم‌های مربوط به آن را تکمیل کنید.

اگر می‌خواهید برای ویزاهای مهارتی (مثل 491، 189 و 190) اقدام کنید، باید شغل مدنظرتان در لیست مشاغل تخصصی استرالیا باشد. اما اگر از طریق اسپانسرشیپ کارفرما  اقدام می‌کنید، باید کارفرمایی داشته باشید که شما را به‌عنوان نیروی کاری حمایت کند. 

در هر دو این موارد، باید درخواست اولیه خود را به‌عنوان ابراز تمایل یا EOI از طریق سیستم SkillSelect استرالیا ثبت و در آزمون سنجش مهارت شرکت کنید. در نهایت باید منتظر بمانید تا دعوت‌نامه‌ای از طرف دولت استرالیا برایتان ارسال شود. وقتی دعوت‌نامه را گرفتید، ۶۰ روز فرصت دارید تا درخواست ویزای خود را به صورت آنلاین ثبت کنید. در این مدت، همه مدارک موردنیاز را جمع‌آوری کنید و درخواست خود را تکمیل کنید. بعد از ثبت درخواست، فقط کافی است منتظر جواب باشید تا ببینید ویزای شما تایید شده یا نه.

ثبت درخواست ویزا در سایت وزارت استرالیا مرحله نهایی مهاجرت کاری

برای مهاجرت به استرالیا از کجا شروع کنم؟ از مشاوره با کاربین

مسیر مهاجرت کاری به استرالیا نیاز به برنامه‌ریزی دقیق دارد؛ از بررسی شرایط اولیه مانند تمکن مالی، مدرک تحصیلی و زبان، تا انتخاب ویزای مناسب و ثبت درخواست نهایی، همه مراحل را باید با دقت انجام دهید. استرالیا با ویزاهای متنوع، مسیرهای مختلف برای کار و زندگی فراهم می‌کند. اگر قصد دارید بدون هیچ مشکلی و با اطمینان ویزای کاری استرالیا را بگیرید، با موسسه کاریابی بین‌المللی کاربین مشورت کنید. 

کاربین با تجربه‌ چندین ساله در امور مهاجرت کاری، همه مراحل از انتخاب ویزا تا ثبت درخواست ویزا را برای شما مدیریت می‌کند. با کمک کارشناسان این موسسه، روند مهاجرت شما سریع‌تر پیش می‌رود. پس اگر می‌خواهید بدون دردسر به استرالیا مهاجرت کنید و شانس خود را برای دریافت ویزا افزایش دهید، همین حالا با کاربین تماس بگیرید.

نظرات کاربران

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بخش سوالات کاربین

مقالات پیشنهادی