بررسی قوانین جدید نیروی کار در آلمان در سایت کاربین

قوانین کار در آلمان + شرایط لازم برای قراردادهای کاری

اطلاع از قوانین مهم المان برای استخدام نیروی کار بین‌المللی از بروز مشکلات احتمالی در مسیر امضای قرارداد، فسخ قرارداد کار در آلمان، اخراج و بهره‌مند نشدن از حقوق اولیه ضروری است. قوانین کار در آلمان شامل ساعت کاری ۴۰ ساعت در هفته است. در این مدت کارمند اجازه دریافت مرخصی استحقاقی، مرخصی زایمان (برای مرد و زن)، مرخصی استعلاجی و مرخصی فوت اقوام درجه یک می‌شود. طبق قوانین جدید نیروی کار در آلمان، حقوق سال ۲۰۲۴ برابر با ۱۲.۴۱ یورو به ازاء هر ساعت است. همچنین فسخ قرارداد کاری در این کشور همراه با محدودیت‌هایی است که در این مقاله به همراه شرایط کار در آلمان شرح می‌دهیم.
اگر هنوز به کار در آلمان مشغول نشده اید یا قصد تغییر شغل دارید مقاله مصاحبه کاری در آلمان برای فرایند یافتن شغل میتواند کمک کننده باشد.

فرم مشاوره رایگان

آنچه خواهید خواند:

کارمند و پیمانکار مستقل؛ دو عنوان رایج برای اطلاق به نیروی کار در آلمان

پیش از بررسی همه جانبه قانون‌های کار در آلمان باید با عنوان‌های نیرو کار در این کشور آشنا شوید. شرایط کار و دریافت حقوق برای هر یک از این عنوان‌‌ها متفاوت است. برای مثال اشتغال کارمند در آلمان از طریق دریافت ویزای جاب آفر امکان‌پذیر است. کارمند باید قرارداد کاری با اطلاعات جزئی مثل ساعت کاری، شرح وظایف و میزان دستمزد به ازاء هر ساعت و ماهانه را ارائه دهد. در ادامه به بررسی کارمند و پیمانکار مستقل به‌عنوان دو نیرو کار در آلمان می‌پردازیم. 

عنوان نیرو کار

توضیحات

تعریف

نوع قرارداد و جزئیات

کارمند

امکان تعیین مکان و زمان کار را ندارد و این موضوع کاملا بسته به قوانین و دستورالعمل‌های رسمی شرکت و کارفرما است. 

طبق قانون کار در آلمان کسی که برای دیگری مانند کارفرما خدمات خود را ارائه می‌دهد و کار می‌کند.

امکان کار به صورت پاره وقت، تمام‌وقت و کارمند اجاره‌ای

با استفاده از قرارداد نامحدود و حتی یک قرارداد یا مدت معین

پیمانکار مستقل 

پیمانکاران مستقل از حقوق قانونی یکسان دیگر کارکنان برخوردار نیستند. 

فردی که به صورت شخصی کار می‌کند و نهادی خوداشتغال است. 

آیا کارمند موظف است که خود شخصاً وظایفش را انجام دهد

آیا کارفرمای کارمند نقشی در عملکرد فردی، ساعات رسمی کار و محل کار کارمند خود دارد و یا خیر

آیا فرد در سازمان کارفرمایان ادغام شده است یا خیر

همه کارکنان در آلمان از حقوق یکسان برخوردارند و این بدون در نظر گرفتن نوع کارمند است. توجه داشته باشید که امکان نفی کارمندی افراد در صورت وجود قرارداد توسط کارفرما امکان‌پذیر نیست. برای مثال کارفرما در آلمان این امکان را ندارد که با یک قرارداد کاری کارمند خود را یک پیمانکار مستقل بنامد. همچنین افرادی با قرارداد کاری کارمندی، اجازه کار در آلمان را به‌‌عنوان پیمانکار مستقل ندارند. اگر کارفرما مرتکب این اشتباه شود از حمایت های قانونی کارکنان خود، شانه خالی کرده است. این امر ممکن است برای کارفرما موجب پرداخت مالیات معوقه، جریمه و تعقیب کیفری شود.

قرارداد کاری در آلمان؛ جزئیات هر قرارداد برای دریافت ویزا چیست؟

در آلمان، هیچ شرط اجباری برای قراردادهای کاری به صورت کتبی وجود ندارد. با‌این‌حال بهتر است کارمند برای اطمینان از روند دریافت همه حقوق و مزایا، قرارداد کاری با جزئیات داشته باشد. دستمزد کار در آلمان، ساعت و روزهای کاری، شرایط خاص کار، میزان حقوق استحقاقی در این قراردادها ذکر می‌شود. قرارداد کاری در آلمان باید توسط کارفرما و کارمند امضا شود. در ادامه مهم‌ترین موارد قابل ذکر در قرارداد کار آلمانی را بررسی می‌کنیم. 

  • تاریخ و زمان شروع کار
  • محل کار کارمند
  • موقعیت یا نقش کارمند
  • حقوق و مزایای کاری کارمند شامل پاداش‌ها
  • اطلاعات مربوط به روز‌های تعطیل کارمند
  • جزئیات مربوط به زمان لازم برای تغییر شغل

برگه قرارداد بهتر است که در کمتر از یک ماه از شروع کار متقاضی در آلمان نوشته شود. یکی از موارد مهم برای نوشتن قرارداد کاری آلمان، در نظر داشتن محل کار است. این مورد بر تعیین میزان مالیات بر درآمد با‌توجه‌به قوانین هر استان تغییر می‌کند. برای مثال شهر صنعتی آلمان از جمله مونیخ و برلین، مالیات بر درآمد بیشتری دارند؛ البته میزان دریافت حقوق نیز در این شهرها معمولا بیشتر است. 

شرایط ضمنی کار در آلمان چیست؟

در همه انواع روابط کاری در آلمان شرایط ضمنی خاصی از جمله تعهدات نگهداشتن اطلاعات محرمانه یا تعهد کارمند برای رسیدگی منظم به اموال کارفرما وجود دارد؛ در ادامه این تعهدات ضمنی لازم به قید در قرارداد را معرفی می‌کنیم. 

  • حداقل الزامات دوره اخطار
  • کلیه مقررات لازم و مربوط به ساعات کار، بهداشت و ایمنی شغلی
  • مرخصی با حقوق و یا بدون حقوق
  • پرداخت حقوق در صورت مرخصی به علت بیماری
  • حداقل دستمزد

به‌طورکلی حداقل حقوق در آلمان برای نیرو کار بین‌آلمللی در شهرهای صنعتی با میانگین بالاتری در نظر گرفته می‌شود. برای مثال شهر کلن المان برای زندگی و کار در صنایع خودروسازی مانند کارخانه فورد، شرکت‌های شیمیایی و رسانه‌های مشهور است. همچنین موقعیت‌های شغلی در این شهر و سایر شهر‌های صنعتی مثل دوسلدورف، مونیخ و برلین نسبت به سایر شهرهای آلمان بیشتر است.

قرارداد جامع در آلمان؛ این قرارداد چه شرایطی دارد؟

در آلمان کارفرما به غیر از قرارداد کاری با کارمند امکان قرارداد جامع با سایر صنف‌های کاری دیگر را نیز دارد. دو نوع قرارداد جامع در آلمان شامل موارد زیر هستند.

  • موافقت نامه بین کارفرما یا انجمن کارفرمایان و اتحادیه‌های کارگری
  • موافقت نامه کاری بین کارفرما و شورای کار

شرایط فسخ قرارداد کار در آلمان برای انواع قراردادهای کاری از جمله قرارداد جامع و استخدام کارمند وجود دارد. موافقت نامه های کاری برای کارفرمایان، شورای کار و کارکنان (به جز کارکنان اجرایی) در محدوده درخواست آنها لازم الاجرا است.

حداقل دستمزد و حقوق در آلمان چقدر است؟

حداقل دستمزد در کل کشور آلمان در سال ۲۰۲۴ برابر با ۱۲.۴۱ یورو برای هر ساعت کار است. این میزان درآمد ممکن است برای افراد مختلف در صنایع متفاوت با تغییرات همراه باشد.  

در آلمان افرادی که زیر ۱۸ سال سن دارند  یا اینکه در حال سپری دوره‌های کارآموزی خود هستند از مقررات ملی حداقل دستمزد معافند. علاوه‌بر این، این حداقل دستمزد نیز ممکن است شامل افرادی که در حال سپری کردن بخشی از دوره آموزشی و یا تحصیلی خود هستند نیز در نظر گرفته شود. گذراندن دوره‌های کارآموزی در آلمان به مدت سه ماه به صورت اجباری یا داوطلبانه وجود دارد. با‌این‌حال  فردی که مدت‌زمان بیش از ۳ ماه در حال کار است می‌تواند برای دریافت حداقل حقوق نیز اقدام کند.

پاداش کار در آلمان

در صنایع و شرکت های مختلف آلمان متداول است که به کارمندان پاداش داده شود. در آلمان پاداش ها به صورت غیر‌قراردادی یا قراردادی پرداخت می‌شوند. انواع پاداش‌ها در آلمان شامل یکی از موارد زیر می‌شوند.

  • پاداش های قراردادی یا اختیاری
  • پاداشهای مربوط به عملکرد براساس نتایج فردی، تیمی و گروهی
  • پاداش وفاداری به آرمان‌های شرکت

به‌طور‌کلی میزان پاداش برای شما می تواند با نظر شما نیز باشد و می توانید در مورد نوع و میزان آن تصمیم‌گیری کنید. در آلمان پاداش به همه کارکنان به شیوه‌ای بدون تبعیض باید باشد.

ساعت کاری در آلمان چقدر است؟

ساعات کار کارمند در آلمان نباید بیش از ۸ ساعت در روز باشد. بااین‌حال اگر کارمندی مرخصی دریافت کرده یا اینکه کمتر از روزهای کاری در هفته به کار مشغول باشد، امکان افزایش ساعت کاری در آلمان برای کارفرما وجود خواهد داشت. این میزان ساعت کاری تا حداکثر ۱۰ ساعت در روز امکان افزایش دارد. 

  • روز های کاری هفته در آلمان: در آلمان به استثنای روزهای خاصی، کار در روزهای یکشنبه و تعطیلات رسمی کاملا ممنوع است. علاوه بر این، در آلمان قوانین خاصی برای گروه هایی از کارکنان مانند خردسالان زیر ۱۸ سال و یا بانوان کارمند باردار در نظر گرفته شده است که شامل معافیت حداکثر روزهای کاری اجباری می شوند.

کارمندان در آلمان بعد از کار باید یک دوره استراحت بدون وقفه حداقل ۱۱ ساعته را داشته باشند. اگر روز کاری کارکنان آلمان بیش از ۶ ساعت، و کمتر از ۹ ساعت باشد، بر اساس قانون باید حتما ۳۰ دقیقه استراحت برای آنها در نظر گرفته شود. برای روزهای کاری بیشتر از ۹ ساعت، کارمندان باید زمان استراحت بیشتری را دریافت کنند.

روز های تعطیل در آلمان

طبق قانون تعطیلات فدرال در آلمان، تمامی کارمندانی که شش روز در هفته به صورت پیاپی کار کرده باشند باید حداقل ۲۴ ساعت را معادل یک روز مرخصی با حقوق دریافت کنند. این حداقل به تناسب هفته کار یک کارمند کاهش نیز می یابد. پس از شش ماه اشتغال کارمندان در آلمان می توانند حق استفاده از تعطیلات دو یا سه هفته ای را نیز داشته باشند.

در آلمان معمول است که تمام کارکنان ۲۵-۳۰ روز تعطیلات با حقوق در قبال پنج روز کار در هفته دریافت کنند. کارمندان در آلمان در تعطیلات رسمی حقوق نیز دریافت می کنند. در یک سال کاری در آلمان نه روز برای تعطیلات در نظر گرفته شده است. بسیاری از صنایع و مشاغل در این ۹ روز در تمام ایالت ها تعطیل می باشند.

شرایط دریافت انواع مرخصی برای نیرو کار در آلمان

کارمندان در آلمان بر اساس قانون استخدام در این کشور می توانند از مرخصی استعلاجی، زایمان و استحقاقی استفاده کنند. در این جدول به بررسی انواع مرخصی بر‌اساس قانون کار در آلمان می‌پردازیم. 

نوع مرخصی

شرایط دریافت

توضیحات 

مرخصی استعلاجی

  • کاهش توان روحی یا جسمی کارمند و ناتوانی در رسیدگی به تعهدات کاری
  • اطلاع‌رسانی به کارفرما از شرایط بیماری
  • دریافت مرخصی استعلاجی در‌صورتی‌که بیش از ۳ روز طول بکشد، امکان‌پذیر خواهد بود. 

کارمندان در آلمان امکان بهره‌مندی از حقوق و دستمزد معمول خود تا شش هفته برای دوره استعلاجی را دارند (مشروط بر اینکه کارمند به مدت ۴ هفته کار کرده باشد). 

کارکنان در آلمان امکان دریافت مرخصی روزانه با حقوق برای رفتن به مطب پزشک نیز دارند. (به شرطی که امکان رزرو وقت دکتر در خارج از ساعات کاری وجود نداشته باشد.)

مرخصی زایمان در آلمان

  • شش هفته قبل از زایمان، مگر اینکه خود با تمایل شخصی مایل به انجام کار باشد
  • هشت هفته پس از زایمان
  • در صورت زایمان زودرس یا زایمان متعدد، ۱۲ هفته پس از زایمان

کارفرمای آلمانی در طول مرخصی زایمان، مستلزم پرداخت حقوق کارمندان خود هستند. 

بر‌اساس قانون کار در آلمان اخراج در مدت مرخصی زایمان و حداکثر چهار ماه پس از آنکه زایمان انجام شده است ممنوع خواهد بود و کلیه این فرایند به تایید سازمان‌های ذی‌صلاح است. 

مرخصی زایمان در آلمان برای مردان 

کارمند مرد در آلمان نیز پس از تولد فرزندش فقط یک روز می تواند از دوره های مرخصی با حقوق استفاده کند. مگر اینکه توافق دیگری از طریق CBA یا سیاست های داخلی شرکت صورت گرفته باشد.

در آلمان والدین مجاز به گرفتن مرخصی والدین تا سه سالگی فرزندشان هستند. مرخصی در این مدت حق دریافت دستمزد از کارفرما وجود نخواهد داشت. 

اخراج از کار در این مدت کاملا ممنوع است و منوط به تایید سازمان‌های ذیصلاح باشد. در پایان دوره مرخصی والدین، کارکنان حق دارند به موقعیت‌های پیشین خود بازگردند.

مرخصی بیماری خانواده در آلمان

  • کودک زیر ۱۲ سال سن دارد و یا اینکه معلول است.
  • یک گواهی پزشکی می تواند نیاز به مراقبت های بهداشتی را برای مراقبت از خانواده وی تأیید کند.

مرخصی مراقبت از اعضای خانواده نمی تواند بیش از ده روز در سال باشد مگر آنکه والدین مجرد که می توانند از ۲۰ روز حق با مرخصی استفاده کنند.

برای هر فرزند، کارمندان در آلمان این امکان را دارند که از مرخصی بلند مدت بدون حقوق ۶ ماهه برای مراقبت از اعضای خانواده خود از جمله فرزندخوانده، والدین، والدین شوهر، همسر و شریک زندگی باشد.

رعایت اصول ایمنی کار؛ یک قانون کار در آلمان

بر‌اساس قانون ایمنی کار (Arbeitsschutzgesetz) در آلمان، کارفرما باید اصول ایمنی به منظور حفظ سلامت کارکنان را در نظر بگیرد. این قوانین شامل موارد زیر می‌شود.

  • اقدامات بهداشتی و ایمنی مورد نیاز برای محل کار در نظر گرفته شود.
  • برای اثربخشی سیاست های ایمنی و بهداشتی نظارت مستمر وجود داشته باشد.
  • مدیریت ارزیابی های ریسک را انجام دهد.
  • مدیریت اطمینان حاصل کرده که همه دستورالعمل های بهداشتی و ایمنی در محل کار به کارکنان ارائه شده  است. 

شرکت‌هایی با بیش از ۲۰ کارمند در آلمان باید یک مامور ایمنی برای رعایت استانداردهای ایمنی تعیین کنند.  اگر قوانین ایمنی و بهداشتی در آلمان نقض شود، کار فرما ممکن است جریمه های سنگینی را متحمل شود. اگر کارمندی بر اثر رعایت نکردن مقررات بهداشتی و ایمنی مجروح شده و یا اینکه فوت کند، کارفرما با مطالبه خسارت مواجه خواهد شد. در برخی موارد، حتی ممکن است مسئولیت‌های کیفری سنگینی نیز برای کارفرمای خاطی در نظر گرفته شود.

بررسی قوانین مهم آلمان برای اخراج نیرو کار

در آلمان قوانین بسیار سختگیرانه ای برای حفاظت در برابر اخراج ناعادلانه کارکنان در نظر گرفته می‌شود؛ بر‌اساس حکم اخراج نیرو کار، قوانین زیر اعمال می‌شود. 

  • هنگامی که یک کارمند به مدت شش ماه استخدام شده است.
  • هنگامی که واحد عملیاتی بیش از ده کارمند استخدام کرده است.

 بر‌اساس قانون کار در آلمان یک اخراج معمولی از نظر اجتماعی زمانی توجیه می‌شود و معتبر است که شرایط خاصی مثل سو رفتار قابل توجه را داشته باشد. یکی دیگر از این الزامات شامل ویژگی‌های شخصی مثل ناتوانی و وجود بیماری‌های کوتاه‌مدت یا بلند‌مدت می‌شود که مانع کارایی کارمند شده است. هر دلیلی که باعث از بین رفتن نقش کارمند شود نیز در این لیست برای توجیه دلیل اخراج نیرو کار در آلمان قرار می‌گیرد. 

کاهش عملکرد کارمند؛ یکی از دلایل اساسی برای اخراج او از محیط کار

الزامات اخراج در آلمان؛ آیا کارمند با درخواست یکطرفه کارفرما اخراج می‌شود؟

کارمند هنگام اخراج باید به صورت کتبی و رسمی، اخطاری را دریافت کرده باشد؛ نیازی به اعلام دلایل اخراج در این نامه نیست. اعلامیه اطلاع اخراج کارمند باید توسط نماینده قانونی شرکت که معمولا مدیرعامل است امضا شود؛ در آخر نیز یک نسخه اصلی از این نامه به کارمند تحویل داده می‌شود. اگر کارمند شامل یکی از موارد زیر باشد امکان اخراج وی وجود نخواهد داشت.

  • معلولیت شدید
  • مادر و پدر باردار
  • مادر و پدری که در مرخصی زایمان قرار دارند

 کارمندان در آلمان این امکان را دارند که روند اخراج ناعادلانه خود را ظرف سه هفته پس از دریافت اطلاع به دادگاه ببرند؛ در غیر اینصورت اخراج آنها قانونی تلقی می‌شود. اگر در این دادگاه اخراج کارمند معتبر شناخته نشود، نیرو کار اخراج نخواهد شد؛ در اینصورت کارمند باید فورا به سر کار خود برگردد و پاداش، مستمری و حقوق خود را دریافت کند.

دوره اعلامیه اخراج در آلمان؛ هر کارمند چقدر فرصت اعتراض به اخراج را دارد؟

کارفرما در صورت اخراج کارمند، باید حداقل دوره‌های قانونی اخطار را بر‌اساس سابقه خدمت کارمند، تعیین کرده باشد. در ادامه به بررسی طول مدت این دوره‌ها می‌پردازیم. 

  • در طول دوره آزمایشی (حداکثر ۶ ماه): دو هفته
  • بعد یا بدون دوره آزمایشی: ۴ هفته
  • پس از دو سال خدمت: یک ماه
  • پس از ۵ سال خدمت: دو ماه
  • پس از هشت سال خدمت: سه ماه
  • پس از ده سال خدمت: چهار ماه
  • پس از دوازده سال خدمت: پنج ماه
  • پس از پانزده سال خدمت: شش ماه
  • پس از بیست سال خدمت: هفت ماه

به استثناء مدت دوره‌های آزمایشی، اخطار کارفرما برای اخراج کارمند در پایان یک ماه موثر است. این دوره‌های اخطار قانونی فقط برای کارفرمایانی اعمال می‌شود که در مورد آن در قراردادشان چیزی نیامده است. در‌صورتی‌که در قراردادهای کاری غالباً دوره اخطار مربوط به استعفا و یا اخراج ذکر شده باشد، زمان آن باید رعایت شود.

در آلمان پرداخت به جای اخطار امری غی‌ معمول است، زیرا معایبی را در مورد مزایای بیکاری ایجاد می کند. در آلمان پرداخت خسارت در صورت اخراج فردی وجود نداشته و کارفرما نیز هیچگونه تعهد قانونی در قبال آن ندارد. این صرف نظر از این است که اخراج وی معتبر است یا خیر.

قوانین حمایت از کارمند در قبال اخراج در آلمان

کارفرما در آلمان باید همه راه‌کارهای جلوگیری از اخراج کارمند را پیش از اخراج او در نظر بگیرد. در آلمان اخراج باید کاملا معقولانه باشد و اخراج به شیوه نامعقول، تبعیض‌آمیز یا خودسرانه مورد‌تایید اداره کار آلمان نیست. این راهکارها طیفی از گزینه‌های انتقال، جابه‌جایی، تغییر مکان و آموزش کارمند را شامل می‌شود. 

به‌طورکلی فسخ قرارداد کار در آلمان و اخراج باید حداقل دو هفته پیش از شروع این فرایند به کارمند اطلاع داده شود. البته گروه‌های خاص از کارمندان با شرایط ویژه تا مدت معینی در برابر اخراج ناعادلانه تحت حفاظت قرار می‌گیرند؛ در ادامه این گروه‌ها را معرفی می‌کنیم. 

  • کارکنان باردار
  • کارکنان در مرخصی زایمان
  • کارکنان معلول شدید
  • اعضای نهادهای نمایندگی کارکنان
  • کارمندان مسن (بیش از ۵۵ سال) هنگامی که صراحتا تحت پوشش قرار می گیرند
  • کارکنان با وظایف رسمی مثل مسئول حفاظت از داده‌ها 
  • کارآموزان 

اگر کارمندی مرتکب تخلف شدیدی از جمله نقض قرارداد و رفتار مجرمانه شده باشد، امکان فسخ فوری قرارداد برای کارفرما وجود دارد.

موافقت نکردن با انواع شرایط اخراج کارمند؛ یکی از قوانین اداره کار در آلمان

قوانین کار در آلمان برای تعدیل نیرو ماهر چگونه است؟

در قانون کار آلمان، تعدیل نیرو زمانی اتفاق می‌افتد که کارفرما کارمندی را به دلایلی نیاز ندارد و از کار برکنار می‌کند. تعدیل نیرو در صورت اخراج کارکنان در آلمان باید با دلایل عملی توجیه‌پذیر باشد. تعدیل نیرو در آلمان ممکن است به‌عنوان یک رویداد فردی یا جمعی در شرکت  یا سازمان رخ دهد. 

هنگامی که تعدیل جمعی قرار است اتفاق بیفتد باید شورای کار آلمان در این رابطه تاییدیه نهایی را دریافت کند. درصورتی‌که شورا داوری با تعدیل دسته جمعی نیرو کار موافقت نکرد، امکان اعتراض برای کارفرما به منظور بررسی بیشتر پرونده وجود دارد. 

بررسی برابری شغلی؛ آیا فرصت‌های شغلی برای همه افراد در آلمان یکسان است؟

بله؛ همه کارکنان در آلمان (بومی یا غیر‌بومی) بر‌اساس قانون ضد‌تبعیض و قانون عمومی برابری رفتار از هرگونه تبعیض به دور هستند. از جمله مواردی که از تبعیض باید عاری باشند شامل تفاوت‌های زیر می‌شوند.

  • سن
  • جنسیت
  • بارداری
  • دین یا عقاید
  • وضعیت تاهل
  • ناتوانی جسمی
  • مسائل نژادی و قومیتی
  • ایده، نظر و عقاید سیاسی
  • هویت یا جهت‌گیری‌های جنسی
  • عضویت در هرگونه اتحادیه های کارگری

همه کارمندان و کارفرماها در آلمان باید رفتاری منطقی و مراستا با قوانین ضد‌تبعیض در این کشور باشند. تبعیض از طرف کارفرما، سایر مافوق ها و کارکنان در آلمان کاملا ممنوع است.

برابری شغلی؛ یکی از مزیت های کار در آلمان برای افراد دگر‌توان جسمی

نظارت بر قانون کار در آلمان چگونه انجام می‌شود؟

آژانس اشتغال فدرال آلمان مسئول نظارت بر اجرای قوانین کاری در آلمان است. این نظارت از طریق دفاتر آژانس اشتغال فدرال در ده منطقه (Regionaldirektion) انجام می‌شود که ریاست 156 آژانس کاریابی در آلمان را نیز برعهده دارند.

چه افرادی تحت نظارت قانون کار توسط آژانس فدرال قرار می‌گیرند؟

در کشور آلمان قوانین کار و مسئولیت‌های کارفرما بسته به نوع کارمند استخدامی متفاوت خواهد بود. طبق قوانین کار در آلمان افراد زیر تحت نظارت قانون کار در این کشور قرار می‌گیرند. 

  • همه کارکنانی که تحت قرارداد کاری کار می‌کنند. 
  • نمایندگان قانونی شرکت شامل همه مدیران عامل شرکت‌های با مسئولیت محدود و همچنین اعضای هیئت مدیره شرکت سهامی 
  • پیمانکارانی که به صورت مستقل تحت یک قرارداد خدمات خود را ارائه می‌دهند.

طبق نظارت بر قوانین کاری در آلمان، همه تعهدات کارفرما نسبت به کارمند مورد بررسی و پیگیری قرار می‌گیرد. این تعهدات شامل حداقل حقوق در آلمان، ساعت کاری در آلمان، تعطیلات، مرخصی استعلاجی و زایمان، مقررات ایمنی و بهداشتی، پرداخت مالیات در آلمان، حمایت از کارکنان در برابر اخراج و تبعیض‌های ناعادلانه در محیط کار می‌شود. 

تماس با موسسه کاربین؛ گامی مهم در فرایند مهاجرت کاری به آلمان

در این مقاله به بررسی قوانین کاری در کشور آلمان پرداختیم. این قوانین شامل پرداخت ۱۲.۴۱ یورو به ازاء هر ساعت، ساعت کاری ۴۰ تا ۴۸ ساعت در هفته، امضای قرارداد و استفاده از مرخصی‌ می‌شود. برای مهاجرت کاری به آلمان، روش‌های مختلفی از جمله دریافت ویزای جاب سیکر آلمان، ویزای جاب آفر، بلوکارت و دریافت شانس کارت آلمان وجود دارد. برای پیشبرد این فرایند بهتر است با موسسه‌ کاریابی کاربین به‌عنوانمتخصص در حوزه کاریابی بین‌المللی تماس بگیرید. 

سوالات متداول

بر اساس ماده 1 KSchG، در آلمان هیچ کارفرمایی مجاز به اخراج کارمند خود نیست، مگر اینکه با دلایل واضحی از جمله دلایل اجتماعی خاص یا بر اساس رفتار کارمند یا الزامات تجاری دیگر قابل توجیه باشد. در کل در آلمان قوانین سختگیرانه ای در مورد اخراج کارکنان در نظر گرفته شده است.

حداکثر زمانی را که یک کارمند می تواند در تمام استان های آلمان مشغول به کار باشد نباید بیش از ده ساعت تجاوز کند.

روز های کاری در آلمان از دوشنبه تا شنبه می باشد. اغلب شرکت ها فعالیت خود را در این روزها از ساعت 9 صبح تا 5 بعدازظهر انجام می دهند.

اگر به هر دلیلی شغل دوم شما بر شغل اولتان تأثیر بگذارد، کارفرما مجاز است کارمند را از اشتغال به کار دوم منع کند.

در آلمان تایم استراحت 30 دقیقه ای باید پس از 5 ساعت کار متداول حتما در برنامه کاری کارمند گنجانده شود. در آلمان زمان استراحت ناهار شامل پرداخت حقوق نمی باشد.

به صورت قانونی در آلمان شما مجاز هستید که 8 ساعت در روز، 38-40 ساعت در هفته به کار مشغول باشید. استراحت ها نیز حداقل 30 دقیقه بعد از یک برنامه پنج ساعته باید در نظر گرفته شوند. 11 ساعت نیز حتما باید در روز برای استراحت کارمند در برنامه وی گنجانده شده باشد.

آلمان یکی از بالاترین میانگین های حقوق در جهان را در اختیار دارد و میانگین ​​حقوق در این کشور 63،235 یورو در سال می باشد.

هر کسی در آلمان که 40 ساعت یا بیشتر در هفته مشغول به کار باشد در حال انجام کار تمام وقت است.

استعفا می تواند پیگیری قانونی را برای شما دشوار کند. اگر می خواهید ادعای فسخ یا قصاص اشتباه علیه کارفرمای خود را به صورت قانونی دنبال کنید بهتر است که به صورت داوطلبانه کا خود را ترک نکنید. عمداً در بسیاری از موارد استعفا موجب می شود که شما نتوانید حقوق قانونی خود را دریافت کنید. 

فرم مشاوره زیر رو پُر کنید تا شرایطتون آنلاین بررسی بشه و با شما تماس گرفته بشه 

نظرات کاربران

guest
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کارشناس مهاجرت
کارشناس مهاجرت
پاسخ به  آقای فاریابی
2 سال قبل

سلام قوانین کلی معمولا ثابته مگر اینکه کار فرمایی قانون مختص خودشو داشته باشه

آقای فاریابی
آقای فاریابی
2 سال قبل

سلام قوانین کار در آلمان شهر به شهر متفاوته؟

بخش سوالات کاربین

مقالات پیشنهادی