قوانین کار در ترکیه

قوانین کار در ترکیه

 کشور ترکیه دارای فرصت‌های شغلی بسیار مناسب و با درآمد بالا است. از همین رو بسیاری از نیروهای کار ایرانی، مهاجرت به این کشور را انتخاب می‌کنند. لازم به ذکر است که امکان اخذ تابعیت و پاسپورت ترکیه با مهاجرت کاری به این کشور وجود دارد. برای اشتغال در ترکیه و اخذ تابعیت این کشور لازم است با تمام قوانین کار و شرایط مهاجرت از طریق کار به ترکیه آشنایی داشته باشید. بنابراین با ما همراه باشید تا در این مطلب با قوانین کار در ترکیه آشنا شویم.

فرم مشاوره رایگان

نگاهی به قوانین کار در کشور ترکیه

آنچه خواهید خواند:

شرایط اشتغال در کشور ترکیه چگونه است؟

سفر به کشور ترکیه برای افراد ایرانی به مدت سه ماه آزاد است؛ یعنی افراد ایرانی می‌توانند بدون ویزا به مدت 90 روز در کشور ترکیه حضور داشته باشند. اما برای اقامت طولانی‌تر در این کشور لازم است که ویزا دریافت کنند. طبق قوانین کار در ترکیه برای اشتغال در این کشور لازم است که مجوز کاری ترکیه را دریافت کرده باشید. برای دریافت مجوز کار باید از یک کارفرمای دارای تابعیت ترکیه پیشنهاد کاری رسمی دریافت کنید. زمانی که دعوت‌نامه همکاری از سوی کارفرمای ترک برای شما ارسال شد باید به سفارت ترکیه مراجعه کرده و نامه پیشنهاد کاری را ارائه دهید. همچنین باید مدارک هویتی و رزومه خود را همراه داشته باشید. از لحظه ورود به خاک ترکیه، تنها یک ماه برای اخذ اقامت و مجوز کار از اداره پلیس محلی ترکیه مهلت دارید.

فرایند اخذ مجوز کار ترکیه

بر اساس قوانین کار در ترکیه تنها در صورت داشتن مجوز کار شما می‌توانید به صورت قانونی در کشور ترکیه مشغول به کار شوید. برای دریافت مجوز کار لازم است که یک قرارداد کاری رسمی با یک کارفرمای ترک تنظیم کنید. شما باید به سفارت ترکیه در کشور محل زندگی خود مراجعه کرد و مدارکی را ارائه دهید. از جمله این مدارک می‌توان به پاسپورت معتبر، فرم تکمیل شده درخواست ویزا و نامه پیشنهاد کاری اشاره کرد. پس از ارائه درخواست مجوز کار از سوی شما، نوبت به کارفرما می‌رسد که اقداماتی را در تکمیل این فرایند انجام دهد.

فرایند اخذ مجوز کار ترکیه

کارفرما باید نامه درخواست مجوز کار شما و ترازنامه سود و زیان یک سال گذشته شرکت خود را در وزارت کار ترکیه ارائه دهد. شما تنها در صورتی می‌توانید در ترکیه مشغول به کار قانونی شوید که وزارت کار این کشور درخواست مجوز کار شما را تایید کند. باید اشاره کرد که به‌محض ترک شغل خود، مجوز کار شما باطل خواهد شد.

روش‌های جستجوی کار در کشور ترکیه

بر اساس قوانین کار در ترکیه کاریابی در این کشور روش‌های مختلفی دارد که رایج‌ترین آن‌ها مراجعه به وب‌سایت‌های کاریابی است. البته باید اشاره کرد افراد ایرانی می‌توانند بدون ویزا وارد کشور ترکیه شده و در مدت سه ماه به دنبال کار بگردند. لازم است بدانید چند پلتفرم بزرگ و معروف برای کاریابی وجود دارد که از طریق آن‌ها می‌توانید در ترکیه کار پیدا کنید.
از جمله پلتفرم‌های کاریابی در ترکیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پلتفرم‌های کاریابی در ترکیه

• لینکدین (LinkedIn): لینکدین یک پلتفرم بزرگ و معروف است که در آن کارفرمایان آگهی‌های استخدامی خود را منتشر می‌کنند. کارجویان می‌توانند با مراجعه به این پلتفرم فرصت‌های شغلی متناسب با تحصیلات و تجارب کاری خود را پیدا کرده و با کارفرمایان مورد نظر تماس بگیرند.


• سایت Kariyer.net: این سایت چندین سال متوالی عنوان برترین پلتفرم کاریابی در کشور ترکیه را به خود اختصاص داده است. بسیاری از کارفرمایان دارای تابعیت ترکیه آگهی‌های استخدامی خود را برای جذب نیروهای کار خارجی در این سایت قرار می‌دهند


وب‌سایت indeed.jobs: باید بدانید که این وب‌سایت یک پلتفرم کاریابی جهانی به شمار می‌رود. کارجویان سراسر دنیا می‌توانند تمام آگهی‌های استخدامی کشور ترکیه را در این پلتفرم مشاهده کرده و با کارفرمایان مربوطه تماس برقرار کنند

روش‌های جستجوی کار در کشور ترکیه

فرایند اخذ ویزای کاری ترکیه

فرایند اخذ ویزای کار ترکیه با سایر ویزاهای این کشور کمی تفاوت دارد. در واقع برای انجام این فرایند هم کارجو و هم کارفرما باید اقداماتی را انجام دهند. طبق قوانین کار در ترکیه، کارفرما باید دعوت‌نامه کاری را برای کارجو ارسال کند؛ سپس کارجو باید درخواست اخذ ویزای کاری خود را ارائه دهد. بهتر است که کارجو حداقل دو تا یک ماه قبل از سفر به ترکیه نسبت به اخذ ویزای کاری این کشور اقدام کند. برای اخذ ویزای کاری، متقاضی باید به سفارت ترکیه مراجعه که مدارک خود را ارائه دهد.

 

مهم‌ترین مدارکی باید برای اخذ ویزای کاری ترکیه در سفارت این کشور ارائه شوند، عبارتند از:

• پاسپورت معتبر
• فرم تکمیل شده درخواست ویزای کاری
• دعوت‌نامه همکاری ارسال شده از سوی کارفرمای ترک
• قرارداد کاری تنظیم شده بین متقاضی و کارفرما
• گواهی تمکن مالی
• قرارداد رزرو هتل یا مدرک اجاره خانه در ترکیه
• مدرک زبان انگلیسی یا ترکی
• گواهی عدم سوء پیشینه
• آخرین مدرک تحصیلی به صورت ترجمه شده
• بلیت رفت‌وبرگشت با هواپیما به ترکیه
• بیمه درمانی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی کشور ترکیه

مشاغل پرتقاضا برای استخدام در ترکیه

هر کشور با توجه به شرایط اقتصادی و تعداد نیروی کار ماهر خود، مشاغل مورد نیاز خود را تعیین می‌کند. در واقع با توجه به اقداماتی که دولت یک کشور برای ثبات اقتصادی انجام می‌دهد، برخی از مشاغل اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند. از همین رو نیازمند جذب نیروی کار ماهر خواهند بود. طبق قوانین کار در ترکیه، دولت این کشور هر سال لیستی از مشاغل مورد نیاز خود را برای جذب نیروی کار ماهر منتشر می‌کند.

مشاغل پرتقاضا برای استخدام در ترکیه

در واقع لیست مشاغل مورد نیاز ترکیه شامل مشاغلی می‌شود که با کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستند. باید اشاره کرد افرادی که در ترکیه تحصیل کرده و فارغ‌التحصیل شده‌اند، شانس بیشتری برای استخدام در این کشور دارند. کشور ترکیه بیشتر در مشاغل مهندسی نیازمند نیروی کار است. از جمله این مشاغل مهندسی می‌توان به مهندس IT و مهندس عمران و معماری اشاره کرد.
سایر مشاغل مورد نیاز کشور ترکیه شامل موارد زیر می‌شوند:
• خیاط
• گارسون
• مهمان‌دار کشتی
• مدیر فروش
• حسابدار
• آرایشگر
• تور لیدر

مشاغل مناسب برای افراد دارای تسلط به زبان انگلیسی در ترکیه

بسیاری از متقاضیان کار در ترکیه به زبان ترکی تسلط ندارند، اما به زبان انگلیسی مسلط هستند. این افراد در پیدا کردن کار در ترکیه با دشواری‌هایی روبه‌رو می‌شوند. اما بر اساس قوانین کار در ترکیه، مشاغلی خاص برای چنین افرادی در نظر گرفته شده است. برای مثال کشور ترکیه تاکید زیادی بر روی صنعت گردشگری خود داشته و قصد دارد که این صنعت را تقویت کند. از همین رو به دنبال جذب نیروی کار مسلط به زبان انگلیسی در شغل راهنمای تور یا همان تور لیدر است.

مشاغل مناسب برای افراد دارای تسلط به زبان انگلیسی در ترکیه

یکی از مشاغل پرطرفدار در میان افراد مسلط به زبان انگلیسی در ترکیه، تدریس این زبان در مدارس و آموزشگاه‌های این کشور است. باید اشاره کرد که برای اشتغال در مشاغل گردشگری و تدریس زبان انگلیسی، تسلط داشتن به زبان ترکی ضرورتی ندارد. اما بهتر است که تا حدی به زبان ترکی تسلط داشته باشید تا بتوانید به‌سرعت در کار خود پیشرفت کنید.

شرایط اخذ تابعیت و پاسپورت ترکیه به‌واسطه اشتغال در این کشور

بر اساس قوانین کار در ترکیه، اتباع خارجی به غیر از شهروندان قبرس شمالی، برای اشتغال در ترکیه باید ویزا و مجوز کار داشته باشند. مجوز کار در ترکیه یک سال اعتبار دارد؛ اما شما می‌توانید آن را به مدت دو سال تمدید کنید. در پایان این دو سال شما امکان تمدید مجوز را به مدت سه سال دیگر خواهید داشت. طبق قوانین کار در ترکیه اگر شما به مدت پنج سال در این کشور اقامت کاری داشته باشید، امکان اخذ تابعیت ترکیه برای شما فراهم می‌شود.


برای اخذ پاسپورت ترکیه، شما ابتدا باید تابعیت این کشور را دریافت کنید. به طور کلی دریافت تابعیت ترکیه از طریق کار در این کشور شرایط خاصی دارد. اولین شرط این است که اقامت کاری شما در ترکیه باید بدون وقفه باشد. همچنین باید گواهی سلامت جسمی و روانی خود را ارائه داده و ثابت کنید که سلامت عموم مردم را به خطر نمی‌اندازید. لازم است که شما به زبان ترکی تسلط کافی داشته باشید و باعث به خطر افتادن امنیت ملی کشور ترکیه نشوید.

شرایط اخذ تابعیت و پاسپورت ترکیه به‌واسطه اشتغال در این کشور

کاربین؛ یکی از موسسات کاریابی جهت کسب اطلاعات درباره قوانین کار در ترکیه

بسیاری از متقاضیان ایرانی که قصد مهاجرت کاری به خارج از کشور را دارند، ترکیه را به عنوان کشور مقصد انتخاب می‌کنند. چرا که این کشور به ایران نزدیک است و از نظر فرهنگی شباهت زیادی با ایران دارد. همچنین میزان درآمد در ترکیه بسیار مناسب می‌باشد و واحد پول آن نسبت به واحد پول ایران ارزشمندتر است. برای مهاجرت کاری به این کشور باید با قوانین کار در ترکیه آشنایی داشته باشید. مجموعه کاربین یکی از  موسسات کاریابی در ایران است که خدمات ارزشمندی جهت کاریابی در کشور مذکور در اختیار علاقه مندان قرار میدهد.

سوالات متداول

افراد ایرانی برای ورود به کشور ترکیه نیازی به ویزا ندارند؛ البته در این شرایط فقط به مدت سه ماه اجازه حضور در ترکیه را دارند. با توجه به اینکه برای کار در ترکیه باید بیشتر از سه ماه در این کشور اقامت داشته باشید، بنابراین لازم است که ویزای کار این کشور را دریافت کنید.

بهترین روش برای پیدا کردن کار در ترکیه مراجعه به سایت‌های کاریابی است. سه پلتفرم لینکدین، Kariyer.net و indeed.jobs از جمله برترین سایت‌های کاریابی برای پیدا کردن کار در ترکیه هستند.

طبق قوانین کار در ترکیه، افراد مسلط به زبان انگلیسی می‌توانند در مشاغل گردشگری و تدریس زبان انگلیسی مشغول به کار شوند.

فرم مشاوره زیر رو پُر کنید تا شرایطتون آنلاین بررسی بشه و با شما تماس گرفته بشه 

نظرات کاربران

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بخش سوالات کاربین

مقالات پیشنهادی