سوئد

سوئد

قاره اروپا مملو از کشورهای پیشرفته و مدرنی است که می‌توانند مقصد مناسبی برای مهاجرت و ادامه زندگی قلمداد شوند؛ اما در میان تمامی این کشورها، کشور سوئد یکی از مناسب‌ترین مقاصد برای مهاجرت ایرانیان به‌شمار می‌رود. این کشور که یکی از کشورهای پیشرفته جهان است، دارای یک اقتصاد مناسب و باثبات بوده که موقعیت‌های شغلی بسیار زیادی را برای شهروندان خود ایجاد کرده است. به‌تمامی این موارد همچنین باید امکان کسب درآمدهای بالا، شرایط زندگی ایدئال، دانشگاه‌های تراز اول و خدمات رفاهی و درمانی ویژه را هم اضافه کرد. بااین‌وجود، طبیعی خواهد بود که مهاجرت به سوئد می‌تواند گزینه‌ای بسیار معقول در نظر گرفته شود.

این مقاله صرفا جهت اطلاع رسانی است.

سوئد، بزرگ‌ترین کشور منطقه اسکاندیناوی به‌شمار می‌رود

فرم مشاوره رایگان

آنچه خواهید خواند:

آشنایی با موقعیت جغرافیایی سوئد

کشور سوئد، یکی از کشورهای منطقه‌ای به نام اسکاندیناوی است. دیگر کشورهای موجود در این منطقه، دانمارک، فنلاند، ایسلند و نروژ هستند. این کشور، بزرگ‌ترین کشور اسکاندیناوی و چهارمین کشور بزرگ اروپایی به‌شمار می‌رود. با مساحت کل 449966 کیلومترمربع، این کشور ازنظر وسعت چیزی در حدود ایالت کالیفرنیا است. بااین‌وجود، ازنظر جمعیت می‌توان آن را در دسته کشورهای کم‌جمعیت قرار داد. این کشور از شمال و غرب با نروژ، از جنوب شرقی با دانمارک، از شرق با خلیج بوتنیا، دریای بالتیک و فنلاند همسایه است.


به‌دلیل موقعیت جغرافیایی، چیزی در حدود یک‌هفتم خاک سوئد در قطب شمال قرار گرفته است. به این کشور همچنین نام سرزمین خورشید نیمه‌شب را داده‌اند؛ جایی که خورشید در تابستان به مدت سه ماه غروب نمی‌کند. جالب است بدانید که این کشور دارای حدوداً 100 هزار دریاچه و رودخانه است و بیش از نیمی از زمین‌ها آن را جنگل‌ها پوشش داده‌اند. رودخانه‌های اصلی این کشور از کوه‌های منطقه نورلند سرچشمه می‌گیرند. منطقه‌ای که به‌عنوان بزرگ‌ترین و کم‌جمعیت‌ترین منطقه این کشور شناخته می‌شود.

سوئدی زبان رسمی مردم ساکن در این کشور

معرفی زبان‌های مردم سوئد

زبان سوئدی، زبان ملی این کشور و زبان مادری آن به‌شمار می‌رود که تقریباً نه‌دهم از جمعیت به این زبان صحبت می‌کنند. این زبان از خانواده زبان‌های نوردیک به‌شمار می‌رود. این زبان به یک زیرگروه زرمنیک شمالی یا اسکاندیناوی تعلق داشته و با زبان‌های دانمارکی، نروژی، ایسلندی و فارویی شباهت بسیار زیادی دارد. بااین‌وجود، می‌توان اشتراکاتی را بین این زبان و زبان‌های آلمانی، فرانسوی، انگلیسی و فنلاندی نیز مشاهده کرد.

آشنایی با دین و مذهب سوئد

دین رسمی کشور سوئد، لوترانیسم بوده و حدود 90 درصد از جمعیت آن متعلق به کلیسای این کشور؛ یعنی کلیسای لوتری هستند. در گذشته تمامی شهروندان این کشور بعد از تولد به‌صورت خودکار عضو کلیسا می‌شدند؛ اما همچنان حق خروج از کلیسا را هم داشتند. این رویه تا ژانویه سال 1996 نیز ادامه داشت تا اینکه در این سال عنوان شد که عضویت در کلیسا تنها از طریق غسل‌تعمید به دست خواهد آمد. مردم این کشور مذاکرات خود را برای جدایی کلیسا از دولت ادامه دادند تا اینکه این قانون در سال 2000 به تصویب رسید. اگرچه که اکثریت مردم رویدادهای مهم زندگی خود مانند غسل‌تعمید، تأیید ازدواج و مرگ را در کلیسا به ثبت می‌رسانند؛ اما همه آن‌ها به‌صورت منظم در مراسم شرکت نمی‌کنند.

سوئد دارای یک اقتصاد باثبات و قدرتمند است

وجود یک اقتصاد باثبات و قدرتمند

سرانه تولید ناخالص ملی این کشور، یکی از بالاترین سرانه‌های حال حاضر جهان است. این در حالی است که میزان دریافت مالیات این کشور نیز به در مقایسه با سایر کشورها بالاتر است. بخش قابل‌توجهی از مالیات دریافتی صرف هزینه‌های آموزش، مراقبت‌های بهداشتی و مراقبت از کودکان خواهد شد. چوب، سنگ‌های معدنی و نیروی آب از مهم‌ترین معیارهای تشکیل‌دهنده منابع اقتصادی کشور سوئد هستند. این کشور فاقد سوخت‌های فسیلی بوده و برای تأمین نیازهای خود، به واردات متکی است.


کشور خورشید نیمه‌شب، یکی از عمده صادرکنندگان محصولات جنگلی در جهان است. از الوار، خمیر و کاغذ گرفته تا محصولات چوبی و مبلمان این کشور، به اقصی نقاط جهان صادر می‌شوند. شرکت‌های خصوصی در حال حاضر، حدود نه‌دهم تولید صنعتی را برعهده دارند. مهندسی، به‌خصوص صنعت خودرو، به بزرگ‌ترین صنعت تولیدی این کشور بدل شده که بیش از نیمی از ارزش‌افزوده صنعتی را تولید می‌کند.


صادرات حدود یک‌سوم تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل داده است. از مهم‌ترین محصولات صادراتی کشور سوئد می‌توان به خمیر، کاغذ، فولاد، چوب، خودرو، تجهیزات مخابراتی، تجهیزات نیروگاه برق‌آبی، فناوری‌های بیوتکنولوژی شیمیایی و … اشاره کرد. آلمان، بریتانیا، نروژ، فنلاند و دانمارک باهم حدود دوپنجم بازار صادرات این کشور را به خود تخصیص داده‌اند. برترین محصولات وارداتی نیز عبارت از نفت، وسایل نقلیه موتوری، تجهیزات کامپیوتری، قهوه، چای، میوه، منسوجات و … هستند.

وجود موقعیت‌های شغلی بسیار مناسب برای تمامی افراد

بازار کار بسیار مناسب و موقعیت‌های شغلی زیاد

آن دسته از شهروندان این کشور که وارد بازار کار می‌شوند، می‌توانند چشم اندازه روشنی را پیش روی خود داشته باشند. سوئد دارای یک اقتصاد باثبات و روبه‌رشد درزمینه‌های علوم و مهندسی است. محصولات تولیدی این کشور به‌دلیل داشتن کیفیت و استحکام بسیار بالا، شهرت جهانی برای خود ایجاد کرده‌اند. این امر می‌توان به‌خصوص درمورد خودروهای تولیدی دو شرکت ولوو و ساب، به‌عنوان بهترین شرکت‌های تولیدکننده خودرو در جهان، احساس کرد.


نیروی کار در این کشور به‌صورت مساوی بین زنان و مردان تقسیم شده است. حدود 67 درصد در بخش خدمات، 31 درصد در صنعت و 2 درصد در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند. نرخ بیکاری در این کشور در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی پایین‌تر بوده و موقعیت‌های شغلی زیادی برای افراد وجود دارد. حدود 85 درصد از نیروهای کار، عضو اتحادیه اروپا هستند. حداقل سن مجاز برای ورود به بازار کار نیز 16 سال تمام است.


دولت کشور سوئد همچنین برنامه‌های آموزشی گسترده‌ای برای کارگران بیکار در نظر گرفته است. این برنامه‌ها هم توسط دولت و هم توسط بخش صنعت ارائه می‌شوند. این برنامه‌ها مخصوص آموزش‌های عملی به کارگران بیکار بوده تا آن‌ها را برای ورود به مشاغل بهتر یا آماده‌سازی برای کار با فناوری‌های جدید، پرورش دهند.

امکان تحصیل رایگان در تمامی مقاطع برای دانش‌آموزان و دانشجویان

سیستم آموزش‌وپرورش حرفه‌ای

سیستم آموزشی، به‌استثنای موارد معدود، عمومی و بدون هزینه بوده و برای همه آزاد است. مدارس ابتدایی مانند مدارس متوسطه توسط شهرداری‌های این کشور اداره می‌شوند. این در حالی است که دانشگاه‌ها و کالج‌ها توسط دولت اداره شده؛ اما در استفاده از منابع به آن‌ها استقلال‌های زیادی داده شده است. همه شهرها موظف به برگزاری دوره‌های پیش‌دبستانی هستند؛ اما این والدین هستند که تصمیم می‌گیرند فرزندانشان را به این دوره‌ها بفرستند یا خیر.


بااین‌وجود، تحصیل در کشور سوئد به مدت 9 سال، از سن 7 سالگی تا 16 سالگی اجباری است. این آموزش اجباری، رایگان بوده و هزینه‌ای برای ناهار، حمل‌ونقل و وسایل آموزشی دریافت نمی‌شود. زبان انگلیسی به‌عنوان زبان دوم، از کلاس سوم به بعد به دانش‌آموزان تدریس شده و در کنار آن برنامه‌های درسی مانند صنایع‌دستی، نجاری و نساجی نیز وجود دارد. این کشور همچنین دارای 12 دانشگاه بزرگ و حدود 20 کالج است.


آموزش در دانشگاه‌های دولتی این کشور رایگان بوده و شهریه‌ای از دانشجویان دریافت نمی‌شود. دوره‌های تحصیلی به زبان سمی آن ارائه می‌شود؛ اما ادبیات اغلب به زبان انگلیسی است. بااین‌وجود، هنوز هم امکان تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های این کشور برای دانشجویان بین‌المللی وجود دارد. از سوی دیگر، وجود بورسیه‌های تحصیلی دولتی یا دانشگاهی مختلف موجب شده تا توجه دانشجویان خارجی به تحصیل در این کشور، بیش‌ازپیش جلب شود.

حضور دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های آموزشی بسیار حرفه‌ای

معرفی برترین دانشگاه‌ها

کشور سوئد از دیرباز به‌عنوان یکی از مدرن‌ترین و پیشرفته‌ترین کشورهای اروپایی درزمینه تحصیل به‌شمار رفته است. تحصیل در این کشور ترکیبی از کیفیت بالا آکادمیک، جامعه‌ای پذیرا و کیفیت قابل‌توجه زندگی است. همه این موارد باعث شده تا این کشور به‌عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها برای دانشجویانی باشد که قصد تحصیل در یک کشور خارجی را دارند. قدیمی‌ترین دانشگاه این کشور، اوپسالا بوده که در سال 1477 تأسیس شده است.

برترین دانشگاه‌های سوئد

سایر دانشگاه‌های تراز اول کشور سوئد نیز در شهرهایی مانند لوند، استکهلم، گوتنبرگ، اومئو، کالستاد و … قرار گرفته‌اند. این کشور همچنین محل حضور مؤسسه‌های بسیار معتبر جهانی؛ مانند مؤسسه کارولینسکا (پزشکی) در استکهلم و دانشگاه صنعتی چالمرز است. پنج مؤسسه از مؤسسه‌های آموزشی این کشور هرساله در بین 100 مؤسسه برتر جهان قرار می‌گیرند. برخی از مهم‌ترین دانشگاه‌ها به‌همراه آخرین رتبه‌بندی‌های جهانی آن‌ها در قسمت زیر آورده شده است.
• دانشگاه لوند: رتبه 87
• دانشگاه سلطنتی فناوری KTH: رتبه 89
• دانشگاه صنعتی چالمرز: رتبه 121
• دانشگاه اوپسالا: رتبه 124
• دانشگاه گوتنبرگ: رتبه 180
• دانشگاه لینشوپینگ: رتبه 329
• دانشگاه اومئو: رتبه 365
• دانشگاه کارلستاد: رتبه 801

بهره‌مندی تمامی شهروندان از خدمات مراقبتی و بهداشتی رایگان

شاخص‌های قابل‌توجه رفاه و سلامتی

در ازای دریافت مالیات‌های بالا، شهروندان این کشور طیف گسترده‌ای از خدمات عمومی و رفاهی را دریافت می‌کنند. این خدمات موجب شده تا حداقل‌های استاندارد زندگی در این کشور بسیار افزایش پیدا کرده و شکاف بین گروه‌های درآمدی کم‌تر شود. همه ساکنان این کشور تحت پوشش بیمه سلامت ملی بوده که توسط شهرستان‌ها اداره می‌شود. شرایط بهداشتی نیز در این جامعه یکی از بهترین شرایط بهداشتی جهان است. نرخ مرگ‌ومیر در بین نوزادان بسیار پایین بوده و میانگین امید به زندگی روبه‌رشد است.


سوئد یکی از مسن‌ترین جمعیت‌های جهان را داشته و بخش قابل‌توجهی از جمعیت آن، بالا 65 سال سن دارند. نسبت پزشکان به جمعیت نیز در این کشور بسیار بالا است. مراکز مراقبت‌های بهداشتی اولیه نیز تقریباً در تمامی نقاط این کشور در دسترس کامل شهروندان قرار گرفته است. برای مراقبت‌های بهداشتی بسیار تخصصی، چندین و چند بیمارستان بزرگ تأسیس شده که عموماً دارای دانشکده‌های پزشکی وابسته هستند. والدین نیز مستحق دریافت 13 ماه مرخصی با حقوق خانوادگی از محل کار را دارند.


بیمه حوادث ملی، تمامی هزینه‌های پزشکی برای صدمات حین کار را پرداخت می‌کند. بسیاری از افراد شاغل در این کشور از طریق اتحادیه‌های کارگری خود، بیمه بیکاری دریافت می‌کنند. درحالی‌که بیکاران بدون چنین پوششی نیز می‌توانند از مزایای نقدی کمتری که از سوی دولت پرداخت می‌شود، بهره‌مند شوند.

نمایندگان مجلس پارلمانی هر چهار سال یک‌بار انتخاب می‌شوند

آشنایی با دولت و جامعه

سوئد یک پادشاهی مشروطه است. قانون اساسی آن که در تاریخ 1809 نوشته و در سال 1975 بازنگری شد، بر اساس چهار قانون اساسی سند حکومت، قانون جانشینی، قانون آزادی مطبوعات و قانون پارلمان خواهد بود. همه قوانین در این کشور اصلاح‌پذیر بوده و قانون اساسی مبتنی بر اصول حاکمیت مردمی، دموکراسی نمایندگی و پارلمانتاریسم است. پادشاه حاکم به‌عنوان رئیس دولت، هیچ قدرت سیاسی نداشته و مسئولیت‌های او صرفاً تشریفاتی هستند.


جانشینی پادشاه نیز به اولین فرزند بدون توجه به جنسیت تعلق خواهد گرفت. نخست‌وزیر پس از مشورت با رهبران احزاب و توسط رئیس مجلس نامزد شده و باید از طریق رأی‌گیری برای این سمت انتخاب شود. نخست‌وزیر اختیار آن را داشته که سایر اعضا کابین را منصوب کند. ریکسداگ (Riksdag)، پارلمانی تک مجلسی است که توسط مردم و برای دوره‌های چهار‌ساله انتخاب می‌شود. ریکسداگ ممکن است خواستار یک همه‌پرسی مشورتی درمورد موضوعات مختلف شود.

هزینه‌های زندگی و مالیات در کشور سوئد بالا است

هزینه‌های زندگی در سوئد

اگر بخواهیم هزینه‌های زندگی در این کشور را با سایر کشورهای اروپایی مقایسه کنیم، می‌توان چنین استنباط کرد که زندگی در سوئد، گران است. سازگاری پیدا کردن با قیمت‌ها در این کشور برای افرادی که به آن مهاجرت می‌کنند، می‌تواند کمی دشوار به نظر برسد. به‌صورت متوسط هزینه زندگی در این کشور، 1925 یورو در ماه تخمین زده شده است. بااین‌وجود، معیارهای زیادی مانند سبک زندگی، شهر محل زندگی و … می‌توانند روی این هزینه‌ها تأثیرگذار باشد.

تناسب درآمد با هزینه‌ها

لازم به ذکر است که گرچه هزینه‌های زندگی در این کشور بالاتر از سایر کشورها است؛ اما حقوق و دستمزدها نیز میانگین بالایی دارند. بااینکه حداقل دستمزدی توسط دولت تعین نشده است؛ اما حتی کار کردن در یک فست‌فود زنجیره‌ای مانند مک‌دونالد باعث می‌شود تا فرد حدود 14 یورو در هر ساعت درآمد داشته باشد. میانگین درآمد در این کشور چیزی در حدود 2500 یورو در ماه است که به‌خوبی می‌تواند هزینه‌های زندگی را پوشش دهد. حال بیایید به‌صورت تفکیک‌شده به هزینه‌های زندگی در سوئد نگاهی بیندازیم.

اتاق مشترک در یک آپارتمان

475 یورو در ماه

آپارتمان یک‌خوابه

750 تا 1250 یورو در ماه (بسته به موقعیت مکانی)

آپارتمان 2 خوابه

1600 یورو در ماه

آب، برق، گاز و گرمایش

115 یورو در ماه (بسته به میزان مصرف)

اینترنت و تلویزیون

40 یورو در ماه

موبایل

35 یورو برای تماس‌های نامحدود و 10 گیگ اینترنت

1 لیتر شیر

1.15 یورو

1 قرص نان

2.25 یورو

12 عدد تخم‌مرغ

2.6 یورو

1 کیلوگرم سینه مرغ

9 یورو

1 کیلوگرم سیب‌زمینی

1.1 یورو

1 کیلوگرم سیب

2.6 یورو

آب‌معدنی 1.5 لیتری

1.5 یورو

یک وعده‌غذای دونفره در یک رستوران معمولی

30 تا 40 یورو

غذای دونفره در یک رستوران سطح بالا

70 یورو

یک بطری آب‌میوه

7 یورو

کاپوچینو یا لاته

3.5 یورو

فلافل بسته‌بندی‌شده

5 یورو

یک بلیت برای حمل‌ونقل عمومی

2.5 یورو

کارت حمل‌ونقل عمومی ماهیانه

70 یورو

هر لیتر بنزین

1.5 یورو

بلیت سینما

11.5 یورو

عضویت یک‌ماهه در باشگاه

30 یورو

بررسی وضعیت مهاجرت به سوئد

کشور سوئد را می‌توان به‌عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها برای مهاجرت دانست. تمامی افرادی که حداقل یک سال اجازه اقامت سوئد در این کشور را داشته باشند، می‌توانند به‌مانند تمامی اتباع این کشور از مراقبت‌های بهداشتی، تأمین اجتماعی و سایر مزایای رفاهی دسترسی داشته باشند. بهره‌مندی از این امکانات، بدون در نظر گرفتن این نکته است که افراد از کجا و با چه هدفی به این کشور مهاجرت کرده‌اند. ازاین‌رو شما می‌توانید با یافتن یک شغل در این کشور علاوه بر دریافت درآمدهای بالا، تجربه زندگی در یک کشور پیشرفته اروپایی را داشته باشید. برای این منظور می‌توانید از خدمات مؤسسه بین‌المللی کاربین استفاده کنید. این مؤسسه درزمینه امور مهاجرتی و کاریابی بین‌المللی فعالیت داشته و با تکیه‌بر همکاری‌های موفق خود با کمپانی‌های و آژانس‌های کاریابی بین‌المللی، موقعیت‌های شغلی بسیار مناسبی را برای افراد در کشور سوئد پیدا می‌کند.

نتیجه‌گیری

کشور سوئد یکی از کشورهای پیشرفته اروپایی به‌شمار می‌رود که در منطقه اسکاندیناوی واقع شده است. این کشور دارای یک اقتصاد باثبات و پایدار بوده و سیستم آموزشی قدرتمندی دارد. تمامی افرادی که مهاجرت به آن را تجربه کرده‌اند، می‌توانند از خدمات رفاهی، درمانی و اجتماعی رایگان بهره‌مند شوند. بااینکه هزینه‌های زندگی و مالیات در این کشور بالا است؛ اما امکان کسب درآمدهای بالا موجب شده تا مردمان آن زندگی مرفهی را تجربه کرده و امید به زندگی در بین آن‌ها، رشد قابل‌توجهی داشته باشد.

سوالات متداول

از بهترین شهرهای این کشور برای زندگی می‌توان به استکهلم، اوپسالا، مالمو و گوتنبرگ اشاره کرد.

از بهترین مشاغل برای مهاجرت به این کشور اروپایی می‌توان به مشاغل پزشکی، مهندسی، مشاغل خدماتی و مدیریتی اشاره کرد.

ازآنجایی‌که جمعیت این کشور در حال پیر شدن بوده و به‌شدت به نیروی کار ماهر نیاز دارد، مهاجرت از طریق ویزای کاری یکی از بهترین راه‌های مهاجرت است.

فرم مشاوره زیر رو پُر کنید تا شرایطتون آنلاین بررسی بشه و با شما تماس گرفته بشه 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخش سوالات کاربین

مقالات پیشنهادی