نرخ مالیات در عمان

نرخ مالیات در عمان

سلطان نشین عمان که با کشور های امارات متحده عربی، عربستان سعودی و یمن مرز مشترک دارد یکی از مقاصد مورد علاقه سرمایه گذاران بین المللی می باشد. عمان برای سرمایه گذاری در استارتاپ های جدید و گسترش کسب و کار از بهترین کشور های جهان می باشد. عمان که به واسطه صنعت نفت و به تازگی گسترش صنعت گردشگری روزهای خیلی خوبی را پشت سر می گذارد، با قرار گرفتن در موقعیت استراتژیک خاورمیانه به دروازه ای برای تسخیر این نقطه از جهان تبدیل گردیده است. تمام این مواردی که ذکر شد، موجب ساخته تا کارآفرینان و تاجران در این کشور به بهترین نحو بتوانند تجارت خود را گسترش دهند. 

اکنون، در عمان هنگامی که یک نهاد تجاری شروع به کار می کند، باید طبق قوانین اقتصادی از سیاست های مالیاتی این کشور پیروی کرده و به دولت عمان مالیات بپردازد.


ما در این مقاله با بررسی نرخ مالیات در عمان، مالیات بر درآمد در عمان، مالیات بر درآمد شرکت در عمان، شما را در جریان سیستم مالیاتی موجود در این کشور می گذاریم. اگر می خواهید که در جریان جزئیات مالیات در عمان قرار بگیرید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

این مقاله صرفا جهت اطلاع رسانی است و کاریابی کاربین در این زمینه خدماتی ارائه نمیدهد.

فرم مشاوره رایگان

کشور-عمان

هر مهاجر خارجی که قصد دارد به عمان سفر کند برای انکه به این کشور وارد شد باید ویزا دریافت کند. چنین ویزایی به تمام افراد مهاجر به این کشور این اجازه را می دهد که در مدت معینی در این کشور اقامت داشته باشند. لازم به ذکر است که شما امکان کار در عمان را با ویزای توریستی نخواهید داشت.

 

شهروندان برخی از کشورها که شامل ایران نیز می شود، می توانند به محض ورود به فرودگاه مسقط و یا بنادر این کشور ویزای توریستی خود را دریافت کنند. این نیز توسط دولت عمان برای این در نظر گرفته شده است که گردشگران بیشتری را به سوی عمان جذب کنند.

 

همچنین شهروندان سایر کشورها نیز این امکان را دارند که با درخواست ویزای دیپلماتیک عمان به‌صورت آنلاین از طریق وب سایت پلیس سلطنتی عمان، ویزای توریستی خود را دریافت کنند. ویزاهای توریستی معمولاً ویزاهای یکطرفه هستند و مدت ویزا بر اساس ماهیت سفر می تواند متغیر نیز باشد.

در حال حاضر شهروندان 103 کشور برای ورود به خاک عمان برای مدت چهارده روز بر اساس مقررات و شرایط خاصی از گرفتن ویزا معاف می باشند. این مقررات نیز برای تسهیل گردشگران ایرانی که مایل به دیدن مناطق گردشگری عمان می باشد در نظر گرفته شده است.

 

تمام اتباع خارجی که قصد دارند برای کار و زندگی به این کشور مهاجرت کنند باید پیش از ورود به عمان ویزای کار دریافت کرده باشند. آنها می توانند این ویزا را با حمایت نهاد یا فردی که قرار است کارفرمای وی در عمان باشد دریافت کنند.

اتباع خارجی که قصد دارند در این کشور کار کنند پیش از صدور ویزای کار خود باید آزمایشات پزشکی را انجام دهند و گزارش پزشکی خود را برای بررسی های بیشتر به سفارت و اداره مهاجرت عمان ارسال کنند.

مالیات در عمان

مالیات هایی که به صورت مستقیم در عمان گرفته می شود، عمدتاً شامل دسته مالیات بر درآمد می شوند.

قانون مالیات در عمان صرف نظر از ملیت، نژاد و دین بر همه افرادی که واجد پرداخت آن باشند مورد اجرا قرار می گیرد.

در حال حاضر، هر فردی در عمان تا حدی تا جایی که دارای فعالیتهای تجاری، صنعتی یا حرفه ای می باشد مشمول مالیات خواهد بود و طبق قوانین نیز باید آن را پرداخت کند.

 

حضور یک نهاد غیر مقیم در عمان در صورت داشتن نماینده در رابطه با یک تجارت یا قرارداد، مشمول مالیات بر درآمد قرار می گیرد.

اگر هم فردی از طریق پرداخت هایش مشخص کند که درآمد وی در عمان می باشد، اما فعالیتهای وی به صورت مستقیم و از طریق یک مرکز دائمی انجام نمی شود، باز هم وی شامل مالیات می گردد. این افراد غیر مقیم باید مالیات 10 درصدی ناخالص را به دولت عمان پرداخت کنند.

مالیات-در-عمان

مالیات مهاجران در عمان

در حال حاضر، افراد غیر مقیمی که به عمان مهاجرت کرده اند، در صورتی که در این کشور فعالیت داشته باشند مشمول مالیات بر درآمد خواهند شد.

در عمان هرگونه فعالیتی که مهاجران انجام می دهند شامل خدمات مشخصی در رابطه با یک تجارت باشد با مالیات همراه است.

علاوه بر این نیز، اگر مهاجری یک نماینده تجاری باشد در عمان بر طبق قانون مالیات در عمان مشمول مالیات بر درآمد در این کشور خواهد بود.

مالیات بر درآمد در عمان

در حال حاضر  چیزی به عنوان مالیات بر درآمد در کشور عمان وجود ندارد. با این حال، مالیات بر درآمد در برنامه مالی میان مدت 2020-2024 توسط دولت در حال ارزیابی می باشد.

این برنامه مالی نشان از آن دارد که اگر دولت عمان این قصد را دارد که مالیات بر درآمد را در سال های آینده اعمال کند. به نظر می رسد که بر اساس پیش بینی ها  این کار را دولت عمان از سال 2022 انجام خواهد داد.

 

پس همانطور که متوجه شدید در عمان مالیات بر درآمد وجود ندارد. یک فرد در عمان زمانی مشمول مالیات بر درآمد می شود که فعالیت وی شامل فعالیت های  تجاری، صنعتی یا حرفه ای باشد.

 

افراد غیر مقیم در عمان نیز که دارای رابطه تجاری در این کشور هستند، شامل مشمول مالیات 10 درصدی بر اساس درآمد ناخالص شان خواهند گردید. 

دولت عمان بر اساس درآمد طبق قوانین از مشمولین مالیاتی غیر مقیم این کشور مالیات خود را دریافت می کند.

مالیات بر درآمد شرکت در عمان

تمام شرکت های بین المللی که در عمان فعالیت می کنند باید در مورد درآمد های خود در این کشور مالیات بپردازند.


قانون مالیات شرکت های خارجی در عمان بر اساس درآمد های جهانی آنها و درآمد شعب و سایر اشکال تأسیسی آنها در عمان وضع می شود.


نرخ مالیات بر درآمد شرکت ها در عمان برای همه انواع آنها که در یکی از شهر های این کشور فعالیت دارند، صرف نظر از اینکه یک شرکت تجاری می باشند و ثبت شده، تماما یکسان است.


نرخ مالیات بر درآمد برای همه شرکت های بین المللی در عمان به صورت مساوی در نظر گرفته شده است. اما این به غیر از شرکت هایی است که مالکیت عمانی دارند، با مسئولیت محدود (LLC) فعالیت می کنند و شرایطی را دارند که شامل شرکتهای کوچک و متوسط (SME) می شود.


نرخ مالیاتی که شرکت های خارجی در عمان باید به دولت این کشور بابت فعالیت هایشان بپردازند چیزی در حدود 15 درصد است.


برای آندسته از شرکت های عمانی که مالکیت محلی دارند و یا از شرکت های با مسئولیت محدود هستند در شرایطی که شرایط زیر را داشته باشند، 3 درصد نرخ مالیات در نظر گرفته می شود.


  • در ابتدای سال مالیاتی سرمایه ثبت شده از 50،000 ریال عمانی (OMR) تجاوز نمی کند.
  • درآمد ناخالص برای هر سال مالیاتی از 100،000 ریال عمانی تجاوز نمی کند.
  • میانگین تعداد کارکنانی که در طول سال در شرکت در حال فعالیت هستند از 15 عدد تجاوز نمی کند.
  • فعالیتهای شرکت های خارجی، شامل حمل و نقل هوایی، دریایی، استخراج منابع طبیعی؛ خدمات بانکی، بیمه یا مالی؛ امتیازات خدمات عمومی؛ یا سایر فعالیت هایی که به تأیید شورای وزیران رسیده است نمی شود.
 

در پایان لازم به ذکر است که در عمان چیزی به نام مالیات محلی وجود ندارد.

مالیات غیر مستقیم در عمان

در 13 مارس 2019، مالیات غیر مستقیم برای کالاهای منتخب در عمان از طریق فرمان سلطنتی مبنی بر تصویب آن صادر گردید و این امر منجر به این شد که از 15 ژوئن 2019 این قانون مورد اعمال قرار بگیرد.


بر طبق این تصمیم که از سوی مقامات عمانی انجام پذیرفت در تعیین ارزش، نوع و نرخ مالیات برای کالاهای که مشمول مالیات غیر مستقیم می شوند مانند نوشابه های گازدار و شیرین 50 درصد مالیات اعمال شود. این در حالی است که محصولات دیگری مانند گوشت خوک، مشروبات الکلی، نوشابه های انرژی و محصولات دخانیاتی از مالیات 100 درصدی از سوی دولت عمان برخوردارند.

مالیات-غیر-مستقیم-در-عمان

مالیات بر ارزش افزوده در عمان

در ژوئن 2016، هر شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس توافقنامه مشترک مالیاتی خود را برای مالیات بر ارزش افزوده امضا کردند.


بر طیف این توافق هر شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس یک سیستم مالیاتی بر ارزش افزوده به میزان 5 درصد را باید معرفی می کردند.


سلطان نشین عمان نیز در سال پیش، فرمانی را صادر کرد که به عنوان قانون مالیات بر ارزش افزوده در کشور مورد اجرا قرار گرفت.


بر طبق این قانون نرخ استاندارد مالیات بر ارزش افزوده در کشور عمان با 5 درصد و در برخی از شرایط صفر یا معاف از مالیات در نظر گرفته می شود.

مالیات استقرار دائمی در عمان

با توجه به اینکه شرکت های بسیاری در عمان در حال حاضر مشغول فعالیت هستند و این سؤال پیش می آید که مالیات حضور کارکنان آنها در عمان چقدر می باشد. این امکان وجود دارد که پیامدهای استقرار دائمی برای واحد و شرکت های خارجی که در عمان در حال فعالیت هستند وجود داشته باشد. این ممکن است نیاز به بررسی جداگانه از مالیات بر درآمد وجود داشته باشد که از منظر مشاغل مورد نیاز باشد.


هر شرکت خارجی که در عمان فعالیت دارد و فعالیت وی دائمی است مشمول مالیات می شود. یک شرکت و یا مرکزی که به صورت دائمی در عمان خدمات ارائه می دهد، به گفته می شود که  حضور کارکنان آن شرکت در عمان بیش از 90 روز در هر دوره 12 ماهه بوده باشد.

مالیات بر درآمد نفت در عمان

مقررات ویژه ای در مورد مالیات بر درآمدهای حاصل از فروش نفت در کشور عمان اعمال می شود. نرخ مالیاتی که برای درآمد های نفتی تعیین شده برای چنین شرکت هایی که این عمل را انجام می دهند چیزی در حدود 55 درصد است.


با این حال، نرخ مالیات بر درآمد نیز تعیین می شود که به واسطه توافقنامه ای است که برای اکتشاف و تولید انفرادی نفت منعقد شده است. این قرارداد اغلب بین دولت عمان و شرکت فروش نفت می باشد.


بر اساس این موافقتنامه، دولت سهم مالیات بر درآمد شرکت را از مبالغی که از سهم دولت است، پرداخت می کند. در نتیجه، مالیات بر درآمد واقعاً به صورت مستقیم از سوی شرکت پرداخت نمی شود.

مالیات-بر-نفت-در-عمان

عوارض گمرکی در عمان

در سراسر کشورهای شورای همکاری خلیج(GCC) ، سیستم گمرکی مشترک وجود دارد که با نرخ ثابت 5 درصد عوارض گرفته می شود. این عوارض گمرکی از اکثر کالاهای وارد شده به GCC وضع می شود.


لازم به ذکر است که عوارض گمرکی در اولین لحظه نقطه ورود کالاها به شورای همکاری خلیج فارس گرفته می شود. تجار به یاد داشته باشند که جابجایی های دیگر با همان حقوق مشابه کالاهای پرداختی در داخل شورای همکاری خلیج فارس، شامل دریافت عوارض گمرکی دیگری از سوی دولت عمان نمی شود.

اظهارنامه مالیاتی در عمان

در عمان هر شرکتی که در این کشور فعالیت تجاری را انجام می دهند باید ظرف سه ماه از پایان سال، اظهارنامه مالیاتی خود را تسلیم دولت کرده و مالیات برآورد شده را نیز بر طبق قانون پرداخت کند.

 

 اظهارنامه مالیاتی سالانه باید ظرف شش ماه از پایان سال مالی، همراه با صورتهای مالی حسابرسی شده، تسلیم دولت عمان شود و اگر مالیاتی وجود داشته باشد نیز باید پرداخت شود. بر طبق قانون هرگونه عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی تا رسید مقرر، ممکن است تا حداکثر 2000 ریال عمانی جریمه را در پی داشته باشد.

 

حفظ اسناد حسابداری به مدت 10 سال در کشور عمان عملی الزامی است. انتظار می رود مالیات دهندگان شرکت های کوچک نیز که معمولا مشمول نرخ مالیات بر درآمد شرکت به میزان 3 درصد درسال هستند، حداکثر تا سه ماه پس از پایان سال مالی، اظهارنامه مالیاتی خود را به صورت دستی و ساده ارائه دهند.

 

لازم به ذکر است که عوارض گمرکی در اولین لحظه نقطه ورود کالاها به شورای همکاری خلیج فارس گرفته می شود. تجار به یاد داشته باشند که جابجایی های دیگر با همان حقوق مشابه کالاهای پرداختی در داخل شورای همکاری خلیج فارس، شامل دریافت عوارض گمرکی دیگری از سوی دولت عمان نمی شود.

کمک هزینه بیکاری در عمان

در عمان به تازگی صندوق جدیدی ایجاد شده است که هدف آن برای امنیت شغلی کارمندانی است که در این کشور مشغول به کار بوده اما اکنون بیکار شده اند.


این صندوق که اهمیت بسیار فراوانی را دارد از همه کسانی که به دلایل مختلف از کار خود به واسطه کارفرما اخراج شده یا نتوانسته اند که شغل خود را حفظ کنند، مورد حمایت مالی قرار می دهد.


این سیستم که با نام صندوق امنیت شغلی در بین عمانی ها در سال های اخیر بسیار محبوب گردیده است به واسطه بیمه PASI و همچین وزارت کار عمان مورد نظارت قرار می گیرد.


کارفرمایان و کارکنان عمانی هزینه این صندوق را که در بخش دولتی و یا خصوصی در حال کار هستند تامین می کنند. این بدین گونه است که 1 درصد از حقوق کارکنان عمانی برای تامین هزینه های این صندوق برداشت می شود. علاوه بر این، 5 درصد نیز از هزینه های قابل پرداخت برای تمام کسانی که قصد درخواست ویزا یا مجوز کار عمان را  دارند به عنوان کمک به صندوق امنیت بر اساس قانون گرفته می شود.

هزینه تامین اجتماعی در عمان

تأمین اجتماعی یکی از مهمترین مواردی است که دولت عمان برای شهروندان این کشور آن را اجرا می کند. طبق قانون دولت عمان هم کارفرما و هم کارمند ملزم به پرداخت هزینه بیمه اجتماعی (PASI) به تمام کسانی که در این کشور شاغل هستند، می باشند.


بر اساس قانون تامین اجتماعی عمان 10.5 درصد هزینه باید توسط کارفرما (شامل پرداخت 1 درصد برای بیمه در برابر صدمات و بیماریهای ناشی از کار) و 7 درصد آن توسط کارمند به بیمه اجتماعی پرداخت شود.


بر اساس مجموع حقوق پایه و همچنین کمک هزینه هایی که به صورت نقدی و یا غیر نقدی پرداخت شده است سهم کارفرما و کارمند برای مشارکت در پرداخت هزینه ها محاسبه خواهد شد.


ماهانه 3000 ریال عمان (OMR)  حقوق ناخالصی است که باید در این زمینه محاسبه شود. کارفرمایان باید مبلغ پولی را که به عنوان کمک هزینه پرداخت شده، را حتما در پیش بینی ها خود اختصاص دهند.


در پایان لازم به ذکر است که این قانون برای مهاجران خارجی نبوده و تنها شامل حال عمانی ها می شود.

هزینه-های-درمانی-در-عمان

معاهده مالیاتی مضاعف در عمان

عمان در حال حاضر با 34 کشور در جهان، در مورد عدم دریافت مالیات مضاعف از شرکت های بین المللی که در این کشور کار می کنند با دیگر کشورها و مناطق جهان معاهداتی را امضا کرده است. از آنجا که شرکت ها هم به کشور خود هم به دولت عمان مالیات نپردازند، امضا شدن این معاهدات موجب می شود تا از دریافت مالیات مضاعف جلوگیری شود. این امر باعث می شود که عمان و مقامات مالیاتی دیگر کشور ها در اجرای قوانین مالیاتی بتوانند عادلانه رفتار کنند.

 

معاهدات مالیاتی عمان در حال  حاضر با بسیاری از کشور های جهان از جمله الجزایر، بلاروس، برونئی، کانادا، چین (جمهوری خلق)، کرواسی، فرانسه، مجارستان، هند، ایران، ایتالیا، ژاپن، کره (جمهوری)، لبنان، موریس، مولداوی، مراکش، هلند، پاکستان، پرتغال، سیشل، سنگاپور، آفریقای جنوبی، سودان، سوئیس، سوریه، اسپانیا، تایلند، تونس، ترکیه، انگلستان، ازبکستان، ویتنام و یمن امضا شده است.

مهاجرت به عمان در شرایط کرونا

لازم است که تمام کسانی که قصد دارند به عمان مهاجرت کنند، توجه داشته باشند که با توجه به همه گیری کووید -19، همه قوانینی که در رابطه با سفر به کشور عمان می باشد شامل ویزا، قرنطینه و غیره ممکن است که هر از گاهی تغییر کند.

نتیجه گیری

عمان یکی از کشور های در حالی پیشرفت در یکی از بهترین مناطق استراتژیک خاورمیانه می باشد. درآمد های حاصل از فروش نفت به همراه صنعت روبه گسترش گردشگری موجب شده است که این کشور به یکی از قطب های اقتصادی منطقه بدل شود. در چند دهه اخیر سیر مهاجرت شرکت های خارجی به عمان افزایش یافته و شرکت های چند ملیتی بسیاری در حال حاضر در این کشور در حال فعالیت هستند. هر شرکت خارجی که در عمان فعالیت می کند باید مالیات بپردازد. در عمان انواع مختلفی از مالیات از جمله مالیات غیر مستقیم، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر درآمدهای نفتی و عوارض گمرکی وجود دارد. یکی از نکات مثبت کشور عمان این می باشد که کسانی که در این کشور کار می کنند نیازی به پرداخت مالیات بر درآمد نمی باشند.

سوالات متداول

در حال حاضر هیچ قانون مبنی بر دریافت مالیات بر درآمد شخصی (PIT) در کشور عمان وضع نشده و وجود ندارد. تنها کارکنان لازم است که برای تامین اجتماعی خود 17.5 سهم پرداخت کنند. کارمند 7 درصد حقوق و کارفرما 10.5 درصد حقوق را باید برای این امر بپردازد. با این حال، لازم به ذکر است که این قانون برای عمانی ها بوده و برای مهاجران خارج از کشور صدق نمی کند.

خیر – در عمان چیزی به نام مالیات بر فروش و همچنین مالیات بر ارث وجود ندارد. در حال حاضر مالیات بر ارزش افزوده در این کشور به تازگی به تصویب رسیده است که به صورت 5 درصد نرخ ثابت می باشد.

شرکتهای عمانی و خارجی که به صورت دائمی در این کشور فعالیت می کنند، باید به میزان 15 درصد سود قابل پرداخت خود را مالیات بپردازند. در کشور عمان هیچ آستانه ای برای عدم دریافت مالیات در نظر گرفته نشده است. اما در صورتی که مالیات دهندگان شرایط ویژه ای را داشته باشند، نرخ مالیات 3 درصد را می پردازند.

اگر بخواهیم به صورت خلاصه از هزینه زندگی در مسقط، پایتخت عمان به شما بگوییم این گونه است که شما باید 2326 دلار بدون هزینه اجاره منزل برای زندگی یک خانواده چهار نفره در مسقط بپردازید. هزینه ماهانه یک فرد مجرد در عمان نیز چیزی در حدود 665 دلار بدون اجاره خانه است.

عمان برای تمام خانم هایی که به این کشور وارد می شوند بسیار امن محسوب می شود. زنانی که به تنهایی به این کشور سفر کرده اند گفته اند که آزار و اذیتی از سوی جامعه بر آنها اعمال نشده است.

فرم مشاوره زیر رو پُر کنید تا شرایطتون آنلاین بررسی بشه و با شما تماس گرفته بشه 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخش سوالات کاربین

مقالات پیشنهادی