امروزه بسیاری از افراد خواهان مهاجرت به کشور آمریکا هستند. یافتن فرصت شغلی و اخذ ویزای کاری یکی از رایجترین راههای مهاجرت به این کشور محسوب میشود. با توجه به بازار کار گسترده و اقتصاد قوی آمریکا کارفرمایان همواره به دنبال استخدام نیروی کار خارجی هستند. یکی از شرایط لازم برای کار در آمریکا تسلط به زبان انگلیسی است که در ادامه بیشتر به دیگر شرایط آن میپردازیم.
اکثر قوانین کاری در سراسر کشور آمریکا یکسان است و دو نوع ویزای کار موقت و قابل تمدید صادر میشود. اغلب متقاضیان کار در این کشور خواهان دریافت ویزای کار قابل تمدید هستند. دلیل محبوبیت این نوع ویزا در میان کارجویان خارجی امکان اخذ اقامت برای دارندگان آن است. کارکنان خارجی در صورت داشتن ویزای کار قابل تمدید میتوانند برای همراهان خود نیز ویزای کشور آمریکا را اخذ کنند.
فرم مشاوره رایگان
آنچه خواهید خواند:
بررسی شرایط کاری در کشور آمریکا برای کارکنان خارجی
با توجه به محبوبیت بالای آمریکا در میان متقاضیان خارجی، دریافت ویزای کار مراحل قانونی و حقوقی نسبتاً پیچیدهای دارد. در صورت تمایل به اخذ ویزای کار قابل تمدید باید از سمت یک کارفرمای آمریکایی پیشنهاد کاری دریافت کنید. اکثر متقاضیان کار در این کشور خواهان اخذ ویزای EB-3 هستند و تنها متقاضیان دارای مدرک لیسانس یا بالاتر میتوانند این نوع ویزا را برای کار در آمریکا اخذ کنند.
معمولاً ایالات پرجمعیت آمریکا تمایل بیشتری به استخدام نیروی کار خارجی دارند. از میان ایالات پرجمعیت آمریکا میتوان به ایالت کالیفرنیا، نیویورک و تگزاس اشاره کرد. بیش از شصت درصد از دارندگان ویزای کاری این کشور کمتر از چهل سال سن دارند. متقاضیان کار در آمریکا پس از اخذ ویزای کاری باید مجوز کار در این کشور را نیز دریافت کنند؛ چراکه بدون داشتن مجوز کاری امکان فعالیت در کشور آمریکا وجود ندارد.
دارندگان ویزای تحصیلی آمریکا نیز پس از فارغالتحصیلی میتوانند نسبت به دریافت ویزای کاری اقدام کنند. شرایط یافتن کار برای دانشجویان خارجی ساکن این کشور به طور قابل توجهی آسانتر است. طبق آمارهای اخیر، حدود پنج درصد از کارفرمایان آمریکایی تمایل دارند که به افراد خارجی دعوتنامه کاری ارسال کنند.
مراحل حقوقی اخذ ویزای کاری در کشور آمریکا
در صورت تمایل به اخذ ویزای EB-3 یا همان رایجترین نوع ویزا برای کار در آمریکا باید در ابتدا یک کارفرمای آمریکایی به عنوان اسپانسر شما معرفی شود. طبق قوانین دولت فدرال، کارفرمایان پیش از ارسال دعوتنامه به کارجویان خارجی باید موقعیت شغلی را به مدت 26 هفته در سطح آمریکا آگهی کنند. چنانچه در این مدت فردی متناسب با شرایط کارفرما برای استخدام پیدا نشد، میتوان نسبت به ارسال اسپانسرشیپ به کارجویان خارجی اقدام کرد.
همان طور که پیشتر نیز به این موضوع اشاره کردیم، تمامی کارجویان خارجی در کشور آمریکا باید به زبان انگلیسی مسلط باشند. در واقع، داشتن مدرک زبان آیلتس شش و نیم یا معادل آن برای اخذ ویزای کار کشور آمریکا الزامی به حساب میآید. شایان ذکر است که برخی از شرکتها تنها کارجویانی را که دارای مدرک آیلتس هفت یا بالاتر هستند، استخدام میکنند.
پس از ارائه مدارک لازم، در صورت گواهی تمکن مالی ویزای کار آمریکا برای افراد صادر میشود. به طور متوسط، هر یک از متقاضیان کار در کشور آمریکا برای اخذ ویزای کاری باید بین نه تا دوازده هفته صبر کنند. کارکنان اداره مهاجرت کشور آمریکا معمولاً پیش از صدور ویزای کاری با اسپانسر یا همان کارفرمای متقاضیان تماس میگیرند.
بررسی لیست مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری کشور آمریکا
سند اسپانسرشیپ مهمترین مدرک برای اخذ ویزای کاری قابل تمدید کشور آمریکا محسوب میشود. از میان سایر مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا برای کار در آمریکا میتوان به پاسپورت با اعتبار بیش از 180 روز اشاره کرد. سلامت تمامی کارکنان خارجی پیش از ورود به کشور آمریکا باید مورد بررسی قرار بگیرد. ارائه گواهینامه تمکن مالی برای اخذ ویزای کاری کشور آمریکا نیز الزامی محسوب میشود.
متقاضیان اخذ ویزای کاری آمریکا باید مدارک تحصیلی مقاطع قبلی خود را به اداره مهاجرت ارسال کنند. داشتن دو قطعه عکس برای اعطای مجوز کار در آمریکا ضروری به حساب میآید. پیش از صدور ویزای کار قرارداد کاری باید توسط دپارتمان کار تأیید شود. کارجویان خارجی باید برای صدور ویزای کاری حدود هفتصد دلار هزینه کنند.
یکی دیگر از مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری گواهی عدم سوء پیشینه است. افرادی که حداقل دو سال سابقه کار دارند، برای اخذ ویزای کاری کشور آمریکا در اولویت قرار میگیرند. ویزای EB-3 ده سال اعتبار دارد و پس از پایان اعتبار این ویزا برای تمدید آن باید هزینه هفتصد دلار مجدداً به اداره مهاجرت پرداخت شود.
در این بین، برای اخذ ویزای کاری میتوانید با مؤسسه کاربین تماس بگیرید. این مجموعه با داشتن روابط گسترده در سطح ایالات متحده آمریکا و آگاهی از قوانین و ضوابط حاکم در این زمینه میتواند شما را به بهترین نحو راهنمایی کند.
شرایط یافتن کار برای دانشجویان خارجی در کشور آمریکا
بسیاری از متقاضیان اخذ اقامت آمریکا در ابتدا از طریق اخذ ویزای تحصیلی وارد خاک این کشور میشوند. این افراد پس از پایان دوره تحصیلی خود میتوانند نسبت به اخذ ویزا برای کار در آمریکا اقدام کنند. به طور کلی، دانشجویان بینالمللی پس از پایان دوره تحصیلی بین یک تا دو سال فرصت دارند تا برای یافتن کار در کشور آمریکا بمانند. چنانچه در این مدت یک کارفرما برای افراد نامه اسپانسرشیپ صادر کند، میتوانند ویزای کاری اخذ کنند.
دانشجویان خارجی میتوانند به صورت پاره وقت و حین تحصیل در آمریکا کار کنند. در صورت کار حین تحصیل، شانس افراد برای یافتن فرصت شغلی و دریافت پیشنهاد کاری پس از فارغالتحصیلی به طور قابل توجهی بیشتر میشود. دانشجویان خارجی پس از یافتن فرصت شغلی و دریافت اسپانسرشیپ از سمت یکی از کارفرمایان خارجی میتوانند نسبت به تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری اقدام کنند.
دانشجویان خارجی برای اخذ ویزای کاری نیازی به ارائه گواهی تمکن مالی ندارند و برای تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری باید مدارکی مانند گواهی سلامت و گواهی عدم سوء پیشینه را دریافت کنند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که ویزای کاری برای افرای که در داخل خاک آمریکا ساکن هستند، کمی سریعتر صادر میشود.
میزان درآمد کارکنان در کشور آمریکا
متوسط درآمد در این کشور نسبتاً بالا است و یکی از دلایل محبوبیت آن در میان کارجویان خارجی نیز همین موضوع محسوب میشود. در حال حاضر، کارکنان در کشور آمریکا طی هر سال حدود پنجاه هزار دلار درآمد دارند و افرادی که در حوزه مشاغل مورد نیاز این کشور فعالیت کنند، درآمد بالاتری نیز خواهند داشت. به طور کلی، با کار در آمریکا میتوان تمامی هزینههای زندگی در این کشور را تأمین کرد.
میزان درآمد پزشکان، مهندسان و پرستاران از اکثر کارکنان در کشور آمریکا بالاتر است. به طور تقریبی، پزشکان در کشور آمریکا طی هر سال 120 هزار دلار درآمد دارند. درآمد پرستاران و مهندسان نیز به ترتیب 80 هزار و 86 هزار دلار است. از میان سایر مشاغل پردرآمد در آمریکا میتوان به استادان دانشگاه و مدیران نیز اشاره کرد. در برخی از ایالتها مانند کالیفرنیا، ماساچوست و ورمانت، متوسط درآمد کارکنان بالاتر از سطح فدرال است و به همین دلیل، این ایالتها در میان متقاضیان اخذ ویزا برای کار در آمریکا محبوبیت زیادی دارند. میزان مالیات بر درآمد در کشور آمریکا بین 10 تا 37 درصد است و افرادی که درآمد بالاتری دارند، مالیات بیشتری پرداخت میکنند.
لیست مشاغل مورد نیاز آمریکا و چگونگی اخذ گرین کارت با کار در این کشور
در آمریکا برخی از مشاغل با کمبود نیروی کاری مواجه هستند. وزارت کار در آمریکا هر سال لیست مشاغل مورد نیاز را منتشر میکند و معمولاً صدور ویزا برای افرادی که دارای تخصص و دانش در زمینه مشاغل مورد نیاز هستند، در اولویت قرار میگیرد. مشاغل ذکر شده در لیست هر سال بهروزرسانی میشوند. در حال حاضر از میان مشاغل مورد نیاز در کشور آمریکا میتوان به توسعهدهنده نرمافزار، ریاضیدان و مهندس انرژی اشاره کرد.
فیزیوتراپیست و مهندسان ژنتیک نیز جزء مشاغل مورد نیاز این کشور محسوب میشوند. حسابداری نیز یکی دیگر از مشاغل مورد نیاز در کشور آمریکا است. با داشتن مدرک در زمینه پرستاری یا پیراپزشکی به آسانی میتوان در کشور آمریکا فرصت شغلی مناسب جهت اخذ ویزای کاری پیدا کرد. بیش از 70 درصد از متقاضیان اخذ ویزای کاری خواهان دریافت کارت اقامت یا گرین کارت آمریکا هستند. افراد پس از دریافت ویزا و کار در آمریکا به مدت چهار تا شش سال برای اخذ گرین کارت واجد شرایط میشوند. دارندگان کارت اقامت آمریکا برای اخذ تابعیت و به دنبال آن پاسپورت این کشور واجد شرایط هستند و برای ثبت درخواست اخذ گرین کارت باید 220 دلار هزینه پرداخت کرد.
نتیجهگیری
کشور آمریکا به دلیل داشتن سطح بالای کیفیت زندگی و رفاه و امکانات در میان متقاضیان به مهاجرت محبوبیت ویژهای دارد. یکی از روشهای مهاجرت به این کشور، اخذ ویزای کاری است. برای کار در آمریکا باید از سمت یک کارفرما در این کشور پیشنهاد کاری دریافت کنید و در این مسیر، داشتن گواهی سلامت الزامی است. در صورت یافتن فرصت شغلی، دانشجویان خارجی پس از فارغالتحصیلی نیز میتوانند در آمریکا مشغول به کار شوند. در این بین، افرادی که در زمینه مشاغل مورد نیاز متخصص هستند، برای اخذ ویزای کار در اولویت قرار میگیرند.
به دلیل پیچیده بودن روند دریافت ویزای کار در آمریکا لازم است که با مؤسسههای کاریابی مشورت کنید. در این زمینه، مؤسسه کاربین آماده ارائه خدمات ویژه برای دریافت ویزای کاری کشور آمریکا است. این مؤسسه در حوزه ارائه خدمات برای اخذ ویزای کاری، اغلب کشورها از جمله ایالات متحده آمریکا فعالیت میکند و تحت نظارت و دستورالعملهای وزارت کار قرار دارد.
سوالات متداول
میزان درآمد پزشکان، مهندسان و پرستاران از اکثر کارکنان در کشور آمریکا بالاتر است.
توسعهدهنده نرمافزار
ریاضیدان
مهندس انرژی
فیزیوتراپیست
مهندسان ژنتیک
حسابداری
پرستاری
درآمد پرستاران و مهندسان نیز به ترتیب 80 هزار و 86 هزار دلار است.