امروزه بسیاری از افراد میخواهند به کشور کویت مهاجرت کاری کنند. یافتن یک فرصت شغلی در کویت رایجترین راه مهاجرت کاری این کشور محسوب میشود. اقتصاد کشور کویت طی دهه اخیر به طور قابل توجهی رشد کرده است. بخش قابل توجهی از نیروی کار در کویت را کارکنان خارجی تشکیل میدهند. در حال حاضر تمامی متقاضیان کار در کشور کویت باید در ابتدا از سمت یک کارفرمای دارای تابعیت این کشور جاب آفر بگیرند. در ادامه بیشتر به شرایط کار در کویت میپردازیم.
باتوجه¬به رشد اقتصاد کشور کویت میزان درآمد کارکنان در این کشور طی سالهای اخیر افزایش پیدا کرده است. برخلاف کشورهای استرالیا، آمریکا و کانادا داشتن مدرک آکادمیک برای یافتن فرصت شغلی در کشور کویت الزامی به¬حساب نمیآید. در نظر داشته باشید حدود نیمی از متقاضیان کار در کشور کویت مدرک آکادمیک ندارند. با این وجود در اکثر مواقع میزان درآمد افراد دارای مدرک دانشگاهی بیشتر است.
فرم مشاوره رایگان
آنچه خواهید خواند:
بررسی شرایط کلی کار در کشور کویت
در حال حاضر بیش از هفتاد و پنج درصد از نیروی کار کشور کویت را کارکنان خارجی تشکیل میدهند. بخش عظیمی از کارکنان خارجی در صنعت نفت این کشور مشغول به کار هستند. در دهه اخیر بسیاری از شرکتهای بینالمللی در کشور کویت شروع به فعالیت کردهاند. این شرکتها در اکثر مواقع نیروی کار خارجی استخدام میکنند. متقاضیان کار در کویت برای استخدام¬شدن در شرکتهای بینالمللی نیازی به تسلط بر زبان عربی ندارند.
کارکنان خارجی در کویت میتوانند برای همسر و فرزندان خود نیز ویزای همراه بگیرند. شایان ذکر است برخی از کارفرمایان کویتی برای کارکنان خارجی دورههای آموزشی برگزار میکنند. برای شرکت در دورههای کارآموزی باید به زبان عربی تسلط داشته باشید. کارکنان خارجی در صورت تمایل میتوانند پس از پایان اعتبار ویزای خود نسبت به تمدید آن اقدام کنند. برای تمدید ویزای کاری باید قرارداد کاری را نیز با کارفرما تمدید کرد.
کارجویان خارجی برای دریافت جاب آفر باید به کارفرمایان کویتی درخواست همکاری ارسال کنند. چنانچه کارفرمایان مایل به استخدام افراد باشند چند روز بعد برای آنها وقت مصاحبه تعیین میکنند. ذکر این نکته حائز اهمیت است در صورت موفقیت در مصاحبه کاری، برای متقاضیان کار در کویت یک دعوتنامه صادر میشود.
بررسی نحوه اخذ ویزای کاری کویت برای کار در این کشور
به طورکلی دریافت ویزا جهت کار در کویت فرایند پیچیدهای ندارد. در واقع اکثر افراد میتوانند طی یک تا دو ماه ویزای کاری این کشور را اخذ کنند. گام ابتدایی برای اخذ ویزای کاری کشور کویت دریافت دعوتنامه از سمت کارفرمایان است. پس از دریافت دعوتنامه، برای اخذ ویزای کاری باید به همراه مدارک مورد نیاز به اداره مهاجرت کاری کشور کویت مراجعه کرد. افرادی که در زمینه صنایع فولاد، نفت و گاز دارای تخصص باشند سریعتر میتوانند از سمت یک کارفرمای کویتی جاب آفر بگیرند.
کارفرمایان در کویت پیش از اعطای دعوتنامه کاری باید از سمت وزارت کار مجوز اخذ کنند. نگارش تقاضانامه توسط متقاضیان کار در کشور کویت برای اخذ ویزا الزامی است. در تقاضانامه هر فرد باید دلایل تمایل به کار در کشور کویت را به طور دقیق بیان کند. کارمندان اداره مهاجرت کاری پیش از صدور ویزا برای کارجویان تقاضانامه را به طور دقیق مورد بررسی قرار میدهند.
درصورتی¬که افراد بخواهند برای همراهان خود نیز ویزا بگیرند، باید این موضوع را در تقاضانامه تنظیمشده ذکر کنند. ویزای کاری کویت برای کارجویانی که دارای تخصص در زمینه مشاغل مورد نیاز هستند، سریعتر از سایر افراد صادر میشود. در واقع کارمندان اداره مهاجرت کاری کشور کویت صدور ویزا برای این افراد را در اولویت قرار میدهند.
بررسی لیست مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری کشور کویت
مهمترین مدرک برای اخذ ویزای کاری کشور کویت جاب آفر دریافتی از سمت کارفرمای کویتی است. از میان سایر مدارک مهم برای اخذ ویزا جهت کار در کویت میتوان به قرارداد کاری تنظیمشده میان کارفرما و کارجو اشاره کرد. متقاضیان اخذ ویزای کاری کشور کویت برای ثبت درخواست اخذ ویزا باید پاسپورت خود را به اداره مهاجرت کاری این کشور تحویل دهند.
اداره مهاجرت کاری کشور کویت از تمامی متقاضیان اخذ ویزای این کشور یک قطعه عکس میگیرد. در نظر داشته باشید ارائه گواهی سلامت جسمانی برای اخذ ویزای کار کشور کویت الزامی به¬حساب میآید. متقاضیان اخذ ویزا جهت کار در کویت نباید هیچگونه سابقه کیفری داشته باشند. ذکر این نکته حائز اهمیت است در صورت داشتن سابقه کیفری احتمال ریجکت شدن درخواست اخذ ویزای کار کویت بسیار بالا خواهد بود.
هزینه صدور ویزای کاری کشور کویت پنجاه و هشت دینار است. ارائه رسید پرداخت این هزینه هنگام تحویل ویزای کاری ضروری محسوب میشود. درصورتیکه افراد بخواهند برای همسر و فرزندان زیر سن قانونی خود ویزای کشور کویت را بگیرند باید این هزینه را مجدداً پرداخت کنند. برای دریافت راهنمایی در خصوص نحوه یافتن موقعیت شغلی در کشور کویت میتوانید با مؤسسه کاربین تماس بگیرید. مؤسسه کاربین با وکلای فعال و عالی در زمینه مهاجرت کاری همکاری میکند.
بررسی شرایط کار حین تحصیل در دانشگاههای کشور کویت
بسیاری از افراد از طریق اخذ پذیرش از دانشگاههای کویت وارد این کشور میشوند. طبق قوانین مهاجرت کاری کشور کویت تمامی دانشجویان خارجی تا هشتاد ساعت طی هر ماه اجازه کار دارند. در نظر داشته باشید دانشگاههای کشور کویت رایگان نیستند. از این جهت اکثر دانشجویان خارجی درصورتی¬که بورسیه نداشته باشند، حین تحصیل در دانشگاههای این کشور مشغول به کار میشوند. با کار در کویت به¬صورت پارهوقت میتوان بخش قابل توجهی از هزینههای تحصیل را پرداخت کرد.
از میان مشاغل رایج برای دانشجویان خارجی در کشور کویت میتوان به فروشندگی اشاره کرد. دانشجویان مقاطع فوقلیسانس و دکتری نیز در اکثر مواقع در محوطه دانشگاه برای خود یک فرصت شغلی پیدا میکنند. اکثر دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی به¬عنوان دستیار پژوهشی یا آموزشی استادان مشغول به کار میشوند. برخی از دانشگاههای کویت به دانشجویان دکتری طی هر ماه مبلغی را بابت انجام امور پژوهشی پرداخت میکنند.
درصورتی¬که دانشجویان از دانشگاه خود بورسیه دریافت کرده باشند، در اکثر مواقع اجازه کار به¬صورت پارهوقت حین تحصیل ندارند. دانشجویان برای شروع به کار حین تحصیل باید ابتدا از ریاست دانشگاههای خود مجوز بگیرند. ذکر این نکته حائز اهمیت است کارفرمایان کویتی نمیتوانند دانشجویانی که مجوز کار پارهوقت ندارند را استخدام کنند.
بررسی شرایط کار پس از پایان دوره تحصیلی در کشور کویت
طبق قوانین کشور کویت تمامی دانشجویان خارجی تا نود روز پس از فارغالتحصیلی میتوانند در این کشور بمانند. چنانچه افراد طی این مدت از سمت یک کارفرمای کویتی جاب آفر بگیرند، برای تبدیل ویزای دانشجویی به ویزای کاری واجد شرایط میشوند. در نظر داشته باشید پیش از ثبت درخواست برای تبدیل ویزای تحصیلی خود به ویزای کاری لازم است با کارفرمایتان اقدام به تنظیم یک قرارداد کاری کنید. ارائه این قرارداد در هنگام ثبت درخواست تبدیل ویزا برای کار در کویت الزامی بهحساب میآید.
از میان مدارک مورد نیاز برای تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری میتوان به مدرک زبان عربی اشاره کرد. در کویت کلاسهایی برای آموزش زبان عربی به دانشجویانی که پس از فارغالتحصیلی خواهان کار در این کشور هستند، برگزار میشود. هزینه شرکت در این کلاسها معمولا هفتاد دینار کویت است. فرایند تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری جهت شروع به کار در کویت بین سه تا پنج هفته طول میکشد. طی این مدت کارکنان اداره مهاجرت کاری مدارک افراد را بررسی میکنند.
در نظر داشته باشید تمامی متقاضیان کار پس از پایان دوره تحصیلی برای تبدیل ویزای دانشجویی به ویزای کاری باید سی دینار به اداره مهاجرت کاری کشور کویت هزینه بپردازند. شایان ذکر است ارائه رسید پرداخت این هزینه هنگام ثبت درخواست تبدیل ویزا الزامی به حساب میآید.
بررسی لیست مشاغل مورد نیاز کشور کویت
در کویت طی هر سال لیستی با عنوان مشاغل موردنیاز منتشر میشود. همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم افرادی که در زمینه مشاغل ذکر شده در این لیست دارای تخصص باشند برای اعطای ویزا در اولویت قرار میگیرند. از میان مشاغل مورد نیاز کویت میتوان مهندس نفت اشاره کرد. مهندس عمران نیز یکی دیگر از مشاغل مورد نیاز کشور کویت محسوب میشود. متقاضیان کار در کویت چنانچه در زمینه مشاغل موردنیاز دارای تخصص باشند باید این موضوع را در تقاضانامه ذکر کنند.
از میان سایر مشاغل موردنیاز کشور کویت میتوان به کارشناس فناوری اطلاعات اشاره کرد. برای کار در زمینه فناوری اطلاعات الزامی به داشتن تسلط بر زبان عربی وجود ندارد. در واقع کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات با مدرک زبان انگلیسی نیز میتوانند ویزای کار کشور کویت را اخذ کنند. در سالهای اخیر نام مدیریت بازرگانی همواره در لیست مشاغل مورد نیاز کشور کویت تکرار میشود.
به¬طورکلی افراد دارای تخصص در زمینه مشاغل موردنیاز بین هفده تا چهل درصد درآمد بالاتری از سایر کارکنان در کشور کویت کسب میکنند. از میان سایر مشاغل موردنیاز کشور کویت میتوان به حسابداری اشاره کرد. نام حسابداری طی پنج سال اخیر همواره در لیست مشاغل مورد نیاز کشور کویت ذکر شده است.
بررسی میانگین درآمد کارکنان خارجی در کویت و مشاغل پردرآمد کشور کویت
در حال حاضر میانگین درآمد کارکنان خارجی در کشور کویت هزار و دویست دینار طی هر ماه است. در نظر داشته باشید تمامی کارفرمایان کویتی باید ماهیانه به کارکنان خود حداقل سیصد و بیست دینار دستمزد بدهند. از میان عوامل مؤثر بر میزان درآمد افراد در کشور کویت میتوان به سطح تحصیلات و میزان تجربه اشاره کرد. افرادی که داری تجربه کاری بیشتری باشند میتوانند با کار در کویت درآمد بالاتری کسب کنند.
یکی از مشاغل پردرآمد کشور کویت پزشکی است. این افراد طی هر ماه حدود چهار هزار دینار کویتی درآمد دارند. در نظر داشته باشید پزشکان دارای سابقه کاری بیشتر، درآمد ماهیانه بالاتری کسب میکنند. از میان سایر مشاغل پردرآمد در کشور کویت میتوان به مدیریت بانک اشاره کرد. مدیران بانکها از طریق کار در کویت طی هر ماه دو هزار و پانصد دینار درآمد دارند. برای دریافت راهنمایی در خصوص نحوه مهاجرت کاری به کشور کویت میتوانید با مؤسسه بین المللی کاربین تماس بگیرید.
خلبانی یکی دیگر از مشاغل پردرآمد کشور کویت به حساب میآید. شایان ذکر است این افراد طی هر ماه حدود دو هزار و نهصد دینار درآمد کسب میکنند. میزان درآمد وکلا نیز در کشور کویت تقریبا بالاست. هر وکیل در این کشور میتواند طی هر ماه حدود هزار و پانصد دینار کویتی درآمد داشته باشد.
شرایط دریافت کارت اقامت کویت از طریق کار در این کشور
متقاضیان کار در کویت شصت ماه پس از ورود به این کشور میتوانند برای دریافت کارت اقامت اقدام کنند. در نظر داشته باشید هزینه صدور کارت اقامت کشور کویت نود دینار است. فرایند صدور کارت اقامت کشور کویت برای افراد حدود پنج ماه طول میکشد. دارندگان کارت اقامت کویت میتوانند از خدمات نظام بهداشت و سلامت این کشور استفاده کنند. در نظر داشته باشید تمامی افراد پیش از اقدام برای دریافت کارت اقامت کویت باید مالیاتهای خود را به طور کامل بپردازند.
سخن پایانی
برای دریافت راهنمایی در زمینه نحوه مهاجرت کاری به کشور کویت میتوانید با مؤسسه کاربین تماس بگیرید. مؤسسه بینالمللی کاربین در زمینه اخذ ویزای کاری فعالیت میکند. متخصصان کاریابی این مؤسسه تجربه بسیار بالایی در زمینه اخذ ویزای کار دارند.
متقاضیان کار در کویت باید در ابتدا به کارفرمایان مختلف درخواست همکاری ارسال کنند. داشتن جاب آفر برای اخذ ویزای کاری کویت الزامی به حساب میآید. دانشجویان خارجی حین تحصیل در کویت میتوانند در این کشور به صورت پارهوقت مشغول به کار شوند. هر فرد پس از فارغالتحصیلی از دانشگاههای کویت سه ماه فرصت دارد برای تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری اقدام کند. افراد دارای تخصص در زمینه مشاغل موردنیاز نسبت به سایر کارکنان درآمد بیشتری دارند.
مقاله ی پیشنهادی :
سوالات متداول
نامه جاب آفر مهمترین مدرک موردنیاز برای اخذ ویزای کاری کشو کویت به¬حساب میآید. در نظر داشته باشید برای دریافت این نامه باید به کارفرمایان کویتی درخواست همکاری ارسال کنید.
امکان کار به¬صورت پارهوقت حین تحصیل در کشور کویت وجود دارد. طبق قوانین کشور کویت هر دانشجوی خارجی تا هشتاد ساعت طی هر ماه برای تأمین هزینه تحصیل میتواند به¬صورت پارهوقت مشغول به کار شود.
طبق آخرین آمار کارکنان خارجی طی هر ماه میتوانند هزار و دویست دینار درآمد کسب کنند. در اکثر مواقع درآمد افرادی که در زمینه مشاغل موردنیاز تخصص دارند بیشتر سایر کارکنان است.