امروزه بسیاری از کسب و کارهای کوچک و بزرگ در جهان به دنبال برنامه نویس هستند و در حال حاضر شرایط مهاجرت برنامه نویس، نسبت به بسیاری از مشاغل دیگر بسیار راحت تر است. بنابراین مهاجرت کاری با برنامه نویسی را به یکی از محبوبترین روشهای مهاجرت تبدیل کرده است. در حال حاضر در کشورهایی مانند کانادا، آلمان، استرالیا، اتریش و حتی ترکیه بازار کار برنامه نویسی کامپیوتر بسیار داغ است. اما به صورت کلی، شرایط مهاجرت کاری با برنامه نویسی بسیار آسان شده است و باید بهترین کشور را برای هر فرد در نظر گرفت. به عنوان مثال، در حال حاضر کار در آلمان و کانادا برای برنامه نویسان از جمله محبوبترین گزینهها برای درخواست با ویزای کاری هستند. در زیر به بررسی شرایط اخذ ویزای کار برای برنامه نویسان میپردازیم.
فرم مشاوره رایگان
آنچه خواهید خواند:
شرایط دریافت ویزای کاری برای برنامه نویسان
اولین و مهمترین پارامتر هنگام بررسی شرایط مهاجرت کاری با برنامه نویسی، شرایط اخذ ویزای کار برای کشور متقاضی میباشد. به طور کلی برای کار در هر کشوری، متقاضی باید از کارفرما در زمینه کاری خود پیشنهاد شغلی دریافت کند. پس از دریافت پیشنهاد شغلی از سوی کارفرما، متقاضی میتواند برای ویزای کار آن کشور اقدام کند. برای مثال متقاضیان برنامه نویسی در ترکیه، تنها میتوانند از این طریق به صورت مستقیم در ترکیه کار کنند.
بنابراین برای استخدام نیروی برنامه نویسی در ترکیه ویزای خاصی وجود ندارد. در عین حال برخی از کشورها مانند آلمان، اتریش، کانادا و استرالیا ویزای ویژهای را تحت عنوان ویزای کاریابی و ویزای اسکیلد ورکر(skilled worker) به متقاضیان ارائه میدهند تا بتوانند نیروهای ماهر را جذب کنند تا شرایط ورود افراد واجد شرایط را فراهم کنند. در ادامه هر یک از این نوع ویزاها را توضیح خواهیم داد:
ویزای کاریابی
این نوع ویزا برای متقاضیان ورود به کشور مورد نظر و یافتن کارفرما طراحی شده است و در حال حاضر ایرانیان میتوانند این نوع ویزا را در آلمان و اتریش دریافت کنند. این ویزا به متقاضی این امکان را میدهد که پس از ملاقات با کارفرما به مدت شش ماه برای اخذ ویزای کار در محیط بماند. به عنوان مثال بازار کار در آلمان و اتریش شرایط مساعدی برای برنامه نویسان دارد.
بسیاری از کارفرمایان مایل به استخدام برنامه نویس در آلمان و اتریش هستند اما ممکن است به دلیل عدم آگاهی نیروی کار در استخدام برنامه نویس با مشکل مواجه باشند. در این صورت متقاضی میتواند با اخذ ویزای کاریابی وارد این کشورها شده و پس از تایید کارفرما و وزارت کار میتواند ویزای کار این کشورها را دریافت کند.
ویزای اسکیلد ورکر
از آنجایی که برنامه نویسان همچنان در مورد الزامات مهاجرت به بحث میپردازند، زمان آن رسیده است که یکی از محبوب ترین ویزاهای کاری، یعنی اسکیلد ورکر را مورد بررسی قرار دهیم. این ویزا مختص کشورهایی مانند کانادا، استرالیا و نیوزلند بوده و بر اساس سیستم امتیازدهی با توجه به شرایط متقاضی طراحی شده است.
نکته جالب در مورد ویزای skilled worker این است که متقاضی قبلا اقامت دائم را گرفته است. به عنوان مثال بازار کار برنامه نویسی کامپیوتر در حال حاضر در کانادا بسیار داغ است و فرصتهای شغلی زیادی برای برنامه نویسان در کانادا وجود دارد و متقاضیان میتوانند از طریق Skilled Worker نمرات لازم را بر اساس سن، تحصیلات، سابقه کار مرتبط با آموزش کسب کنند.
فاکتورهای لازم برای استخدام برنامه نویسان در خارج از کشور
وقتی شرایط مهاجرت برنامه نویسان به کشورهای مختلف ارزیابی میشود، این نکته را نباید فراموش کرد که فرد متقاضی کار باید فاکتورهای مورد نظر کارفرما را داشته باشد. اولین فاکتوری که باید در نظر گرفت، داشتن تخصص در برنامه نویسی است. داوطلبان باید به زبانهای برنامه نویسی تسلط کامل داشته باشند و برای اکثر کشورها، آموزشهای دانشگاهی در این زمینه دیده باشند. در عین حال، متقاضی باید تجربه کاری مناسب را نشان دهد.
فاکتور دوم سن است. کارفرمایان بیشتر به دنبال کارگرانی هستند که بتوانند سالها از خدمات آنها استفاده کنند. به عنوان مثال بازار کار برنامه نویسان در آلمان و بازار کار برنامه نویسان در کانادا به دلیل کمبود متخصص و نیاز به نیروی متخصص در این زمینه، شرایط بسیار مطلوبی دارد اما کارفرمایان ترجیح میدهند کارگران زیر 45 سال استخدام کنند. مورد بعدی مدرک زبان است. برای کار در هر کشوری باید سطح قابل قبولی از دانش زبان آن کشور را داشته باشید.
برای مثال حداقل سطح زبان برای اخذ ویزای جستجوی کار و استخدام برنامه نویس در آلمان B1 است. نکته مهم در مورد کار برنامه نویسان در کشورهای مختلف این است که در اکثر کشورها فرصت مطالعه زبان انگلیسی به راحتی در دسترس است. به عنوان مثال میتوانید به راحتی زبان انگلیسی را برای مهاجرت کاری با برنامه نویسی در ترکیه، کشورهای عربی و بسیاری از کشورهای اروپایی غیر انگلیسی زبان یاد بگیرید.
معرفی بهترین کشور برای اقامت کاری با برنامه نویسی
شاید بتوان گفت انتخاب بهترین کشور برای اقامت کاری با برنامه نویسی از مهمترین شرایطی است که باید مد نظر داشت. به طور کلی اکثر کشورهای جهان با کمبود برنامه نویس مواجه هستند و در این میان چند فاکتور بیشتر از سایرین قابل بررسی است که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
اولین عامل میزان سختی اخذ ویزای کار آن کشور است. به طور کلی، برای اینکه بتوانید در کشور انتخابی خود کار کنید، باید یک کارفرما در آن کشور پیدا کنید. ضمنا همانطور که قبلا اشاره کردیم کشورهای آلمان، اتریش، کانادا، استرالیا و نیوزلند شرایط اخذ ویزای ویژه امکان کار در مناطق اطراف را برای متقاضیان فراهم میکنند و به همین دلیل شرایط مناسبتری نسبت به دیگر کشورها دارند.
دومین عامل کیفیت زندگی در کشور است. بهترین کشورهای دنیا نسبت به سایر کشورها شرایط مطلوبتری را برای متقاضیان فراهم میکنند. به عنوان مثال پس از 5 سال اقامت در اکثر کشورهای اروپایی میتوان اقامت دائم این کشورها را دریافت کرد و سپس برای پاسپورت این کشورها اقدام کرد. در غیر این صورت کشورهایی مانند کشورهای عربی به شما اقامت دائم و تابعیت نمیدهند.
سومین عامل در بررسی شرایط مهاجرت کاری با برنامه نویسی، نیاز بازار کار کشور به برنامه نویس و نرخ بیکاری کشور است. به عنوان مثال همانطور که قبلا ذکر شد بازار کار برنامه نویسی کامپیوتر در کانادا بسیار خوب است، شرایط استخدام برنامه نویس در آلمان خوب است و با توجه به نرخ بیکاری این کشور میتوان گفت که مشاغل برنامه نویس در آلمان فراوان است.
بررسی وضعیت درآمد برنامه نویسان در کشورهای مختلف
یکی از مهمترین مواردی که در بررسی شرایط مهاجرت برنامه نویسان باید به آن توجه کرد میزان درآمد در کشورهای مختلف جهان است. همانطور که میدانید درآمد برنامه نویسان در کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. شاید بتوان گفت بحث درآمد یکی از مهمترین عوامل انتخاب کشور برای مهاجرت کاری با برنامه نویسی است. در این قسمت به بررسی میزان درآمد این شغل در کشورهای مختلف میپردازیم.
• کانادا: 65218 دلار
• آمریکا: 85237 دلار
• استرالیا: 79361 دلار
• نیوزیلند: 89000 دلار
• انگلستان: 38586 دلار
• سوئیس: 104000 دلار
• هلند: 69992 دلار
• امارات: 100000 دلار
• ترکیه: 103000 دلار
بهترین زبان برنامه نویسی برای اقامت در کشورهای مختلف
در این قسمت از بررسی مهاجرت کاری با برنامه نویسی، میخواهیم بهترین زبانهای برنامه نویسی برای مهاجرت به کشورهای مختلف را ارزیابی کنیم. تسلط بر زبانهای مختلف برنامه نویسی میتواند برگ برندهای برای داوطلبانی باشد که میخواهند در کشورهای مختلف دنیا کار کنند. بسیاری از متقاضیان مهاجرت کاری به دنبال یافتن بازار کار مناسب در کشورهای برتر از طریق برنامه نویسی هستند.
بنابراین با توجه به تخصص خود میتوانید برای انتخاب بهترین کشور و بهترین زبان برنامه نویسی آمریکا، کانادا، اروپا و غیره را انتخاب کنید. شما باید در مورد بازار کار برنامه نویسی تحقیق کنید. آنها در کانادا، آمریکا، اروپا و سایر کشورهای جهان یافت میشوند. دوستداران این دسته باید بدانند که بهترین زبان برنامه نویسی در کانادا، آمریکا یا سایر کشورها ممکن است متفاوت باشد. بسته به تسلط فرد زبانهای مختلفی وجود دارد که میتواند متقاضی را برای یافتن شغل در کشور مورد نظر راهنمایی کند. در این قسمت ده زبان برنامه نویسی را معرفی میکنیم که بسیاری آنها را بهترین زبانهای برنامه نویسی در کانادا، اروپا و سایر کشورها میدانند:
• Python
• JavaScript
• Java
• #C
• C
• PHP
• Swift
• Go
• Ruby
کلام آخر
با توجه به شرایط مهاجرت برنامه نویسان به سایر کشورها، یکی از مهمترین موارد، امکان انتخاب کشور مورد نظر، اخذ ویزای کار و بهره مندی از خدمات وکلای معتبر و مشاورین معتبر در زمینه کاریابی در آن میباشد. به هر حال در صورتی که متقاضی مهاجرت کاری با برنامه نویسی هستید، بهتر است برای صرفه جویی در وقت و زمان خود، از متخصصین این حوزه استفاده کنید. کاریابی کاربین با سالها تخصص در زمینه مهاجرت کاری آماده ارائه خدمات و مشاورههای لازم در این زمینه به متقاضیان است.
سوالات متداول
فاکتورهایی که برای استخدام برنامه نویس در خارج از کشور در نظر گرفته میشود شامل: سن مناسب، تحصیلات دانشگاهی مربوط، سابقه کاری مرتبط و دانش زبان مناسب.
به طور کلی کشورهایی همچون آلمان، اتریش، کانادا و استرالیا که ویزاهای مخصوص برای نیروی کاری برنامه نویسی در نظر میگیرند و در این زمینه نیز با کمبود نیرو مواجه هستند.
اغلب کشورهای اروپایی به خصوص کشورهای پیشرفته در زمینه برنامه نویسی با کمبود نیرو مواجه هستند و به همین خاطر شغل برنامه نویسی شرایط مناسبی دارد.