کشور کانادا

درباره کانادا

بدون شک یکی از جذاب‌ترین و جالب‌ترین کشورهای حال حاضر دنیا، کشور کاناداست. این کشور به دلیل اینکه جزو مهاجرپذیرترین کشورهای دنیاست، تنوع فرهنگی بسیار زیادی دارد. وجود کوه‌های باشکوه، یخچال‌های طبیعی، شهرهای زیبا و حیات‌وحش باورنکردنی تنها بخشی از حقایق خارق‌العاده کشور کانادا است. ما در این مقاله قصد داریم تا درباره کانادا و حقایق زندگی در این کشور اطلاعات بیش­تری را در اختیار شما قرار دهیم.

این مقاله صرفا جهت اطلاع رسانی است.

فرم مشاوره رایگان

آنچه خواهید خواند:

جغرافیای کانادا

کشور کانادا یکی از بزرگ‌ترین کشورهای حال حاضر دنیاست که از نظر مساحت در رده دوم، پس از روسیه قرار گرفته است. کشور کانادا تقریباً دو پنجم شمال قاره آمریکای شمالی را اشغال کرده است. اقیانوس اطلس در سمت شرق کانادا، اقیانوس آرام در سمت غرب کانادا و اقیانوس منجمد شمالی در شمال کانادا واقع شده‌اند. کانادا در جنوب و شمال غرب با ایالات متحده آمریکا دارای مرزهای زمینی است. مرز زمینی کانادا با ایالات متحده آمریکا، منطقه آلاسکا است.

 

یکی از نکاتی که درباره کانادا و جغرافیای این کشور حائز اهمیت است، این نکته بوده که کانادا با پوشش بیش­تر قسمت شمالی قاره آمریکای شمالی و مساحتی بزرگ‌تر از ایالات متحده، توپوگرافی بسیار متنوعی دارد. در شرق کانادا، استان‌های دریایی – کوهستانی، دارای خط ساحلی نامنظم در خلیج سنت لارنس و اقیانوس اطلس هستند. دشت سنت لارنس (که بیش­تر جنوب کبک و انتاریو را پوشش می‌دهد) و دشت قاره‌ای داخلی (که جنوب منیتوبا و ساسکاچوان و بیش­تر آلبرتا را پوشش می‌دهد)، از مناطق مهم قابل‌کشت در کانادا هستند.

 

در سمت غرب کشور کانادا، اقیانوس آرام، منطقه بریتیش کلمبیا، یوکان و بخشی از غرب آلبرتا توسط رشته‌کوه‌های موازی، ازجمله رشته‌کوه‌های راکی پوشیده شده است. بلندترین قله کانادا کوه لوگان با ۶ هزار و ۵۰ متر است که در منطقه یوکان قرار دارد. دو سیستم اصلی رودخانه کانادا عبارت‌اند از مکنزی و سنت لارنس که رودخانه سنت لارنس با شاخه‌های خود بیش از ۳ هزار و ۵۸ کیلومتر منطقه قابل کشتیرانی دارد. کانادا با کشور آمریکا دارای مرز مشترک بسیار بزرگی است که تقریباً ۷۸۹۳ کیلومتر طول دارد.

جغرافیای کانادا

آب‌وهوای کانادا

حال که درباره کانادا و جغرافیای این کشور صحبت کردیم، زمان آن رسیده است تا با آب‌وهوای آن نیز آشنا شویم. کانادا کشور بسیار بزرگی است که دارای برخی از متنوع‌ترین شرایط آب‌وهوایی در جهان است. اکثر مناطق کانادا دارای چهارفصل مجزا هستند که از نظر طول و شدت فصل با یکدیگر متفاوت‌اند. تقریباً هر بخش از کانادا زمستان مشخصی دارد که دمای انجماد و بارش برف قابل‌توجهی را به همراه خواهد داشت. تابستان ­های کانادا بسته به منطقه آن متفاوت است، اما معمولاً آب‌وهوای معتدلی دارد.

 

اما اگر قصد سفر به کانادا را دارید باید لباس‌های بسیار گرم به همراه خود داشته باشید. در سال ۱۹۴۶ کانادا پایین‌ترین دمای خود را تجربه کرد که چیزی در حدود ۶۴ درجه زیر سانتی‌گراد بود. البته این دما کاملاً استثنایی است؛ زیرا در شمال کانادا به‌طورکلی سردترین دما نهایتاً به منفی ۴۰ درجه سانتیگراد خواهد رسید. از آنجایی‌ که جنوب کانادا در همان عرض جغرافیایی شمال اسپانیا قرار دارد، جنوب آن می‌تواند در تابستان بسیار گرم‌تر از انتظار شما باشد. شاید جالب باشد که بدانید در منطقه اوکاناگان کانادا یک بیابان بزرگ و قابل‌توجه وجود دارد.

 

ما در قسمت بعد یک تفکیک کوتاه بر اساس مناطق مختلف کانادا را آورده‌ایم.

 

بریتیش کلمبیا: این منطقه شاهد بارندگی شدید در تمام طول سال، به‌ویژه در نقاط ساحلی است. دمای هوا در بریتیش کلمبیا در زمستان و تابستان متوسط و معتدل است. بریتیش کلمبیا تنها نقطه‌ای در کانادا است که دمای زمستان در آن، بیش­تر از صفر است.

دو سوم شمالی کانادا: این ناحیه بسیار شبیه به شمال اسکاندیناوی است؛ از این‌ رو با زمستان‌های بسیار سرد و تابستان های خنک کوتاه روبرو خواهید بود.

قسمت مرکزی به‌اضافه جنوبی: این منطقه دارای آب‌وهوای قاره‌ای است؛ از این‌ رو زمستان‌های بسیار سرد و تابستان­ های گرم، با بارش کم را شاهد خواهید بود.

منطقه انتاریو و کبک: آب‌وهوای این مناطق شامل تابستان ­های گرم و مرطوب و زمستان‌های سرد و برفی است. البته این آب‌وهوا به دریاچه‌های بزرگی که در این منطقه وجود دارد، وابسته است.

آب‌وهوای کانادا

تاریخ کانادا

اما اگر قصد داشته باشیم تا درباره کانادا اطلاعات بیش­تری به دست بیاوریم، بدون شک باید به تاریخ این کشور رجوع کنیم. اولین انسان‌های آمریکای شمالی از آسیا مهاجرت کردند و احتمالاً از پل زمینی که اکنون غرق شده، از سیبری به آلاسکا در حدود ۱۲۰۰ سال پیش در آخرین عصر یخ‌بندان، به کانادا رسیدند. با این‌ حال همچنان استدلال شده است که برخی از مردم احتمالاً زودتر و حدوداً شش هزار سال پیش وارد خاک کانادا شده‌اند.

 

در کشور کانادا هزاران سال است که بومیان و اینوئیت­ها یا اسکیموها سکونت داشته‌اند. آن­ها در ابتدا به‌عنوان عشایر آسیایی از سیبری که تا ۳۵ هزار سال پیش هنوز با کانادا در ارتباط بود، آمده‌اند. اسکیموها در شمال کانادا مستقر شدند و بومیان خود را در بقیه قاره آمریکا تقسیم کردند.

 

 در حدود 1000 سال پس از میلاد، وایکینگ‌های نروژی، کشور کانادا و جمعیت بومی را کشف کردند و در سال ۱۴۹۲ کلمب برای اولین‌بار به آمریکا سفر کرد. در سال ۱۶۰۰ فرانسوی‌ها پست تجاری در کانادا ایجاد کردند و استعمار این کشور را آغاز نمودند.

 

این امر منجر شد که اکنون مناطق بسیار زیادی در کانادا، مانند کبک به زبان فرانسوی صحبت می‌کنند. پس از چندین جنگ، کانادا در سال ۱۷۶۳ به دست انگلیسی‌ها افتاد. ایالات متحده دو تلاش برای حمله به این کشور و تحت سلطه درآوردن آن انجام داده بود؛ اما بدون موفقیت مجبور به عقب‌نشینی شد. کانادا در سال ۱۹۸۲ استقلال کامل خود را از بریتانیا به دست آورد، اگرچه پیش از آن، دوره طولانی‌تری از خودمختاری کامل برخوردار بود.

مردم کانادا

اکنون زمان آن رسیده است تا درباره کانادا و مردمان این منطقه صحبت کنیم. اکثر کانادایی‌ها، چیزی در حدود ۸۲ درصد، در مراکز شهری این کشور زندگی می‌کنند. بسیاری از خانواده‌های کانادایی ریشه در انگلستان و فرانسه دارند؛ زیرا در زمان استعمار فرانسه و بریتانیا به این کشور مهاجرت کردند.

 

بااین‌حال حدود یک‌سوم کانادایی‌ها خود را کانادایی می‌دانند. تقریباً ۴۰ درصد از کانادایی‌ها متعلق به گروه‌های قومی انگلیسی، اسکاتلندی یا ایرلندی و حدود ۱۳ درصد به گروه‌های قومی فرانسوی برمی‌گردند. مردم کانادا دارای زبان رسمی انگلیسی و فرانسوی هستند و تقریباً نیمی از جمعیت می‌تواند به هر دو زبان صحبت کنند. با اینکه اکثر کانادایی‌ها انگلیسی را به‌عنوان زبان اول صحبت می‌کنند، اما فرانسوی‌ زبان اصلی در استان کبک است.

 

در کبک نیز تقریباً نیمی از جمعیت دوزبانه هستند، به این معنی که آنها می‌توانند به هر دو زبان به‌ صورت کامل صحبت کنند. تقریباً ۹۰ درصد از همه کانادایی‌ها در ۱۶۰ کیلومتری مرز کانادا و ایالات متحده زندگی می‌کنند. امید به زندگی در بدو تولد هشتاد و سه سال بوده و نرخ باسوادی مردم کانادا ۹۹ درصد است.

مردم کانادا

با مطالعه مطلب اسکیل ورکر کانادا نیز اطلاعات مفیدی به‌دست خواهید آورد.

دولت کانادا

در این قسمت از درباره کانادا قصد داریم تا در خصوص دولت کانادا اطلاعات بیش­تری در اختیار شما قرار دهیم. فدراسیون کانادا متشکل از ۱۰ استان و سه قلمرو است. 10 استان کانادا عبارتند از: آلبرتا، بریتیش کلمبیا، مانیتوبا، نیوبرانزویک، نیوفاندلند و لابرادور، نوا اسکوشیا، انتاریو، جزیره پرنس ادوارد، کبک و ساسکاچوان. کانادا که به طور رسمی یک سلطنت مشروطه در نظر گرفته می‌شود، توسط مجلس عوام خود اداره می‌گردد. درحالی‌که فرماندار کل، رسماً نماینده ملکه الیزابت دوم است، در واقع فرماندار کل تنها به توصیه نخست‌وزیر کانادا عمل می‌کند.

 

پادشاه بریتانیا رئیس دولت کاناداست و او توسط یک فرماندار کل نمایندگی می‌شود که دارای اختیارات بسیار محدود است. قوانین کانادا توسط دولت فدرال منتخب که در کشور شامل یک پارلمان و یک نخست‌وزیر است، وضع خواهد شد.

اقتصاد کانادا

آن چیز که درباره کانادا قابل‌ توجه خواهد بود، اقتصاد بسیار قدرتمند این کشور است. کانادا یکی از اقتصادهای پیشرو در جهان است که عمدتاً توسط ثروت باورنکردنی کشور از منابع طبیعی هدایت می‌شود. با وجود داشتن جمعیتی در حدود نیم درصد جمعیت ایالات متحده، کانادا انرژی بسیار بیش­تری نسبت به همسایه بزرگ خود تولید می‌کند. این جمعیت کم و تولید انرژی بالا، کانادا را به یکی از قدرت‌های اقتصادی بزرگ در جهان بدل کرده و در کنار آن، صنعت خدمات سالم و صنایع غذایی و فناوری و خودرو نیز وجود دارد.

 

در خصوص اقتصاد کانادا باید بدانید که تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۱۷ چیزی در حدود ۱.۷ تریلیون دلار بود. در همین سال نرخ رشد 10 درصدی و نرخ تورم ۱.۶ دهم درصدی در این کشور به ثبت رسید. امروز چیزی در حدود 25 میلیون نفر جمعیت شاغل در کانادا وجود دارد که بر اساس شغل، چیزی در حدود دو درصد از مردم کانادا مشغول کشاورزی، ۱۳ درصد در بخش تولید، ۶ درصد ساخت‌وساز، ۷۶ درصد خدمات و سایر مشاغل در حدود ۳ درصد هستند.

 

  • تجارت

 کل صادرات کشور کانادا چیزی در حدود ۴۵۰ میلیارد دلار است. از عمده‌ترین محصولات صادراتی این کشور می‌توان به وسایل نقلیه موتوری و قطعات ماشین‌آلات صنعتی، هواپیما، تجهیزات مخابراتی و غیره اشاره کرد. البته کانادا در زمینه صادرات مواد شیمیایی پلاستیک، کود، خمیر چوب، الوار، نفت خام و گاز طبیعی و آلومینیوم نیز فعالیت دارد. از مهم‌ترین شرکای صادراتی کانادا می‌توان به ایالات متحده و چین اشاره کرد.

این در حالی است که کل واردات کشور کانادا نیز رقم ۴۵۰ میلیارد دلاری را نشان می‌دهد. از محصولات کشاورزی وارداتی به کانادا می‌توان به گندم، جو، دانه‌های روغنی، تنباکو، میوه و محصولات لبنی اشاره کرد.

 

  • منابع

درباره کانادا و منابع طبیعی آن باید بدانید که این کشور دارای منابعی مانند سنگ‌آهن و نیکل، روی، طلا، سرب، عناصر خاکی کمیاب، مولیبدن، پتاس، الماس، نقره، ماهی، چوب، زغال‌سنگ، نفت، گاز طبیعی و انرژی آبی است.

شهرهای کانادا

اما اگر بخواهیم درباره کانادا صحبت کنیم بی‌شک باید به شهرهای زیبا و متنوع این کشور نیز اشاره داشته باشیم. کانادا دارای شهرهای بسیار بزرگ و جذاب است که امکانات رفاهی و اجتماعی بسیار زیادی را برای شهروندان خود فراهم می‌کنند. این شهرها همچنین دارای رتبه‌های بسیار مناسبی جهت سکونت و زندگی هستند. از مهم‌ترین شهرهای کانادا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • شهر تورنتو

 شهر تورنتو بزرگ‌ترین شهر کانادا با جمعیتی بیش از پنج و نیم‌میلیون نفر است. تورنتو را می‌توان پایتخت انتاریو و دومین شهری که بیش­تر جمعیت آن را مهاجران تشکیل داده‌اند، معرفی کرد. نکته قابل توجه درباره تورنتو این است که هیچ ملت واحدی در این شهر دارای اکثریت قابل‌توجهی نیست. از این‌ رو می‌توان تورنتو را به‌عنوان چندفرهنگی‌ترین شهر جهان معرفی کرد. از مهم‌ترین جاذبه‌های شهر تورنتو می‌توان به برج سی‌ان جزایر تورنتو و آکواریوم ریپلی اشاره کرد.

 

  • شهر مونترال

 شهر مونترال دومین شهر بزرگ کانادا با جمعیتی در حدود سه و نیم‌ میلیون نفر است. این شهر را می‌توان پایتخت منطقه کبک که یک منطقه فرانسوی‌زبان است، معرفی کرد. مونترال به‌عنوان یکی از مراکز تجاری کانادا بوده و جزو شهرهای صنعتی این کشور به شمار می‌رود. از جاذبه‌های قابل‌توجه شهر مونترال می‌توان به منطقه ماسال قدیمی و میدان ایجاد ژاک کارتیه اشاره کرد.

 

  • شهر ونکوور

 سومین شهر بزرگ کانادا شهر ونکوور است که جمعیتی در حدود دو و نیم‌ میلیون نفر دارد. ونکوور در منطقه بریتیش کلمبیا کانادا واقع شده است و به‌خاطر حیات‌وحش دیدنی و فرهنگ پر جنب و جوشش مشهور است.

 

  • شهر کلگری

 بعد از شهرهای عنوان شده، شهر کلگری چهارمین شهر بزرگ کانادا با جمعیت یک میلیون نفر است. این شهر که در منطقه آلبرتا واقع شده، به دلیل التقاط فرهنگ صنعتی و روستایی، شور و نشاط خود را حفظ کرده است.

 

  • شهر ادمونتون

 پنجمین شهر بزرگ کانادا شهر ادمونتون است که جمعیت قابل‌توجهی در حدود 1.06 میلیون‌ نفر دارد. شهر ادمونتون را می‌توان به‌عنوان دروازه شمال کانادا در نظر گرفت که معادن بسیار بزرگی در آن وجود دارد.

 

  • اتاوا

 اتاوا پایتخت کانادا بوده و جمعیت حدود یک میلیون‌نفری دارد. این شهر در منطقه انتاریو واقع شده و دسترسی بسیار مناسبی به سایر مراکز تجاری کانادا فراهم می‌کند. از جاذبه‌های قابل‌توجه شهر اتاوا می‌توان به پارلمان هیل اشاره کرد.

شهرهای کانادا

نتیجه‌گیری

کشور کانادا یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای حال حاضر دنیاست و همین امر موجب شده است تا تنوع فرهنگی بسیار زیادی داشته باشد. مردم کشور کانادا هم به زبان انگلیسی و هم به زبان فرانسوی صحبت می‌کنند. این کشور یکی از قدرتمندترین اقتصادهای دنیا بوده که حرف‌های زیادی در این زمینه دارد. ما در این مقاله به‌صورت کامل درباره کانادا، جغرافیا، سیاست، تاریخ، اقتصاد و… صحبت کردیم.

با مطالعه مطلب کار در کانادا نیز اطلاعات مفیدی به‌دست خواهید آورد.

فرم مشاوره زیر رو پُر کنید تا شرایطتون آنلاین بررسی بشه و با شما تماس گرفته بشه 

نظرات کاربران

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بخش سوالات کاربین

مقالات پیشنهادی