بسیاری از افراد میخواهند در کشور آلمان مشغول به کار شوند. یکی از راهها برای شروع به کار در این کشور شرکت در دوره آوسبیلدونگ است. در دورههای آوسبیلدونگ کارجویان میتوانند مهارتهای لازم برای شروع به کار در کشور آلمان را کسب کنند. دوره مکانیک یکی از دورههای محبوب آوسبیلدونگ به حساب میآید. در ادامه درباره شرایط شرکت در دوره آوسبیلدونگ مکانیک بیشتر توضیح خواهیم داد.
به طور کلی، دوره آموزشی آوسبیلدونگ مخصوص مکانیکها دو بخش تئوری و عملی دارد. شرکت در این دوره برای افرادی که میخواهند در آلمان به عنوان یک مکانیک مشغول به کار شوند، بین ۳۶ ماه تا ۴۰ ماه زمان میبرد. در نظر داشته باشید که برگزارکنندگان دوره آوسبیلدونگ به تمامی شرکتکنندگان در این دوره به طور ماهانه حقوق پرداخت میکنند. این موضوع یکی از دلایل محبوبیت دورههای آوسبیلدونگ یا کارآموزی بین متقاضیان کار در کشور آلمان است.
فرم مشاوره رایگان
آنچه خواهید خواند:
شرایط کلی شرکت در دورههای کارآموزی مکانیک برای متقاضیان کار در کشور آلمان
تسلط بر زبان آلمانی برای شرکت در دورههای آوسبیلدونگ یا همان کارآموزی از جمله آوسبیلدونگ برق و مکانیک، الزامی به حساب میآید. این در حالی است که داشتن مدرک آکادمیک برای شرکت در این دورهها ضروری نیست. با این وجود، افرادی که میخواهند در دورههای آوسبیلدونگ مکانیک شرکت کنند، باید مدرک پایان دوره دبیرستان یا همان دیپلم را داشته باشند. پس از پایان دوره کارآموزی از شرکتکنندگان یک آزمون گرفته میشود. در صورت کسب نمره قبولی، برگزارکنندگان به افراد یک مدرک اعطا میکنند.
در حال حاضر تمامی شرکتکنندگان در دورههای کارآموزی مکانیک طی هر ماه بین ۹۰۰ یورو تا ۱۲۰۰ یورو حقوق میگیرند. افراد با دریافت حقوق میتوانند بخشی از هزینههای زندگی در کشور آلمان را تأمین کنند. طبق قوانین کشور آلمان تنها افرادی که کمتر از ۲۵ سال سن دارند، برای شرکت در دورههای آوسبیلدونگ مکانیک واجد شرایط هستند.
در هر سال نزدیک به ۵۰ هزار نفر برای شرکت در دورههای کارآموزی مکانیک ثبتنام میکنند. طی ۱۸ ماه ابتدایی دورههای کارآموزی به شرکتکنندگان تمامی مطالب تئوری درباره نحوه تعمیر خودرو و ساختار قطعات آموزش داده میشود. پس از یادگیری مطالب تئوری افراد باید در دورههای عملی شرکت کنند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که شرکت در دوره عملی معمولاً بین ۱۸ ماه تا ۲۲ ماه طول میکشد.
لیست مدارک مورد نیاز جهت شرکت در دورههای کارآموزی مکانیک
مهمترین مدرک در هنگام ثبت درخواست برای شرکت در دوره آوسبیلدونگ مکانیک مدرک پایان دوره دبیرستان یا همان دیپلم است. از میان سایر مدارک مورد نیاز برای شرکت در دوره آوسبیلدونگ میتوان به گواهی تمکن مالی نیز اشاره کرد. طبق قوانین کشور آلمان افرادی که میخواهند در دوره آوسبیلدونگ شرکت کنند، باید توانایی پرداخت هزینههای زندگی طی یک ماه ابتدایی سکونت در این کشور را داشته باشند.
گواهی سلامت جسمانی یکی دیگر از مدارک لازم برای شرکت در دورههای کارآموزی مکانیک است. متقاضیان کار در آلمان در هنگام ثبت درخواست برای شرکت در دورههای آوسبیلدونگ باید یک قطعه عکس نیز به کارمندان اداره مهاجرت تحویل دهند. همان طور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم، تسلط بر زبان آلمانی برای شرکت در دوره آوسبیلدونگ نیز الزامی است. از این جهت، ارائه مدرک زبان آلمانی در سطح B2 برای شرکت در دوره کارآموزی ضروری محسوب میشود.
متقاضیان کار در آلمان برای شرکت در دورههای کارآموزی مکانیک باید یک تقاضانامه نگارش کنند. برای دریافت راهنمایی در زمینه شرایط شرکت در دوره کارآموزی مکانیک میتوانید با مؤسسههای کاریابی معتبر ماند مجموعه کاربین تماس بگیرید. این مؤسسهها با برترین متخصصان حقوقی در زمینه مهاجرت کاری همکاری میکند و میتوانند در کوتاهترین زمان ممکن شما را با جدیدترین قوانین و مقررات این حوزه آشنا کنند و در این مسیر راهگشای شما باشند.
روند شرکت در دوره کارآموزی مکانیک توسط متقاضیان کار در کشور آلمان
گام ابتدایی برای شرکت در دوره آوسبیلدونگ مکانیک یافتن دوره کارآموزی مورد نظر است. در نظر داشته باشید که دورههای آوسبیلدونگ در اکثر شهرهای بزرگ آلمان برگزار میشوند. قبل از شرکت در دوره کارآموزی باید یک درخواست رسمی به ثبت برسانید. معمولاً تمامی برگزارکنندگان دورههای کارآموزی مکانیک پیش از موافقت با درخواست متقاضیان با آنها مصاحبه میکنند.
در مصاحبه از متقاضیان سؤالاتی درباره میزان تجربه و مهارتهای آنها پرسیده میشود. در صورت موفقیت در مصاحبه، برگزارکنندگان دورههای کارآموزی برای این افراد یک دعوتنامه ارسال میکنند. افراد با دریافت این دعوتنامه میتوانند برای دریافت ویزای کشور آلمان درخواست رسمی به ثبت برسانند. به طور کلی، طی کردن فرایند ثبتنام برای شرکت در دوره آوسبیلدونگ یا همان کارآموزی بین دو تا سه ماه طول میکشد.
شایان ذکر است که افرادی که بخواهند از طریق شرکت در دوره آوسبیلدونگ مکانیک به کشور آلمان مهاجرت کاری کنند، میتوانند برای همسر و فرزندانشان نیز ویزا بگیرند. اکثر دورههای کارآموزی مکانیک کشور آلمان در شهرهای برلین، هامبورگ و فرانکفورت برگزار میشوند. افراد پس از به پایان رساندن دوره کارآموزی در این شهرها راحتتر میتوانند موقعیت شغلی ایدهآل خود را بیابند. هزینه ثبت درخواست برای شرکت در دوره کارآموزی ۵۷ یورو است.
شرایط اخذ ویزای کشور آلمان پس از ثبتنام در دوره کارآموزی مکانیک
متقاضیان پس از دریافت دعوتنامه از سمت برگزارکنندگان دوره آوسبیلدونگ مکانیک میتوانند درخواست اخذ ویزای آلمان را به ثبت برسانند. کارمندان اداره مهاجرت این کشور برای متقاضیان یک ویزا با اعتبار ۲ سال صادر میکند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که این ویزا قابلیت تمدید دارد. متقاضیان دریافت ویزای کشور آلمان باید از گردش حسابهای بانکی خود نیز یک گزارش تهیه کنند.
ارائه یک نسخه از مدارک تحصیلی برای اخذ ویزا از طریق شرکت در دوره کارآموزی مکانیک الزامی به حساب میآید. در نظر داشته باشید که افراد پیش از ارائه مدارک تحصیلیشان به کارمندان اداره مهاجرت باید آنها را به زبان آلمانی ترجمه کنند. ارائه یک پاسپورت با اعتبار بیش از ۲۶ هفته برای اخذ ویزا ضروری به حساب میآید.
کارمندان اداره مهاجرت کشور آلمان برای افرادی که دارای سابقه کیفری هستند، ویزای کاری صادر نمیکنند. از این رو، ارائه گواهی عدم سوء پیشینه برای اخذ ویزای کشور آلمان الزامی به حساب میآید. در حال حاضر، هزینه صدور ویزای کشور آلمان ۷۵ یورو است. متقاضیان شرکت در دورههای کارآموزی مکانیک باید رسید پرداخت این هزینه را به کارمندان اداره مهاجرت تحویل دهند. ارائه دو قطعه عکس برای دریافت ویزای کشور آلمان الزامی به حساب میآید.
یافتن موقعیت شغلی پس از گذراندن دوره کارآموزی مکانیک
پس از پایان دوره کارآموزی، برای شرکتکنندگان در این دوره یک مدرک صادر میشود. شرکتکنندگان در دوره آوسبیلدونگ مکانیک میتوانند تا ۱ سال پس از پایان دوره در کشور آلمان بمانند. چنانچه افراد طی این مدت بتوانند یک موقعیت شغلی ایدهآل را برای خود بیابند، برای اخذ ویزای کار کشور آلمان واجد شرایط میشوند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که یافتن یک موقعیت شغلی در کشور آلمان پس از پایان دوره آوسبیلدونگ کار دشواری نیست.
در ابتدا افراد پس از یافتن موقعیت شغلی مورد نظر باید برای کارفرما درخواست همکاری بفرستند. در صورتی که کارفرما خواهان استخدام کارجویان باشد، یک ماه پس از ارسال درخواست همکاری به کارجویان یک جاب آفر اعطا میکند. کارفرمایان آلمانی پیش از اعطای جاب آفر به کارجویان غیر اروپایی باید از وزارت کار کشور آلمان مجوز بگیرند. افراد پس از شرکت در دوره آوسبیلدونگ مکانیک در شهرهای بزرگ آلمان میتوانند درآمد بیشتری کسب کنند.
میزان درآمد مکانیکها پس از پایان دوره آوسبیلدونگ در کشور آلمان
به طور کلی، کارکنان آلمانی نسبت به کارکنان اکثر کشورهای اروپایی درآمد بالاتری دارند. مکانیکها پس از شرکت در دوره آوسبیلدونگ مکانیک میتوانند در کشور آلمان بین ۶۵۰ تا ۲۲۰۰ یورو درآمد داشته باشند. عوامل متعددی بر میزان درآمد مکانیکهای در آلمان تأثیر میگذارند. از میان عوامل مؤثر بر میزان درآمد مکانیکها میتوان به میزان سابقه کاری افراد اشاره کرد. در واقع، مکانیکهایی که سابقه کاری بالاتری دارند، درآمد بیشتری کسب میکنند.
در حال حاضر، حدود ۷۵ درصد مکانیکها در آلمان بیش از ۱۵۰۰ یورو در هر ماه درآمد کسب میکنند. همان طور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم، میزان درآمد مکانیکهایی که در شهرهای بزرگ آلمان کار میکنند، بیشتر است، به گونهای که مکانیکهای فعال در شهرهای برلین، فرانکفورت و هامبورگ حدود ۲۵ درصد درآمد بالاتری نسبت به سایر مکانیکهای شهرهای دیگر آلمان دارند. میزان درآمد مکانیکهای دارای سابقه کاری بیش از ۱۰ سال نیز حدود ۱۵ درصد بیشتر از سایر مکانیکها است.
سخن پایانی
بسیاری از افرادی که میخواهند در آلمان به عنوان یک مکانیک مشغول به کار شوند، در دورههای آوسبیلدونگ مکانیک شرکت میکنند. این دورهها معمولاً بین ۳۶ ماه تا ۴۰ ماه طول میکشد. در صورت دریافت دعوتنامه از سمت برگزارکنندگان دوره آوسبیلدونگ افراد میتوانند ویزای کشور آلمان را بگیرند. پس از پایان دوره کارآموزی متقاضیان میتوانند تا دوازده ماه در کشور آلمان بمانند. در صورت یافتن کار طی این مدت میتوان ویزای کاری کشور آلمان را اخذ کرد.
به دلیل قوانین متعددی که در این زمینه وجود دارند و پیچیدگیهای دیگری که مخصوص شرکت در دورههای آوسبیلدونگ مکانیک آلمان هستند، متقاضیان باید از مؤسسههای کاریابی معتبر مانند مجموعه کاربین کمک بگیرند. این مراکز به دلیل داشتن ارتباطات گسترده و آگاهی از جدیدترین مقررات در خصوص شرکت در این دورهها میتوانند افراد را در سریعترین زمان ممکن به نتیجه دلخواه خود برسانند.
سوالات متداول
معمولاً بین ۳۶ ماه تا ۴۰ ماه
در حال حاضر، حدود ۷۵ درصد مکانیکها در آلمان بیش از ۱۵۰۰ یورو در هر ماه درآمد کسب میکنند.