مهاجرت کاری و اطلاعات مفیدی که در این رابطه باید بدانید. مهاجرت قدمتی به اندازه عمر بشر دارد. انسانهای اولیه پیوسته برای پیدا کردن مکانهایی با شرایط بهتر در حرکت بودند و تنها زمانی یک جا را برای سکونت انتخاب میکردند که شرایط مناسب زندگی را داشت.
مکان ایدهآل برای آنها جایی بود که نزدیک به آب باشد، بتوانند غذای خود را در آن محیط پرورش دهند یا شکار کنند و مهمتر از همه، بهطور طبیعی بهگونهای باشد که امنیت آنها و خانوادههایشان را تامین کند و از آنها در برابر مهاجمان و حیوانات وحشی محافظت کند.
بشر امروز هم همین نیازهای اولیه را دارد ولی طی قرنها و سلطهی انسان بر طبیعت و محیط اطرافش، این نیازها شکل پیچیدهتری به خود گرفتهاند. در این مقاله به بررسی یکی از رایجترین انواع مهاجرت، یعنی مهاجرت کاری میپردازیم.
آنچه خواهید خواند:
ابتدا در این ویدئو به شما در مورد به صرفه ترین راه مهاجرت توضیحاتی می دهیم. با ما همراه باشید:
مهاجرت و نیاز به تخصص
واژه مهاجرت برای اولین بار در قرن هفدهم و برای تبادل قشونهای نظامی بین دولتها و ملل مختلف به کار برده شد. از آن زمان خیلی میگذرد و امروزه بیشتر مهاجرتها از کشورهای توسعهنیافته یا در حال توسعهی فقیر، دچار رکورد اقتصادی و جنگزده که زندگی برای ساکنانش دشوار شده به سمت کشورهای توسعهیافتهای است که هم از ثروت کافی و هم از امکانات و امنیت کافی برای داشتن یک زندگی مطلوب برخوردارند.
البته مهاجرت برای کشورهایی که پذیرای مهاجران هستند هم منافع خوبی به همراه دارد. مهاجرت میتواند بهعنوان ابزار بسیار خوب و قدرتمندی برای حمایت از رشد اقتصادی و کامیابی یک کشور به کار گرفته شود. اما رسیدن به چنین اهدافی با استفاده از پدیده مهاجرت، تنها زمانی با موفقیت محقق می شود که سیاستهای مهاجرتی مؤثر به خوبی پیادهسازی شوند.
کشورهای مهاجرپذیر، برای مقاصدی که در ذهن دارند، مهاجرانی را انتخاب کرده و میپذیرند که مهارتهای موردنیاز آنها برای کمک به اهدافشان را داشته باشند و همچنین این توانایی را داشته باشند که این مهارتها را برای پیشرفت سازنده خود و کشور پذیرنده آنها بهکار گیرند.
براساس گزارشهای موجود، مهاجرت بین کشوری در قرن بیستم افزایش قابلتوجهی داشته است که عمدهی این مهاجرتها از کشورهای آسیایی و آفریقایی به سوی کشورهای پیشرفته بهویژه آمریکا و کشورهای اروپایی بوده است.
با توجه به محدود شدن ظرفیت پذیرش مهاجرت در بیشتر این کشورها، امروزه شاهد طبقهبندی بسیار دقیق مهاجران و اجرای سیاستهای مهاجرتی بسیار سختگیرانه در کشورهای مهاجرپذیر هستیم.
انواع مهاجرت
علت مهاجرت باید برای کشور پذیرنده کاملاً شفاف باشد: مهاجرت برای تحصیل، مهاجرت برای کار، مهاجرت برای تجارت، مهاجرت برای فرار از خطرهایی که فرد در کشور خود با آنها دست و پنجه نرم میکند (پناهندگی) و غیره.
یکی از پرطرفدارترین انواع مهاجرت، مهاجرت کاری است. افراد بنا به دلایل مختلف به این نتیجه میرسند که با رفتن به کشور مدنظر خود، موقعیتهای کاری و امنیت کاری بهتری خواهند داشت.
مهاجرت کاری
در مورد مهاجرت کاری، بیشتر کشورهای مهاجرپذیر قوانین مختص به خود را دارند.
در بیشتر این کشورها دو نوع مجوز کاری وجود دارد: مجوز کاری موقت قابل تمدید هست و یا نیست و مجوز کاری دائم که طبق شرایط و ضوابط خاصی صادر میشود.
درصورتی که مهاجرت کاری از نوع دائمی باشد، فرد میتواند بعد از یک مدت مشخص که از سوی دولت کشور مهاجرپذیر تعیین میشود، برای تابعیت آن کشور درخواست دهد.
در بخش بعد به معرفی چند کشور اصلی مهاجرپذیر و قوانین حاکم بر مهاجرت کاری در آن کشورها میپردازیم.
کشورهای اصلی مهاجرپذیر
امکانات، سرمایهها، و قدرت اقتصادی و سیاسی همه کشورها مثل هم نیست. بهترین کشورهای مناسب مهاجرت با استفاده از معیارهایی نظیر شاخص توسعه اقتصادی، شاخص سطح زندگی، چشمانداز اقتصادی، فرصتهای شغلی، نرخ بیکاری و غیره انتخاب میشوند.
در بیشتر کشورها، برای مهاجرت کاری به دعوتنامه نیاز است. در صورتی که یک شرکت، سازمان، نهاد یا یک کارفرما برای فردی دعوتنامه کاری بفرستد، آن فرد میتواند فرآیند مهاجرت کاری خود را آغاز کنند.
اما سه کشور اصلی هستند که بدون دعوتنامهی کاری هم، طبق شرایط و ضوابط خاصی که اعلام میکنند، مهاجر کاری میپذیرند: کانادا، استرلیا، و نیوزیلند.
در اینجا 10 کشور را نام خواهیم برد که براساس مطالعات انجام شده، بهترین بازار کاری دنیا را دارند.
آمریکا
بیشتر مهاجرت کاری به آمریکا از کشور مکزیک و کشورهای آمریکای لاتین است. برای گرفتن اجازه کار دائم در آمریکا، فرد متقاضی باید از سوی یک کارفرمای تائید شده، دعوتنامه دریافت کند.
انواع مجوز کاری موقت نیز وجود دارند که فرد برای مدت محدودی در کشور آمریکا کار میکند و سپس به کشور خود برمیگردد. به این افراد، واژهی مهاجر اطلاق نمیشود.
برخلاف ویزاهای کار موقت، ویزای کاری دائم میتواند برای گرفتن حق شهروندی دائم آمریکا بهکار برده شود. رتبه کلی کشور آمریکا از نظر میزان مهاجرپذیری، 8 است.
کانادا
کانادا کشوری سردسیر با ذخائر طبیعی بسیار غنی است. کشور کانادا برای بهرهبرداری از این ذخائر غنی، رشد اقتصادی و نوسازی زیرساختهای خود، با کمبود نیروی ماهر روبرو است.
براساس گزارشات اعلام شده، در حال حاضر کشور کانادا بهترین سیستم گزینش و پذیرش مهاجر را دارد. سیستم اکسپرس اینتری کانادا، سیستمی است که با استفاده از آن، دولت کانادا افراد متقاضی مهاجرت واجد شرایط را گزینش میکند.
افراد در این سیستم، طی دو مرحله گزینش میشوند: برای گذر از مرحله اول باید حداقل 68 امتیاز کسب شود. در مرحله دوم، رقابت بسیار تنگاتنگ است و افرادی که بیشترین امتیاز را بهدست بیاورند، از سوی دولت کانادا دعوتنامه کاری دریافت میکنند.
برای ورود به سیستم اکسپرس اینتری، افراد باید زیر 50 سال سن داشته باشند، سطح زبان آیلتس آنها، 5.5 به بالا باشد و سابقه کاری حداقل یکساله داشته باشند. کمترین مدرک برای ورود به این سیستم، مدرک کاردانی یا فوقدیپلم است.
اطلاعت بیشتر در رابطه با ویزای کار کانادا
آلمان
کشور آلمان یکی از قطبهای اقتصادی در جهان به شمار میرود و با توجه به نیاز به بازسازی زیرساختارها و کاهش جمعیت جوان این کشور، درصدی از نیروهای کار ماهر موردنیاز خود را از کشورهای دیگر تامین میکند.
افرادی که تمایل به مهاجرت کاری به آلمان را دارند، میتوانند یا با استفاده از دعوتنامه اقدام کنند و یا با دریافت مجوز کاری موقت برای پیدا کردن شغل مناسب ظرف مدت 6 ماه، وارد بازار کار آلمان شوند.
رتبه کشور آلمان از لحاظ میزان مهاجرپذیری، 4 است.
شرایط زندگی و درآمد خوب، بیمههای درمانی مناسب، بازار کار با تنوع بالا از جمله دلایل افراد برای مهاجرت کاری به آلمان هستند.
چین
امنیت بالای کاری و زندگی، تجربه یک فرهنگ غنی و جدید، حقوقهای عالی، از جمله دلایل افراد برای مهاجرت کاری به چین هستند.
برخلاف دیگر کشورهای جهان، زبان انگلیسی خاستگاه زیادی در چین ندارد و این کشور با کمبود مدرسین زبان انگلیسی مواجه است. از این رو، شغل آموزش زبان انگلیسی یک گزینه مطلوب برای کار در چین به شمار میرود.
رتبه کشور چین از لحاظ میزان مهاجرپذیری، 16 در جهان است.
استرالیا
استرالیا کشوری است که بیشتر طبیعت وحشی خود را حفظ کرده و با ذخائر معدنی و طبیعی بسیاری نظیر جنگلهای انبوه، بازار کاری خوبی برای مهاجرانی که قصد مهاجرت کاری دارد، محسوب میشود.
درخواست مهاجرت برای کار در استرالیا، هم با استفاده از دعوتنامه کاری و هم بدون آن امکانپذیر است.
ژاپن
بازار کاری مهاجرتی کشور ژاپن، گستره و تنوع زیادی دارد: از پیشخدمتی رستوران بگیر تا کار در پیشرفتهترین شرکتهای تولید فناوری.
کشور ژاپن برای انتخاب متقاضیان مهاجرت کاری به این کشور، یک سیستم امتیازبندی دارد.
دو نوع ویزای کار برای نیروهای ماهر غیرژاپنی وجود دارد: HSP و HSFP که ویزای نوع دوم برای کارگران مستعد، با مهارتهای پیشرفته و تخصصی در نظر گرفته میشود. برای اخذ این ویزا، فرد متقاضی باید امتیاز 70 را بهدست آورد. این امتیازها براساس مدرک تحصیلی، سابقه حرفهای، سن، دستاوردهای فرد متقاضی و شرکتهای متقاضی استخدام فرد مهاجر داده میشوند.
قطر
برای مهاجرت کاری به قطر، به دعوتنامه از سوی یک کارفرمای مورد تائید دولت قطر نیاز است.
شرایط کاری در این کشور بسیار خوب است. دستمزد و حقوق در کشور قطر بسیار بالاتر از کشورهای غربی است.
بهترین روش برای پیدا کردن کارفرما در قطر، مراجعه به سایتهای کاریابی این کشور است.
از نظر میزان مهاجرپذیری، کشور قطر در رتبه 31 دنیا قرار دارد.
امارات متحده عربی
رشد اقتصادی و ساخت و ساز در کشور امارات، ظرف چند دهه گذشته پیشرفت بسیار زیادی داشته است. این کشور کوچک حوزه خلیج فارس برای پیشبرد اهداف اقتصادی و سازندگی خود نیاز به نیروهای کار ماهر فراوان دارد. با این حال، شرایط پذیرش مهاجر کاری در این کشور دشوارتر از بیشتر کشورهای دنیاست.
برای ورود به بازار کار کشور امارات، متقاضیان باید از یک کارفرما دعوتنامه دریافت کنند. کارفرما باید ثابت کند که چرا به این نیروی کار خارجی نیاز دارد.
در این کشور نوعی ویزا برای متقاضیان مهاجرت شغلی صادر میشود که جاب سیکر (جوینده شغل) نام دارد. بعد از اخذ این ویزا، متقاضیان میتوانند به جستجوی کار در امارات بپردازند و درصورتی که موفق به پیدا کردن شغلی متناسب با مهارتها و تخصص خود شوند، ویزای کاری برای آنها صادر میشود.
رتبهی مهاجرپذیری کشور امارات، 23 در جهان است.
نروژ
سیستم جذب کارگر ماهر خارجی در کشور نروژ، سیستم کارگران ماهر (skilled workers) نام دارد.
برای ورود به این سیستم، متقاضیان باید یک دعوتنامه از شرکتها، ارگانها و کارفرمایان تائید شده، داشته باشند. نوع کار پیشنهادی باید تمام وقت باشد و رشته تحصیلی و سابقهی کاری متقاضی با شغلهای موردنیاز کشور نروژ تناسب داشته باشد.
از مهمترین موارد برای ورود به بازار کار این کشور، مدرک تحصیلی است که هر چه بالاتر باشد، شانس متقاضی مهاجرت برای پذیرش بیشتر میشود.
مجوز اقامت در صورت پذیرش در این سیستم، سه ساله است که در صورت داشتن شرایط تعیین شده از سوی دولت نروژ، امکان تمدید آن وجود دارد.
انگلستان
تمامی افراد متقاضی کار از سرتاسر جهان، به جز آنهایی که ملیت اروپایی یا سوییسی دارند، میتوانند با گرفتن دعوتنامه از یک کارفرمای معتبر برای مهاجرت کاری به کشور انگلستان اقدام کنند.
سیستم پذیرش مهاجر کاری انگلستان، برحسب امتیاز است. در این سیستم اقدامات نسبتاً سهلگیرانهای برای کارفرمایان انگلیسی جهت جذب نیروهای کار ماهر خارجی فراهم شده است. کارفرمایان میتوانند از طرق مختلف، اقدام به جذب نیروهای کار ماهر مورد نیاز خود کنند.
امتیاز 70 حداقل امتیاز موردنیاز برای اخذ ویزای کاری کشور انگلستان است. داشتن دعوتنامه از یک کارفرمای تائید شده، 40 امتیاز و تسلط به زبان انگلیسی 10 امتیاز دارد.
روش دیگر برای گرفتن ویزای کار از کشور انگلستان، ورود به خاک این کشور با استفاده از یک ویزای موقت 6 ماهه برای بازدید از این کشور است. طی این 6 ماه، متقاضی فرصت دارد برای خود کار پیدا کند و برای ویزای کار انگلستان اقدام کند. پذیرش از این طریق، به نوع و شرایط کار پیدا شده بستگی دارد.
پردرخواستترین مشاغل در کشورهای اصلی مهاجرپذیر
هر کشوری بنا به نیازهای عمرانی و خدماتی خود، به دنبال نیروهای انسانی متخصص و ماهر است. کشورهای توسعه یافته پیوسته در حال بازسازی زیرساختهای کشوری قدیمی و ساخت زیرساختهای کشوری جدید هستند.
بر طبق آمار جهانی، امروزه در بیشتر این کشورها، تقاضا برای کارگران ماهر ساختمانی و فنی، پرستاران ماهر، پژوهشگران حوزه بهداشت و سلامت و مهندسین حاذق در رشتههای فنی پرکاربرد، رشد صعودی و بالایی داشته است.
رایجترین کار برای مهاجران کاری خارجی، مربوط به بخش ساختمانسازی میشود.
در کشور کانادا، تقاضا برای نماینده فروش، حسابدار، مدیر پروژههای مهندسی، تحلیلگر کسب و کار، مدیر پروژه های فناوری اطلاعات، مدیر حسابرسی، مهندس نرمافزار و متخصصین جذب نیرو، افزایش قابلتوجهی داشته است.
مهاجرت کاری برای گروههای خاص
کشورهای پیشرفته برای بالا بردن رشد همهجانبه خود، همواره به دنبال جذب دانشجویان نخبه، مخترعین، افراد با تخصصهای ویژه، مدیران صاحب صلاحیت در شرکتها و دانشگاههای خود هستند.
بسیار پیش آمده که از یک پزشک متخصص با کارنامه کاری بالا جهت مدیریت کل یا یک بخش تخصصی از یک بیمارستان دعوت شده و یا تقاضا برای جذب دکتر داروساز ماهر و پژوهشگر روز به روز بیشتر میشود.
بیشتر کشورهای پیشرفته، برای بالا بردن کیفیت نظام سلامت و بهداشت خود، به دنبال جذب پرستاران ماهر و پزشکان متخصص از کشورهای دیگر دنیا هستند.
مهندسین معمار با سابقه طراحی سازههای ویژه، گروه دیگری از نیروی کار ماهر هستند که برای کار در کشورهای پیشرفته دعوت میشوند.
امروزه پژوهش نقش ویژهای در رشد و پیشرفت دانش زیرساز تکنولوژیهای مختلف دارد.
ازاینرو دانشجویان محقق نخبه گزینه خوبی برای جذب در مشاغل پژوهشگری شرکتها و کارخانهجات بهشمار میروند.
در انتها در این ویدئو نباید های مهاجرت کاری را برای شما شرح می دهیم:
جمعبندی
امنیت شغلی و درآمد بالا دو محرک اصلی برای مهاجرتهای کاری هستند.
کارکنان و کارگران ماهر، سرمایه انسانی هر کشوری هستند که نقش بسیار زیادی در پیشرفت و رشد کشور خود بازی میکنند.
با توجه به اینکه بیشتر افراد ریشههای عاطفی محکمی در کشور خود دارند، اگر شرایط رشد کاری و زندگی برای این افراد در کشور خود مهیا باشد و احساس کنند که کشورشان برای تخصص و مهارت آنها ارزش قائل است، تمایل به مهاجرت برای کار در آنها کمتر میشود.
در حال حاضر دو کشور چین و هند در رتبه اول مهاجرت کارگران ماهر قرار دارند.
سوالات متداول
دانشگاه Fachhochschule
دانشگاه های آموزش عالی حرفه ای
دانشگاه های هنر، فیلم و موسیقی
هزینههای زندگی در آلمان به نسبت مخارج شخصی متفاوت است، به طور معمول میانگین مخارج زندگی در آلمان ماهیانه مبلغ 850 یورو میباشد
کلیه دارندگان اقامت دانشجویی در آلمان اجازه دارند به مدت ۲۰ ساعت در هفته یا ۹۶۰ ساعت در سال کار کنند
دانستن زبان آلمانی در سطح B1 الزامیست
2 پاسخ
سلام برای مهاجرت کاری نیاز به کارت پایان خدمت داریم؟
سلام با گذاشتن وثیغه میتونید برای ویزا اقدام کنید