ویزای فریلنسری آلمان

ویزای فریلنسری آلمان

چگونه می توانم ویزای فریلنسری آلمان را دریافت کنم؟ یکی از رایج ترین سوالاتی است که این روز ها ذهن مهاجران با پیش زمینه خود اشتغالی را به خود درگیر کرده است. آلمان چهارمین اقتصاد قدرتمند دنیا است و یکی از بهترین کشور های جهان برای زندگی می باشد. شما نیز به مانند هزاران نفری که هر ساله به آلمان مهاجرت می کنند می توانید به صورت مستقل به این کشور مهاجرت کنید و کسب و کار خود را نیز در این کشور راه اندازی کنید.

 

از مزایای ویزای فریلنسری آلمان این است که ویزا می تواند تبدیل به ویزای اقامت دائم شود و شما در این کشور می توانید خوداشتغالی داشته باشید. بنابراین مهاجرت به آلمان از طریق ویزای فریلنسری یکی از بهترین کارهایی است که می توانید انجام دهید. اگر می خواهید در مورد شرایط ویزای فریلنسری اطلاعات کاملی را کسب کنید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

فرم مشاوره رایگان

آنچه خواهید خواند:

فریلنسری در آلمان

اگر شهروند یک کشور از اتحادیه اروپا نباشید، برای زندگی و کار در آلمان به ویزای کار آلمان نیاز دارید. ویزای خاصی که به آن نیاز دارید Aufenthaltserlaubnis zur freiberuflichen oder selbständigen Tätigkeit است.

به طور کلی، این ویزاها برای مدت زمان مشخصی (از 6 ماه تا 3 سال) صادر می شوند و باید به طور مرتب تمدید شوند. ویزای شما با هر حرفه ای که قصد انجام آن را دارید برای شما صادر می شود. به عنوان مثال، اگر برای کار به عنوان یک مهندس نرم افزار درخواست دهید، نمی توانید این کار را انجام دهید و همچنین به عنوان یک روزنامه نگار آزاد کار کنید.

فریلنسری در آلمان

فریلنسری در مقابل خوداشتغالی در آلمان

این اولین و مهمترین تمایزی است که باید برای خود قائل شوید. در بسیاری از کشورها، تقریباً هر کسی می تواند به عنوان یک فریلنسر خوداشتغال شود. برای کار به‌عنولن نیروی ماهر در آلمان باید یکی از انواع پاسپورت شامل پاسپورت خاکستری آلمان، پاسپورت سبز و پاسپورت قرمز را دریافت کنید. شما مشتری می گیرید، فاکتور صادر می کنید، پول می گیرید و مالیات می پردازید.

با این حال، در آلمان بین یک فریلنسر ( Freiberufler ) و خوداشتغال ( selbständig ) تفاوت وجود دارد.

فریلنسر یا Freiberufler – برای اینکه در آلمان فریلنسر در نظر گرفته شوید، باید دو شرط اصلی را رعایت کنید. اول، شما باید به اصطلاح “حرفه لیبرال” (ذکر شده در زیر) را داشته باشید  و باید مدرک دانشگاهی شناخته شده یا تحصیلات یا تجربه کاری مشابه کسب کرده باشید. اگر مدرک تحصیلی نیز ندارید، می توانید ثابت کنید که “آموزش های حرفه در مورد کار خود را سپری کرده اید”. نکته مهم این است که اگر به جای فریلنسر به عنوان Gewerbe کار کنید، مالیات بیشتری خواهید پرداخت کرد. بنابراین، در صورت امکان، احتمالاً می خواهید به عنوان یک فریلنسر ثبت نام کنید.

خوداشتغال یا selbständig / Gewerbe – اساساً، اگر واجد شرایط شغل آزاد نباشید، به طور خودکار Gewerbe هستید. این اغلب شامل فروش محصولات فیزیکی، فعالیت تجاری است. اساساً هر چیزی که نمی توانید از یک روش فکری به دست آورید (مثلاً جایی که خدمات خود را بر اساس دانش خود مانند مشاوره می فروشید) اما درگیر تجارت هستید خود اشتغال در نظر گرفته خواهید شد. در بسیاری از موارد، فعالیت آزاد شما ممکن است بسته به نحوه انجام آن به یک فعالیت تجاری تبدیل شود.

لیست “حرفه های لیبرال” که توسط آلمان برای مشاغل آزاد به رسمیت شناخته شده است :

کار آزاد شامل کارهای خوداشتغالی علمی، هنری، نویسندگی، تدریس، خوداشتغالی پزشکان، دندانپزشکان، دامپزشکان، وکلا، دفاتر اسناد رسمی، وکلا، مهندسان نقشه بردار، مهندسان ساختمان، معماران، شیمیدانان تجاری، حسابرسان، مشاوران مالیاتی، اقتصاددانان تجاری، حسابداران، افسران مالیاتی، متخصصان، دندانپزشکان، فیزیوتراپیست ها، روزنامه نگاران، گزارشگران، مترجمان، خلبانان و مشاغل مشابه.

گرفتن ویزای فریلنسری در آلمان

تعدادی کار وجود دارد که باید در این فرآیند انجام دهید، که لیست بسیار زیادی از آنها در اینجا وجود دارد. که شامل:

 

  • ویزای معتبر
  • خرید آپارتمان در آلمان
  • ثبت آدرس ( Anmeldung )
  • باز کردن یک حساب بانکی آلمانی
  • ثبت نام برای بیمه سلامت
 

همه این موارد پیش نیاز درخواست ویزای فریلنسری هستند. آنچه برای شما مهم است این است که بدانید درخواست ویزای فریلنسری ممکن است 3-4 ماه طول بکشد، بنابراین مهمترین کاری که می توانید انجام دهید این است که قبل از رسیدن به آلمان تا حد امکان آماده شوید. حتی می توانید قبل از ورود به آلمان از طریق اداره خارجی مربوطه ( Ausländerbehörde ) وقت ملاقات درخواست کنید.

 

در اینجا راهنمای گام به گام نحوه اخذ اقامت به عنوان فریلنسر آورده شده است. سپس به روند خاص درخواست برای ویزای فریلنسری نگاه عمیق‌تری خواهیم انداخت.

گرفتن ویزای فریلنسری در آلمان

مراحل دریافت ویزای فریلنسری در آلمان

  • بهتر است که شما یک آدرس آلمانی داشته باشید و بلافاصله یک حساب بانکی باز کنید و بیمه درمانی نیز دریافت کنید. شما همچنین می توانید قبل از تکمیل سایر مدارک، قرار ملاقات خود را برای قرار ویزای خود ثبت کنید.
  • ویزای مربوطه خود را دریافت کنید – بررسی کنید که آیا درخواست ویزای فریلنسری می تواند بر اساس درخواست شما صادر شود.
  • در دفتر امور مرتبط با خارجی ها وقت بگیرید – اکثرا آنها دارای یک سیستم قرار آنلاین هستند. قرار ملاقات ها اغلب از قبل رزرو می شوند، بنابراین سعی کنید در اسرع وقت یک قرار ملاقات تعیین کنید.
  • یک آپارتمان در آلمان پیدا کنید – مطمئن شوید که آپارتمانی دریافت می کنید که به شما امکان می دهد Anmeldung (ثبت نام شهری) بگیرید، این یکی از مهم ترین اسنادی است که برای شروع زندگی در آلمان به آن نیاز دارید.
  • آپارتمان خود را ثبت کنید ( Anmeldung ) – اطمینان حاصل کنید که تمام مدارک مورد نیاز چاپ شده، اعم از اصل و کپی عکس را همراه داشته باشید و فرم های لازم را از قبل تکمیل کنید. توجه داشته باشید که برخی از شهرها ممکن است از شما بخواهند که قرارداد اجاره ( Mietvertrag ) را نیز به همراه داشته باشید و برخی دیگر مانند برلین نیاز به تأییدیه مهاجرت ( Einzugsbestätigung ) دارند. الزامات شهر خود را بررسی کنید. ( این جایی است که می توانید برای مثال در برلین قرار ملاقات رزرو کنید)
  • یک حساب بانکی آلمانی باز کنید – مطمئن شوید که یک حساب بانکی دارید که در آلمان قرار دارد.
  • دریافت بیمه درمانی – یکی از محبوب ترین گزینه ها در برلین TK است. داشتن بیمه درمانی یکی از اجباراتی است که شما باید به عنوان فریلنسر در کشور آلمان آن را انجام دهید.
  • در قرار ملاقات ویزای خود شرکت کنید – اگر خودتان آلمانی بلد نیستید، فردی را با خود بیاورید که آلمانی صحبت می کند. تمام مدارک، پاسپورت، اصل خود را همراه داشته باشید. اگر فکر می کنید ممکن است به چیزی نیاز داشته باشید، آن را با خود بیاورید. اگر توانایی مالی دارید، آوردن وکیل مهاجرت گزینه بسیار خوبی است. از دست دادن یکی از آنها می تواند باعث تاخیر جدی یا رد درخواست شما را به همراه داشته باشد.
  • صبر کنید – مدت زمانی که باید منتظر بمانید بستگی به شهری دارد که در آن هستید و تعداد افراد دیگری که در حال حاضر برای بررسی در صف هستند.
  • ویزای خود را دریافت کنید و شروع به کار کنید! – اگر همه چیز خوب پیش برود، طبق انتظار، ویزای خود را دریافت خواهید کرد. معمولاً زمانی که درخواست شما پذیرفته شد، قرار ملاقات جدیدی از طریق ایمیل برای تحویل گرفتن دریافت خواهید کرد.
  • در نهایت، شما همچنین باید در Finanzamt (اداره مالیات) ثبت نام کنید تا Steuernummer (شناسه مالیاتی) خود را دریافت کنید تا بتوانید مالیات پرداخت کنید.
 

اگر کل این فرآیند بیشتر از مدت زمان ویزای شما طول بکشد، ممکن است لازم باشد در این مدت برای تمدید ویزای خود اقدام کنید. سپس چیزی به نام Fiktionsbescheinigung دریافت خواهید کرد.

مدارک ویزای فریلنسری در آلمان

مهم ترین چیزی که باید در مورد آلمان بدانید این است که بوروکرات های آلمانی عاشق کاغذبازی هستند. ممکن است به آنها دروغ بگویید مگر اینکه یک تکه کاغذ برای اثبات چیزی داشته باشید. نکته مهم دیگری که باید بدانید این است که سیستم تا چه حد می تواند سفت و سخت و غیر قابل انعطاف باشد. شما باید تمام مدارک خود را به صورت کامل داشته باشید تا بتوانید از شرایط لازم بهره مند شوید. اگر تمام مدارک مورد نیاز را ندارید، پس لازم است که برای کامل کردن مدارک خود دست به کار شوید.

 

مدارک ویزای کاری آلمان

این مدارک تقریباً بدون توجه به ویزای آلمانی شما مورد نیاز هستند، خواه اقامت پایه آلمان، کارت آبی، ویزای آزاد، ویزای خوداشتغالی یا اقامت دائم داشته باشید.

 

  • فرم درخواست – درخواست برای اجازه اقامت نامیده می شود
  • عکس بیومتریک
  • پاسپورت معتبر – هرچه گذرنامه شما بیشتر اعتبار داشته باشد، دیگر نیازی به انتقال ویزا به پاسپورت جدید ندارید.
  • پرداخت کارمزد – پول نقد باید به یورو پرداخت کنید که هزینه آن از 56 تا 100 یورو (یا اگر شهروند ترکیه هستید تا 28.80 یورو) متغیر است.
  • قرارداد اجاره ( Mietvertrag ) – باید سند اصلی با تمام امضاها باشد.
  • اثبات بیمه درمانی ( Krankenversicherung ) – باید نامه ای از شرکت بیمه سلامت خود دریافت کنید که عضویت شما را تأیید می کند. می توانید با آنها تماس بگیرید یا ایمیل بزنید و آنها یک نامه بسیار خاص برای شما ارسال می کنند، فقط به آنها بگویید که برای اداره خارجی به آن نیاز دارید.
  • اثبات طرح بازنشستگی ( Altersversorgung ) – فقط در صورتی اعمال می شود که بیش از 45 سال سن داشته باشید.

 

مدارک فریلنسری آلمان

  • برنامه مالی و صورت‌حساب‌های بانکی ( Kontoauszug ) – باید ثابت کنید که در حال کسب درآمد هستید و خودکفا خواهید بود. پرداخت های مشتریان، سپرده هایی که می آید، همه این موارد می تواند ثبات مالی را نشان دهد.
  • پیش‌بینی درآمد ( Ertragsvorschau ) – دقیقاً نشان می‌دهد که انتظار دارید چقدر پول به دست آورید، و این شامل هزینه‌های راه‌اندازی کسب‌وکارتان و هزینه‌های تجاری که قصد دارید داشته باشید نیز می شود.
  • Cirriculumn Vite (CV) و Cover Letter – تجربه خود را در زمینه ای که برای کار در آن درخواست می دهید، تقویت کنید. نامه پوششی اختیاری است، اما این فرصت (به زبان آلمانی) برای توضیح انگیزه شما برای زندگی و کار در آلمان وجود دارد. می‌توانید توصیه‌نامه‌هایی (دوباره، در حالت ایده‌آل به زبان آلمانی) از مشتریان قبلی را نیز درج کنید.
  • مدارک تحصیلی – ترجیحا مدارکی را نشان دهید که در راستای کار شما هستند.
  • دو نامه از مشتریان – یکی از مهمترین چیزها این است که گرفتن ویزای فریلنسری باید به نفع اقتصاد شهری آلمان باشد که برای ویزا درخواست می کنید. نامه ها (دوباره به زبان آلمانی) باید توضیح دهند که چرا آنها می خواهند به عنوان فریلنسر در آلمان کار کنید. در صورت دریافت ویزا، همچنان می‌توانید برای مشتریان غیر محلی کار کنید، اما واقعاً باید مشتریان محلی برای فرآیند درخواست داشته باشید.
  • قراردادهای فعلی – نمونه هایی از قراردادهای فعلی ایده خوبی است تا نوع کار و هزینه های شما را نشان دهد.
  • نمونه کار – در صورت لزوم، می توانید نمونه کار را با خود بیاورید.
  • نکته – اگر اسناد پشتیبانی موجود به زبان دیگری دارید بهتر است که آنها را به صورت قانونی ترجمه کنید. در صورت امکان، اسناد خود را به زبان آلمانی ارائه دهید!
مدارک ویزای فریلنسری در آلمان

نحوه تهیه رزومه برای آلمان

تفاوت های کلیدی بین رزومه آمریکایی و رزومه اروپایی وجود دارد. همه چیزهایی که باید بدانید تا رزومه خود را برای شکار شغل بین المللی خود آماده کنید در این قسمت آمده است!

اطمینان حاصل کنید که در صورت امکان اطلاعات خود را به زبان آلمانی ارائه می کنید.

شرایط ویزا برای خوداشتغالی در برلین را بخوانید.

شما در این راستا می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در موسسه کاریابی بین المللی کاربین در تماس باشید.

مدارک مالی برای فریلنسری در آلمان

شما باید اسناد تجاری را در درخواست خود ارائه دهید، از جمله شواهدی مبنی بر وجود تقاضا برای خدمات شما در آلمان.

برنامه مالی (Finanzierungsplan) – همانطور که در بالا توضیح داده شد، برنامه مالی شما باید به مصاحبه کننده شما یک ایده کلی از وضعیت مالی شما بدهد. این مدارک باید نحوه برنامه ریزی برای تامین مالی کسب و کار را مشخص کند. همچنین باید تمام وجوه نقد، دارایی‌ها، وام‌ها، سرمایه‌های مخاطره‌آمیز و هر چیزی که فکر می‌کنید برای توصیف امور مالی شما مرتبط است فهرست شود.

 

صورت‌حساب بانکی (Kontoauszug) – صورت‌حساب‌های بانکی برای اثبات اعداد در برنامه مالی شما ضروری هستند. آنها همچنین به اثبات خودکفایی شما کمک خواهند کرد. اظهارات شما به مصاحبه کننده نشان می دهد که چقدر پول پس انداز کرده اید. در حالی که صورت‌حساب‌های بانک‌های خارجی را می‌توان پذیرفت، مصاحبه‌کنندگان معمولاً از یک حساب بانکی آلمانی می‌خواهند که صورت‌حساب‌ها را ببینند. اکثر مهاجرانی که ویزای فریلنسر را در آلمان دریافت کرده اند می گویند که برای تایید شدن به 3000 یورو (3370 دلار) تا 5000 یورو (5615 دلار) پس انداز نیاز دارند.

 

صورت حساب سود و زیان – این سند باید شامل درآمد و هزینه های مورد انتظار شما برای سال آینده باشد. همچنین باید شامل موارد مالی برای کسب و کار شما نیز در آن درج شده باشد. این فرصت شماست تا نشان دهید که تحقیقات خود را انجام داده اید و بودجه ای تهیه کرده اید که به شما امکان می دهد با کار و مشتریان خود در آلمان درآمد داشته باشید. هزینه های راه اندازی کسب و کار شما و هرگونه سود یا زیان پیش بینی شده نیز باید در این سند باشد.

 

اثبات یک برنامه بازنشستگی کافی (Altersversorgung) – این شرط معمولاً به متقاضیان بالای 45 سال محدود می شود. شما باید پیشنهادی از یک برنامه بازنشستگی خصوصی یا بیمه عمر ارائه دهید که بتواند حداقل 1.188.92 یورو (1336 دلار) در ماه را برای 12 سال یا مجموع مبلغ 175.068 یورو (196،750 دلار) را پس از رسیدن به 67 سالگی تضمین کند. ارائه مدرکی مبنی بر دارایی های خصوصی که قصد دارید پس از بازنشستگی استفاده کنید و حداقل مالی تعیین شده را برآورده می کند، ممکن است مورد قبول واقع شود. صدور یک طرح بازنشستگی کافی برای صدور مجوز اسکان دائم ضروری است.

 

اسناد استراتژی کسب و کار فقط برای صاحبان مشاغل (Gewerbe).

طرح کسب و کار – طرح کسب و کار شما باید دقیقاً نشان دهد که چگونه برنامه ریزی می کنید تا کسب و کارتان کار کند و رشد کند. به طور کلی، باید خلاصه ای از شرکت شما و مفهوم آن قصد شده باشد. در این سند، باید یک مفهوم تجاری، مشخصات شرکت و برنامه سرمایه مورد نیاز را درج کنید. طرح کسب و کار شما می تواند به زبان انگلیسی یا آلمانی باشد.

 

مفهوم کسب و کار – این سند محصولات و خدماتی را که در آلمان ارائه خواهید کرد را تعریف می کند. همچنین باید صنعت، گروه مشتری هدف و شرایط بازار را مشخص کنید. در اینجا می توانید استراتژی فروش و بازاریابی خود را نیز درج کنید. اگر قبلاً اطلاعاتی در مورد دفتر، مکان و کارکنان خود دارید، آن را نیز درج کنید.

 

مشخصات شرکت – این احتمالاً جزئی ترین اسناد در طرح تجاری است. در اینجا باید تمام اطلاعات مهم پیرامون شرکت خود را درج کنید. نام شرکت، ثبت نام، اطلاعات تماس، جزئیات مربوط به مدیریت، هیئت مدیره، مجوزها، دارایی ها و درآمد جهانی همه باید در این سند ذکر شود. اگر شرکت شما یک شرکت زیر مجموعه است، باید اطلاعاتی در مورد شرکت مادر خود نیز وارد کنید. علاوه بر این، باید جزئیات خاصی در مورد نقش خود در شرکت و همچنین شغل، پیشینه تحصیلی و مهارت های زبانی خود به زبان انگلیسی و آلمانی را ارائه دهید.

 

طرح نیاز سرمایه – در این سند، باید هزینه های راه اندازی و سرمایه در گردش عملیات راه اندازی خود را مشخص کنید. این جایی است که می توانید اطلاعاتی در مورد هزینه های صدور مجوز، تجهیزات یا وسایل نقلیه خریداری شده و املاک و مستغلات درج کنید.

 

 

برای اطلاعات بیشتر درباره بازار کار و درآمد در آلمان میتونید به مقاله وضعیت اشتغال و درآمد در کشور آلمان سری بزنید.

سوالات متداول

درخواست ویزای فریلنسری در آلمان باید به آلمان بیایید، مدارک را آماده کنید، سپس برای اجازه اقامت Ausländerbehörde اقدام کنید. شما تا زمانی که ویزای فریلنسری خود را نداشته باشید نمی توانید کار کنید، اما می توانید به دنبال مشتریان باشید و برای مصاحبه مجوز اقامت خود آماده شوید.

ویزای فریلنسری معمولا به مدت سه ماه اعطا می شود. تا زمانی که ویزای شما معتبر است می توانید آن را به اجازه اقامت تبدیل کنید. آدرسی که برای اجازه اقامت درخواست می‌کنید، اداره محلی خارجیان «Ausländerbehörde یا Ausländeramt» است.

اگر در حال حاضر مجوز اقامت آلمان را دارید که به شما اجازه نمی‌دهد کار آزاد داشته باشید، می‌توانید علاوه بر ویزای فعلی خود برای ویزای فریلنسری نیز درخواست دهید. این به شما امکان می‌دهد به عنوان یک دانشجوی به صورت آزاد کار کنید یا یک کسب و کار جانبی به صورت کامل داشته باشید.

ویزای فریلنسر و خوداشتغالی گزینه‌هایی برای خارجی‌هایی است که در هر کجای آلمان زندگی می‌کنند، اما برلین یک گزینه استثنایی را ارائه می‌دهد: به اصطلاح “ویزای هنرمند آزاد”.

فرم مشاوره زیر رو پُر کنید تا شرایطتون آنلاین بررسی بشه و با شما تماس گرفته بشه 

نظرات کاربران

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بخش سوالات کاربین

مقالات پیشنهادی