ویزا شنگن آلمان

ویزا شنگن آلمان

اگر شما هم به هر دلیلی قصد سفر یا اقامت در کشور آلمان را دارید، با ما در این مقاله همراه باشید. در این مقاله به شرح اطلاعاتی کلیدی و مهم برای دریافت ویزا شنگن آلمان خواهیم پرداخت. بی‌شک مطالبی که در این مقاله بیان خواهند شد، برای سفر یا اقامت کوتاه‌مدت شما در این کشور پیشرفته اروپایی بسیار مفید خواهد بود. پس اگر به دنبال اطلاعاتی کارآمد در این باره هستید، پیشنهاد می‌کنم به‌هیچ‌وجه این فرصت را از دست ندهید و آنچه در ادامه گفته خواهد شد را به‌دقت بخوانید.

 

چرا سفر به آلمان؟

‌پیش از اینکه به بیان توضیحاتی درباره انواع ویزای آلمان و نحوه درخواست و دریافتشان بپردازیم، بد نیست به این پرسش پاسخ دهیم که اصلاً چرا باید آلمان را به‌عنوان مقصد خود برگزینیم؟

 در واقع دلایل پرشماری برای سفر به آلمان و در نتیجه اقدام به دریافت ویزا شنگن آلمان وجود دارد. به هر روی، آلمان یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای جهان به شمار می‌رود. پس بیهوده نیست که این کشور یکی از ده کشور پربازدید جهان است.

 

در این کشور، جاذبه‌های تاریخی بسیاری وجود دارد که علت اصلی آن نیز تاریخ پرخاطره و به‌ویژه جنگ جهانی دوم است. در این کشور همچنین جشنواره‌های باشکوه بسیاری برپا می‌شود. مراکز تفریحی بسیار عالی نیز از دیگر دلایلی است که می‌توان برای سفر به آلمان نام آورد. تنوع فرهنگی، مردم خونگرم، مناظر طبیعی خاص و شهرهای مدرن از دیگر عواملی هستند که بسیاری را آرزومند سفر به این کشور کرده است.

روی‌هم‌رفته، از هر لحاظ و با هر سلیقه که به این کشور پیشرفته اروپایی نگاه کنیم، دلیلی برای بازدید از آن پیدا خواهیم کرد.

فرم مشاوره رایگان

آنچه خواهید خواند:

برای رفتن به آلمان چه نیازی به دریافت ویزا داریم؟

برای ورود به یک کشور خارجی، مدارک گوناگونی وجود دارد که تهیه آنها و به همراه داشتنشان الزامی است. از آن جمله می‌توان به پاسپورت و ویزا اشاره کرد. البته سفر به بعضی از کشورها نیازی به ویزا ندارد اما سفر از ایران به آلمان نیازمند ویزا است. اما چه تفاوتی میان پاسپورت و ویزا وجود دارد؟

 

گذرنامه یا همان پاسپورت، مدرکی است که نشان‌دهنده شهروندی و تابعیت شماست. پاسپورت در واقع نخستین مدرکی است که برای سفر به هر کشور دیگر نیاز دارید. اما روادید یا همان ویزا مجوز یا برگه‌ای است که درون پاسپورت شما قرار می‌گیرد. ویزا در واقع نشان‌دهنده اجازه شما برای ورود به کشوری خاص مانند آلمان است.

 

  ویزا شنگن آلمان نیز در این دسته جا می‌گیرد. البته ویزا انواع گوناگونی دارد که در ادامه این مقاله با آن آشنا خواهیم شد.

گفتنی است که پاسپورت مدرکی بین‌المللی است که در همه کشورها کاربرد دارد و روشن می‌کند شما شهروند کدام کشور هستید. اما ویزا مجوزی است که سوی کشور مقصد صادر شده و طبیعتاً تنها در همان کشور کاربرد دارد. البته درباره ویزای شنگن، داستان کمی متفاوت است که در ادامه به آن نیز خواهیم پرداخت.

برای رفتن به آلمان چه نیازی به دریافت ویزا داریم؟

آیا امکان سفر به آلمان بدون ویزا وجود ندارد؟

واقعیت این است که در بعضی موارد خاص، این امکان وجود دارد که بعضی افراد بدون نیاز به ویزا به این کشور بروند. اما این امکان تنها برای بعضی کشورهای ویژه وجود دارد. در واقع تنها دو گروه از افراد امکان سفر به آلمان را بدون ویزا دارند. گروه نخست، کسانی‌اند که شهروند یکی از کشورهای عضو منطقه شنگن هستند. گروه دیگر نیز کسانی‌اند که شهروند یکی از کشورهای طرف قرارداد با کشورهای عضو منطقه شنگن‌اند. در حال حاضر، ایران جزو هیچ‌کدام از این کشورها به شمار نمی‌رود.

 

وضعیت ویزا برای کودکان چگونه است؟

حتی کودکان نیز برای سفر و اقامت کوتاه‌مدت به کشور آلمان نیازمند دریافت ویزا شنگن آلمان هستند. در این باره گفتنی است که برای صدور ویزای کودکان، هم مادر و هم پدر باید به پرکردن فرم درخواست روادید بپردازند و شناسنامه کودک را هم همراه خود داشته و ارائه دهند.

انواع مختلف ویزا برای ورود به آلمان

همان‌طور که گفته شد، ویزا انواع گوناگونی دارد. بسته به اینکه شما چه قصدی از ورود به کشور مقصد دارید، نوع ویزا نیز متفاوت است. در زیر به رایج‌ترین ویزاهای آلمان اشاره خواهیم کرد. البته علاوه بر موارد زیر، انواع دیگری چون ویزای دانشمند مهمان، ویزای کارآموزی، ویزای نمایشگاه، ویزای تجاری، و ویزای رویدادهای فرهنگی و ورزشی نیز وجود دارند. ازآنجایی‌که هدف این مقاله پرداختن به ویزا شنگن آلمان است، در زیر تنها به مهم‌ترین موارد خواهیم پرداخت.

 

ویزای بازدیدکنندگان

این نوع ویزا برای کسانی مناسب است که با اهداف گردشگری یا توریستی وارد کشور مقصد می‌شوند. کسانی که قصد بازدید از اماکن دیدنی آلمان را دارند و یا می‌خواند با دوستان، آشنایان و خویشاوندان خود در این کشور دیدار کنند، می‌توانند از این نوع ویزا استفاده کنند.

 

ویزای جویندگان کار

این نوع ویزا به شما این اجازه را می‌دهد تا به‌قصد پیداکردن یک کار یا شغل مناسب، وارد آلمان شوید. شما با داشتن این ویزا، در واقع اجازه ورود به بازار کار این کشور را دریافت می‌کنید.

 

ویزای کار

این ویزا با ویزای جویندگان کار تفاوت دارد. کسانی می‌توانند از این نوع استفاده کنند که از پیش از ورود به این کشور، کار خود در آلمان را پیدا کرده‌اند.

 

ویزای تحصیلی

اگر قصد آموزش در دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌های معتبر این کشور را دارید یا حتی اگر می‌خواهید زبان آلمانی را در محیطی آلمانی‌زبان بیاموزید تا یادگیری بهتری داشته باشید، این نوع ویزا مناسب شماست. دانشجویان می‌توانند با استفاده از این روادید در کشور آلمان تحصیل کنند.

 

ویزای اتحاد خانواده

کاربرد این نوع ویزا برای کسانی است که اعضای خانواده آنها در آلمان اقامت دارد. با استفاده از این ویزا می‌توان به خانواده خود در آلمان پیوست. البته در صورت داشتن شریک در این کشور نیز می‌توانید از همین روادید بهره بگیرید.

 

ویزای درمان پزشکی

از این روادید برای ورود کسانی که قصد درمان بیماری خود توسط کادر درمان آلمان را دارند، استفاده می‌شود. اگر بیماری ویژه‌ای دارید که امکان درمان آن در ایران وجود ندارد، این ویزا برای کمک به شما بسیار مفید خواهد بود.

تفاوت ویزای شنگن با دیگر انواع ویزا چیست؟

در واقع برای ورود به آلمان سه نوع کلی از ویزا وجود دارد که یکی از آنها ویزا شنگن آلمان است. در این بخش به شرح هر یک از این سه نوع می‌پردازیم و توضیح خواهیم داد که هرکدام از آنها برای چه کسانی مناسب است. اطلاعات این بخش به شما کمک خواهند کرد تا دریابید برای ورود به کشور آلمان آیا به این نوع روادید نیازمند هستید یا نوع دیگری؟

 

ویزای شنگن

شنگن در واقع نام پیمانی است که میان چندین کشور بسته شده است. آلمان نیز یکی از کشورهای عضو این پیمان بین‌المللی هست. مجموعه کشورهای عضو این پیمان با نام منطقه شنگن نیز شناخته می‌شوند. این منطقه شامل این بیست و شش کشور اروپایی می‌شود: اتریش، بلژیک، دانمارک، استونی، جمهوری چک، فنلاند، یونان، فرانسه، مجارستان، لیتوانی، آلمان، ایسلند، لیختن‌اشتاین، سوییس، اسپانیا، ایتالیا، سوئد، لتونی، اسلواکی، اسلوونی، پرتغال، لوکزامبورگ، هلند، نروژ، لهستان و مالت.

 

شهروندان هر یک از کشورهای نام‌برده می‌توانند بدون نیاز به هرگونه ویزا به دیگر کشورهای این لیست سفر کنند. در واقع پاسپورت هر یک از این کشورها در دیگر کشورهای این لیست، کار ویزا را انجام می‌دهد. علاوه بر این، شهروندان دیگر کشورهای جهان نیز به‌شرط داشتن ویزای هر یک از کشورهای این لیست، می‌توانند به دیگر کشورهای فوق نیز بدون نیاز به ویزای جدید سفر کنند. به‌عبارت‌دیگر، ویزا شنگن آلمان در دیگر کشورهای اروپایی نام‌برده نیز صاحب اعتبار است.

 

اما این ویزا چه تفاوتی با دو نوع دیگر که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، دارد؟ در جواب باید گفت که این روادید فقط برای سفر و اقامت کوتاه‌مدت به این کشور کاربرد دارد. در واقع در یک دوره صد و هشتاد روزه، شما تنها می‌توانید برای حداکثر نود روز در این کشور با استفاده از ویزای شنگن اقامت داشته باشید و نه بیشتر. آن دوره صد و هشتاد روزه نیز درست از لحظه اولین ورود شما به یکی از کشورهای عضو منطقه شنگن محاسبه خواهد شد.

 

پس روشن است که ویزا شنگن آلمان، بیشتر برای سفرهای تفریحی، توریستی و دیدار با آشنایان کاربرد دارد. اگر برای بیش از یک دوره صد و هشتاد روزه و یا بیش از مدت نود روز نیازمند اقامت در آلمان هستید، بهتر است در پی گزینه دیگری باشید.

 

ویزای ترانزیت فرودگاهی

نوع دیگر ویزای کشور آلمان، روادید ترانزیت فرودگاهی است. این نوع روادید تنها برای مواردی کاربرد دارد که مقصد نهایی شما کشوری دیگر است. برای نمونه اگر قصد سفر از ایران به ایالات متحده آمریکا را داشته باشید و برای این کار نیاز باشد در آلمان توقف کنید، آنگاه به این نوع ویزا نیاز خواهید داشت. لازم به ذکر است که در صورت استفاده از این ویزا، شما حق خروج از فرودگاه را نخواهید داشت. بلکه تنها می‌توانید برای بازه زمانی کوتاهی که بین دو پرواز شما وجود دارد، در فرودگاه این کشور حاضر باشید.

 

پس اگر به هر دلیلی نیاز دارید که از فرودگاه خارج شوید، برای نمونه اگر می‌خواهید از این فرودگاه به فرودگاه دیگری در کشور آلمان بروید یا با قطار به سفر خود ادامه دهید، به ویزا شنگن آلمان نیاز خواهید داشت.

 

ویزای ملی

سومین نوع روادید برای ورود به آلمان، روادید ملی این کشور است. این نوع ویزا برای سفرها و اقامت‌های طولانی‌مدت مناسب است. در واقع اگر بیش از نود روز نیاز به ماندن در آلمان دارید، ویزای ملی آلمان برای شما کارآمد است و می‌توانید اقدام به درخواست و دریافت آن کنید.

 

چندین مورد از انواع ویزایی که در بخش پیشین (انواع مختلف ویزا برای ورود به آلمان) به آنها اشاره شد، در دسته ویزاهای ملی قرار می‌گیرند. به عبارتی دیگر اگر قصد کار، کارآموزی، کارجویی، کارآفرینی، تحصیل و دیگر امور درازمدت در آلمان را دارید ویزا شنگن آلمان برای شما مناسب نیست.

تفاوت ویزای شنگن با دیگر انواع ویزا چیست؟

سه شکل صدور ویزای شنگن

روادید شنگن در واقع به سه شکل متفاوت ارائه می‌شود. شکل ارائه این ویزا بستگی به نوع سفر خود شما خواهد داشت. اشکال سه‌گانه صدور این روادید اصطلاحاً با نام‌های زیر شناخته می‌شوند:

 

  • ورودی تکی
  • ورودی دوتایی
  • ورودی چندگانه
 

همان‌طور که گفته شد، ویزای شنگن به‌صورت یک دوره زمانی صد و هشتاد روزه به شما ارائه می‌شود که شما تنها حق حضور حداکثر نود روزه را در این کشور خواهید داشت.

حال فرض کنید که مثلاً قصد دارید بیست روز از این نود روز را استفاده کنید. اگر این بیست روز شامل بیست روز متوالی باشد یعنی شما نیازی به خروج از منطقه شنگن نداشته باشید، آنگاه ویزا از نوع ورودی تکی برای شما صادر خواهد شد. اما اگر بخواهید پس از ورود به منطقه شنگن، مثلاً پنج‌روز در این منطقه بمانید و سپس به کشور خود بازگردید تا پس از چند روز دوباره به منطقه شنگن بروید، آنگاه وابسته به تعداد دفعات ورود و خروجتان، به یکی از دو شکل دوتایی و چندگانه نیاز خواهید داشت.

 

گفتنی است که حتی اگر ویزا شنگن آلمان شما چندگانه باشد، تنها در همان دوره صد و هشتاد روزه می‌توانید به منطقه شنگن ورود و خروج داشته باشید. نکته مهم دیگر این است که اگر نود روز در منطقه شنگن اقامت داشته باشید، حتماً باید برای نود روز از این منطقه خارج باشید تا بتوانید دوباره برای دریافت روادید اقدام کنید.

مدارک لازم برای دریافت ویزای آلمان

از نیاز به داشتن پاسپورت برای دریافت ویزا سخن گفتیم. حال‌آنکه برای دریافت ویزا شنگن آلمان، نیازمند ارائه بعضی مدارک دیگر هستید. این مدارک به‌صورت فهرست‌وار چنین هستند:

 

  • فرم درخواست روادید
  • دو قطعه عکس (همسان با عکس مورداستفاده در گذرنامه)
  • کپی از ویزای پیشین (در صورت وجود)
  • برنامه رفت‌وبرگشت سفر شما به آلمان و اطلاعات پرواز
  • مدرکی برای نشان‌دادن محل اقامت شما در آلمان (مانند هتل)
  • بیمه سلامت مسافرتی آلمان
مدارک لازم برای دریافت ویزای آلمان

نحوه درخواست روادید آلمان

برای درخواست ویزا شنگن آلمان باید مراحلی را پشت سر گذاشت؛ زیرا بدون انجام آن مراحل، امکان دریافت ویزا وجود نخواهد داشت. پس بهتر است آنها را به‌دقت انجام دهید تا از سفر خود جا نمانید.

با وجود مطالبی که در بخش پیش گفتیم، در گام اول بهتر است به سفارت آلمان بروید و لیستی از مدارک لازم برای دریافت ویزا را درخواست کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا چیزی از قلم نیفتد. روشن است که در گام بعدی باید مدارک موردنیاز را تهیه کنید و همچنین فرم درخواست ویزا را به‌دقت و به طور صحیح پر کنید. سپس لازم است که  شش ماه پیش از سفرتان به آلمان، از سفارت این کشور برای مصاحبه وقت بگیرید تا مصاحبه خود را انجام دهید.

حالا دیگر باید هزینه ویزا شنگن آلمان را بپردازید. دقت کنید که پس از پرداخت هزینه، حتماً رسید آن را دریافت کنید؛ زیرا در هنگام مصاحبه لازم است که آن را نشان دهید.

 

پس از انجام مراحل فوق، دیگر نوبت مصاحبه است. در روز مصاحبه باید مدارک لازم را تحویل دهید و به چند پرسشی که از شما می‌شود، پاسخ دهید. پرسش‌های این مصاحبه در ارتباط با پیشینه شما و همچنین انگیزه شما از سفر به آلمان خواهد بود.

هزینه ویزای آلمان

هزینه ویزای شما برای ورود به آلمان بسته به نوع ویزایی که از آن استفاده می‌کنید، متغیر خواهد بود. اما مژده بسیار خوبی که برای شما وجود دارد آن است که دریافت ویزا شنگن آلمان و به طور کل کشورهای اروپایی، خیلی‌خیلی ارزان‌تر از ویزای کشورهایی چون ایالات متحده آمریکا، کانادا و حتی هند خواهد بود.

چند نکته مهم برای سفر به آلمان

پیش از اقدام به درخواست ویزا شنگن آلمان نیاز است که به برخی نکات دیگر نیز توجه داشته باشید. یکی از نکات این است که باید اطمینان حاصل کنید که پاسپورت شما حداقل تا سه ماه پس از زمان بازگشتتان اعتبار داشته باشد و باطل نشود. همچنین توجه داشته باشید که آلمان یکی از کشورهای عضو منطقه شنگن است. بر اساس قوانین این منطقه لازم است که حداقل دو صفحه از گذرنامه شما خالی باشند.

 

علاوه بر نکات فوق بهتر است به برخی نکات دیگر مانند بعضی از قوانین موجود در کشور آلمان توجه کنید. برای نمونه بسیار مهم است که بدانید برای رانندگی در آلمان، به مجوز بین‌المللی رانندگی نیازمند هستید. همچنین اگر قصد بازدید از این کشور را دارید، چند جمله پرکاربرد و اساسی را به زبان آلمانی بیاموزید تا بتوانید با مردم این کشور ارتباط برقرار کنید.

 

چه مدت طول می‌کشد تا پاسخ درخواست ویزای شما بیاید؟

 

همان گونه که گفته شد، برای انجام مراحل مربوط به درخواست ویزای آلمان، باید به سفارت این کشور بروید. سفارت این کشور تنها نهاد دارای صلاحیت برای اعطای ویزا است. مدت زمانی که طول می‌کشد تا سفارت آلمان، پاسخ درخواست شما را بدهد، ده تا پانزده روز کاری تخمین زده می‌شود. هرچند امکان وجود تأخیر در صورت زیاد بودن شمار درخواست‌ها و یا شرایط خاص شما وجود خواهد داشت. پس بهتر است چندان شتاب‌زده نباشید.

چند نکته مهم برای سفر به آلمان

جمع‌بندی

در این مقاله نخست به شرح توصیفاتی کلی درباره کشور آلمان پرداختیم. سپس اطلاعاتی جامع و اساسی را درباره انواع گوناگون ویزاها به‌ویژه ویزا شنگن آلمان بیان کردیم. همچنین از شرایط مناسب برای دریافت هر یک از آنها سخن گفتیم و دانستیم که برای درخواست و دریافت روادید آلمان، ارائه چه مدارک و انجام چه مراحلی لازم است. شما اکنون با داشتن اطلاعات کافی می‌توانید در مورد سفر خود به آلمان تصمیم‌گیری کنید و در صورت صلاحدید برای سفر خود اقدام کنید.

مقاله پیشنهادی:

کار در آلمان

فرم مشاوره زیر رو پُر کنید تا شرایطتون آنلاین بررسی بشه و با شما تماس گرفته بشه 

نظرات کاربران

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بخش سوالات کاربین

مقالات پیشنهادی