کیفیت زندگی در کانادا

کیفیت زندگی در کانادا

کشور کانادا از لحاظ بسیاری از شاخص های رفاه اجتماعی و کیفیت زندگی در جهان در رتبه های برتری قرار دارد و دولت کانادا برای داشتن یک زندگی خوب برای شهروندانش بسیار عالی عمل می کند. کانادا در بسیاری از زمینه ها مانند مسکن، رفاه، امنیت، سلامت، ارتباطات اجتماعی، محیط زیست، شغل و درآمد، تعادل بین کار و زندگی، تحصیلات، مشارکت مدنی و ثروت در بین بهترین کشور های جهان می باشد. در حالی که همگان می دانند که پول عاملی نیست که بتواند شادی را برای مردم خریداری کند، اما داشتن سرمایه مهمترین وسیله ای است که برای دستیابی و داشتن استاندارد بالای زندگی مورد نیاز است. کانادایی ها مردم ثروتمندی هستند و در این کشور، میانگین درآمد سرانه خانوار چیزی در حدود 90000 دلار در سال است.

 

ما در این مقاله با توجه به سیستم آموزش در کانادا، سیستم سلامت و بهداشت در کانادا ، درآمد در کانادا  و کیفیت زندگی در کانادا را بررسی کرده ایم و پیشنهاد می شود که این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.

این مقاله صرفا جهت اطلاع رسانی است.

فرم مشاوره رایگان

طبیعت-در-کانادا

کانادا بهترین کشور جهان برای زندگی

پیش از هر چیز درباره کانادا خوب است بدانید که امنیت، ثبات سیاسی و داشتن یکی از بهترین سیستم های بهداشتی و آموزشی در جهان، موجب شده است که کانادا در صدر لیست بهترین کشورهای جهان از لحاظ کیفیت زندگی در سال 2021 قرار بگیرد.

 

این برای ششمین سال متوالی است که کانادا بر اساس آمار و نظر سنجی ها توانسته است که عنوان برترین کشور جهان را از نظر کیفیت زندگی بدست آورد.

 

از بین تمام کشورهای جهان که توسط سازمان های رسمی بین المللی مورد بررسی قرار گرفته اند، کانادا توانسته است که رتبه اول از لحاظ ثبات سیاسی، رتبه دوم برای داشتن بازار کار خوب و رتبه چهارم را به دلیل سیستم آموزشی عمومی و توسعه یافته اش کسب کند.

 

در همین میان بر اساس نظرسنجی ها از شهروندان سراسر جهان، کانادا به دلیل داشتن یک سیستم بهداشت عمومی بسیار با کیفیت و توسعه یافته در رتبه اول قرار گرفته است.

چرا کانادا یکی از بهترین کشور های جهان برای زندگی است؟

بر طبق رتبه بندی بهترین کشورهای جهان که در سال 2022 توسط US News & World Report انجام گرفت، در مجموع 20548 نفر از 36 کشور جهان نظرات و آراء درباره 73 کشور برتر جهان مورد بررسی قرار گرفت. در آن نظرسنجی کشورهای جهان در نه دسته مختلف مورد ارزیابی قرار گرفتند که برای ایجاد نمره نهایی تحت بررسی قرار گرفتند.


  • کیفیت زندگی
  • کارآفرینی
  • امنیت
  • شهروندی
  • تأثیر فرهنگی
  • میراث فرهنگی
  • انگیزه
  • سرمایه گذاری
  • قدرت
 

کانادا در این لیست در مجموع دوم شد و بالاتر از آن نیز سوئیس در رتبه اول این رتبه بندی قرار گرفت. لازم به ذکر است کشور کانادا با آنکه در رتبه دوم قرار گرفته اما نتوانست که در هیچ کدام از شاخص های بالا در رتبه اول قرار بگیرد.


در بخش “شهروندی”، کانادا پس از سوئد توانست که در رتبه دوم قرار بگیرد. کشورهایی که در این بخش امتیازات لازم را کسب کردند، به حقوق بشر، محیط زیست، برابری جنسیتی و آزادی مذهب اهمیت دوچندانی را می دادند. این کشور ها همچنین، احترام به حقوق فردی را محترم شمرده و قدرت سیاسی در این کشور متمرکز نبوده و توزیع شده است.


در بخش “فضای آزاد کار” ،کشور کانادا توانست که پس از لوکزامبورگ و سوئیس رتبه سوم را کسب کند. این دسته کشورهایی را نشان می دهد که تصور می شود “دوستدار تجارت” باشند. کشورها در این بخش بر اساس شاخص هایی مانند میزان بوروکراسی، هزینه تولید، فساد، مالیات و شیوه های اقتصادی مورد ارزیابی قرار گرفتند. کانادا در شاخص فساد توانست صفر از 10 را گرفته و برای شفافیت دولت نیز نمره کامل 10 را از آن خود کرد.  

مزایای-زندگی-در-کانادا

مزایای زندگی در کانادا

مهمترین مزایای زندگی در کانادا

از مهمترین مزایای زندگی در کانادا می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • خوب بودن بازار کار در کانادا
  • توان مالی بالا مردم
  • ثبات اقتصادی
  • رفتار دوستانه مردم
  • برابری درآمد
  • پایداری سیاسی
  • ایمنی
  • سیستم بهداشتی توسعه یافته
  • سیستم آموزشی توسعه یافته

مسکن در کانادا

نرخ مالکیت مسکن مردم در کانادا چیزی در حدود 66 درصد است. در این میان دیگر مردم کانادا از داشتن خانه محروم هستند، اکثریت آنها در خانه های اجاره ای، رهن و یا خانه ای که از سوی شرکت به آنها داده شده است زندگی می کنند.

 

کانادایی ها عموماً تا 20 سالگی با والدین خود زندگی می کنند و سپس در سن 21 سالگی از خانواده خود جدا می شوند و تا 30 سالگی یک خانه را برای خود اجاره می کنند.

 

هنگامی که آنها در این سن قرار گرفتند یک خانه یا آپارتمانی را معمولاً با همسر خود رهن می کنند. با این حال، تعداد کانادایی هایی که به طور فزاینده ای به اجاره خانه روی آورده اند نسبت به نسل های گذشته که خرید خانه را برای زندگی انتخاب می کردند، افزایش یافته است.

 

در حال حاضر خانه ها در کانادا و در بسیاری از شهرهای بزرگ کانادا غیرقابل خرید شده است و آن هم به علت قیمت املاک و مستغلات در این مناطق می باشد. افزایش قیمت ها موجب گرفتن وام از بانکها شده است که این وام های سنگین، میزان بدهی کانادایی ها را به دولت افزایش داده است. پیشنهاد می کنم برای این که در این رابطه بیشتر بدانید حتماً مقاله اجاره مسکن در کانادا را هم مطالعه کنید.

مسکن-در-کانادا

درآمد در کانادا

وضعیت اشتغال و درآمد در کشور کانادا به دلیل قدرت اقتصاد این کشور از سطح بسیار بالایی برخوردار است. میانگین درآمد یک خانواده کانادایی سالانه در این کشور چیزی در حدود 90،000 دلار در سال است، و این رقم موجب می شود که آنها بتوانند کیفیت بالای زندگی را برای خود فراهم کنند.

 

اما کانادایی ها با داشتن درآمد بسیار بالا بدهی های بسیاری به دولت دارند. بدهی شخصی امروزه به یک مشکل بسیار مهم در کانادا تبدیل شده است و طبق برخی برآوردها، مردم کانادا یکی از  بدهکارترین مردم جهان لقب گرفته اند.

 

نسبت بدهی مردم کانادا به میانگین درآمد بر اساس آمار رسمی چیزی در حدود 170 درصد برآورد شده است.

 

با این وجود، اکثر بدهی های مردم کانادا به غیر از عوامل جزئی، به وام مسکن نسبت داده می شود. کانادا کشوری است که قیمت املاک و مستغلات در آن بسیار گران است و به همین علت گرفتن وام امری طبیعی به نظر می رسد. این را می توان به ویژه در مورد مردمی که در شهرهای بزرگ این کشور مانند تورنتو، ونکوور و اتاوا زندگی می کنند صادق دانست.

فقر در کانادا

دولت کانادا کمترین میزان فقر را در جهان دارد و معمولا دیدن فقر در این کشور بسیار نادر است. بیان قاطعانه درباره فقر در کانادا کمی دشوار است. آمار رسمی کانادا می گوید که در صورتی که کمتر از نیمی از میانگین درآمد یک خانواده کانادایی را داشته باشید، به عنوان یک خانواده کانادایی ” کم درآمد ” طبقه بندی می شوید. 


حال بر اساس این آمار می توان گفت که تنها حدود 13 درصد از مردم کانادا در سال های اخیر که آمار رسمی منتشر شده است به عنوان افرادی با درآمد کم طبقه بندی شده اند.

اقتصاد کانادا

یکی از مهمترین معیار های اقتصاد در دنیا استاندارد نابرابری اقتصادی است که به اصطلاح ضریب جینی نامیده می شود که جوامع را از حداقل صفر تا حداکثر 100 طبقه بندی می کند.


به گفته بانک جهانی، نمره نابرابری اقتصادی کانادا در حدود 33 است که این موجب شده است که کانادا از اکثر کشور های اروپای غربی عملکرد بهتری نداشته باشد، اما از کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس نمره بسیار بهتری را دریافت کرده است.


طبق آمار دولت کانادا، یک پنجم ثروتمندترین جمعیت کانادا چیزی در حدود 50 درصد از ثروت و دارایی تمام خانوار های کانادایی را در اختیار دارند و یک درصد ثروتمندترین مردم کانادا نیز نزدیک به 10 درصد از کل ثروت کانادا را در اختیار دارند.


با این وجود، کانادا کشوری است که از لحاظ اقتصادی بسیار قوی بوده و کیفیت بسیار خوبی را نیز دارد. بر اساس داده های رسمی اکثریت قریب به اتفاق مردم فقیر کانادایی در طول زندگی خود همیشه فقیر نبوده و افزایش ثروت را تجربه کرده اند.

شغل در کانادا

از نظر کار در کانادا، حدود 73 درصد از افراد 15 تا 64 ساله در کانادا دارای شغل با درآمد هستند، میزان اشتغال در کانادا بالاتر از میانگین جهانی یعنی 68 درصد می باشد. میزان اشتغال برای مردان 76 درصد و برای بانوان 71 درصد می باشد. نرخ بیکاری در کانادا هم اکنون با توجه به همه گیری کرونا در محدوده 7 درصد می باشد.


در کانادا،  تقریبا تنها 4 درصد از کارکنان طولانی مدت کار می کنند. این رقم بسیار کمتر از میانگین جهانی یعنی 11 است. این در حالی است که 6 درصد از مردان و تنها 1 درصد زنان بیشتر از ساعات مورد نیاز کار می کنند.

زندگی-در-کانادا

سیستم سلامت و بهداشت در کانادا

مردم کانادا عموماً مردمی سالم هستند و مردم این کشور هیچ مشکل یا بیماری گسترده یا خطرناک یا حتی عفونی را پیش روی خود نمی بینند.


از مهمترین شاخص های سلامتی نیز می توان به امید به زندگی اشاره کرد که این شاخص برای کانادایی ها در هنگام تولد 82 سال است  و این میانگین خیلی بیشتر از میانگین جهانی می باشد.


امید به زندگی برای زنان کانادایی 84 سال بوده و این در حالی است که این رقم برای مردان به 80 سال می رسد.


ذرات ریز آلاینده هوا در کانادا 7.3 میکروگرم بر متر مکعب است که از میانگین 13.9 میکروگرم بر متر مکعب جهانی بسیار کمتر می باشد. کیفیت آب کانادا نیز بسیار خوب می باشد و این در حالی است که 91 درصد کانادایی ها از کیفیت آب خود راضی می باشند.


علت اصلی مرگ و میر در کانادا برای هر دو جنس مرد و زن سرطان است و پس از آن نیز می توانیم به بیماری قلبی اشاره داشته باشیم که مجموعاً نیمی از کل مرگ و میر های طبیعی در کانادا را تشکیل داده اند.


این در حالی است که بیشتر نیمی دیگر از مرگ و میر ها بر اثر انواع بیماریهای نسبتاً شایع دیگری است که در اواخر عمر و کهنسالی انسان رخ می دهد. از جمله این بیماریهای کهنسالی در کانادا می توان به بیماری دستگاه تنفسی، سکته مغزی، دیابت، بیماری آلزایمر و ذات الریه اشاره داشت.

کانادایی ها عمر طولانی دارند

کانادایی ها طول عمر طولانی دارند. به طور مثال الن دالی باکس، که در وینیپگ کانادا در سال 1905 متولد شد، در سال 2016 به عنوان مسن ترین زن کانادا معرفی شد و وی در سال 2019 در سن 114 سالگی دار فانی را وداع گفت.


با افزایش امید به زندگی در کانادا، حالا دیگر داشتن 100 سال سن به امری عادی تبدیل گشته و دیگر این امر در کانادا غیر معمول نیست. سرشماری ها در سال های اخیر نشان داده است که بیش از 8،230 کانادایی یک قرن عمر کرده اند. هم اکنون کسانی که 100 سال در کانادا عمر می کنند تعدادشان در حال افزایش است و یکی از سریعترین گروه های سنی را در کانادا تشکیل داده اند.

بهداشت-و-درمان-در-کانادا

محیط زیست در کانادا

از نظر بسیاری از معیارهای کیفیت محیط زیست، کشور کانادا در ردیف برترین کشور های جهان قرار گرفته است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) بر اساس آخرین رده بندی که انجام داده است کشور کانادا را یکی از برترین کشور های جهان از لحاظ کیفیت آب و هوا نامیده است.

این در حالی است که در یک مطالعه در سال 2016 که در مرکز ییل انجام شد، محیط زیست و سیاست کانادا بر اساس چندین شاخص و متغیر، نمره 85 از 100 را برای کیفیت محیط زیست و کیفیت هوا و آب را از آن خود کرد.

این موجب شد که این کشور در میان 180 کشور جهان در رده 25 ام از لحاظ کیفیت محیط زیست قرار بگیرد.

حق زنان در کانادا

هر دو جنسیت مرد و زن کانادایی طبق قانون اساسی این کشور، از لحاظ قانونی برابر هستند. طبق قوانین استانی و فدرال کانادا یکی از مهمترین عوامل، رعایت حقوق بشر در برابر تبعیض جنسیتی در مشاغل دولتی و بخش خصوصی می باشد.


قوانین فدرال مربوط به ازدواج، طلاق و خدمت سربازی برای همه جنسیت ها در کانادا یکسان است.

حق کودکان در کانادا

میزان مرگ و میر نوزادان در کشور کانادا تقریباً چیزی در حدود پنج در هزار است و مدت بسیار طولانی است که این نرخ در کانادا ثابت مانده است. این میزان مرگ و میر اگرچه نسبت به میانگین جهانی بسیار کم  می باشد، اما هنوز این نرخ در مقابل استانداردهای کشور های توسعه یافته جهانی بسیار بالا نیست و در این زمینه نیز دلایل متفاوتی ارائه شده است.


در حالی که بسیاری از جوامع کشور های فقیر در سراسر دنیا، به دلیل عدم دسترسی به مراقبت های پزشکی مناسب، درصد بالای مرگ و میر نوزادان را به خود می بینند، اما چیزی که در کانادا وجود دارد بیمارستان های بسیار با کیفیت و با استاندارد های جهانی است که می تواند از مرگ و میر نوزادان در جلوگیری کند. این امر موجب شده است که مرگ و میر کودکان در کانادا کاهش داشته باشد.


بر اساس آمار جهانی کانادا از لحاظ نرخ زنده ماندن نوزادانی که به هر دلیلی احتمال مرگ و میر آنها بالا است در رتبه های برتر جهان قرار گرفته است.

کودکان-در-کانادا

جرم و جنایت در کانادا

کانادا یکی از کم جرم خیز ترین کشور های جهان است. نرخ جنایت در این کشور پس از اینکه در دهه 1990 به اوج خود رسید، هم اکنون در کمترین میزان خود قرار دارد و در حال کاهش می باشد. اما لازم به ذکر است که در مقایسه با دهه 1960، همچنان بالا است.


بیش از چهار پنجم جنایات و عوامل کیفری انجام شده در کشور کانادا غیر خشونت آمیز بوده اند. شایع ترین عوامل قضایی در کانادا شامل سرقت های کوچک، سرقت از منازل، جرایم رانندگی، شیطنت و مزاحمت های عمومی و توزیع یا نگهداری داروهای ممنوعه می باشد.


جرایم خشونت آمیز در کانادا بسیار کم و غیر متداول می باشد. اما در این میان می توان به شایع ترین جرایم خشونت آمیز به ضرب و شتم و سرقت های خشونت آمیز اشاره داشت.

نتیجه گیری

کانادا یکی از امن ترین و با رفاه ترین کشورهای بر روی کره زمین است. شهروندان کانادایی از زندگی خود عموماً راضی بوده و برای رسیدن به موفقیت سختی های مهمی را پیش روی خود ندارند. در حالی که سطح زندگی در هر کشوری بدیهی است که از فردی به فرد دیگری بسیار متفاوت است، ما در این مقاله در مجموع نگاهی انداختیم به معیارهای اجتماعی مختلفی که کانادایی ها باید به عنوان شهروندان این کشور از آن راضی باشند. درآمد کانادایی بسیار بالا می باشد و به راحتی می توانند کار مورد نظر خود را در کمترین زمان ممکن نیز پیدا کنند. اما مسکن در کانادا گران است و کانادایی ها معمولا به دولت بدهکار می باشند. دانشگاه های کانادا بسیار با کیفیت می باشد  این کشور یکی از بهترین سیستم های آموزشی در جهان را در اختیار دارد.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کیفیت زندگی در کانادا و یا مهاجرت به کانادا با کارشناسان ما در موسسه کاریابی بین المللی کاربین در ارتباط باشید. 

با مطالعه مطلب بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرت کاری ایرانیان نیز اطلاعات مفیدی به‌دست خواهید آورد.

سوالات متداول

به علت تنوع، کانادا کشوری عالی برای زندگی است. کانادا کشوری چند فرهنگی است و به نوعی یک دیگ ذوب می باشد که از ملل مختلف برای ساختن این کشور گرد هم آمده اند. کشور خاص و منحصر به فرد کانادا به دلیل داشتن منابع طبیعی و شگفتی های دیدنی، مانند آبشار زیبای نیاگارا در جهان بسیار معروف است.

در حالی که مردم به طور کلی مالیات بیشتری در آمریکا پرداخت می کنند، کانادا مزایای اجتماعی بسیار بهتری را به شهروندان خود ارائه می دهد. هزینه و شهریه های دانشگاه و مراقبت های بهداشتی معمولاً در کانادا بسیار کمتر از آمریکا می باشد.

کنورا و انتاریو بدترین شهر ها برای زندگی در کانادا می باشند. با این حال، این شهر ها چیزهای زیادی برای ارائه دارند، مانند طبیعتی زیبا و اقتصادی پایدار.

کانادا بزرگترین کشور جهان است و توسط سازمان ملل متحد در 3 سال گذشته به صورت متوالی به عنوان بهترین کشور جهان برای زندگی انتخاب شده است. کشور کانادا از ده استان و سه قلمرو تشکیل شده است، جدیدترین سرزمین آن نوناووت است که به معنای سرزمین سرخ پوستان است.

طبق آماری که سالانه منتشر می شود ونکوور به همراه تورنتو به عنوان گران ترین شهر ها برای زندگی در کانادا معرفی شده اند. هزینه زندگی در این دو شهر بیشتر از دیگر شهر های کانادا می باشد. عواملی مانند بی ثباتی بازار مسکن، تورم و نوسان قیمت کالاها و خدمات برای تعیین رتبه بندی در این مورد بررسی قرار گرفته اند.

فرم مشاوره زیر رو پُر کنید تا شرایطتون آنلاین بررسی بشه و با شما تماس گرفته بشه 

نظرات کاربران

guest
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کارشناس مهاجرت
کارشناس مهاجرت
پاسخ به  پارسا
2 سال قبل

سلام انتاریو و ساسکاچوان میتونه گزینه خوبی برای ایرانیان باشه

پارسا
پارسا
2 سال قبل

سلام وقت بخیر
کیفیت زندگی در کانادا تو کدوم شهرهاش بهتره؟ به نظرتون برای ایرانیان بهتره ب کدوم شهرها مهاجرت کنند؟

کارشناس مهاجرت
کارشناس مهاجرت
پاسخ به  خانوم کرامتی
2 سال قبل

بستگی به شرایط شما داره که بتونیم راهنماییتون کنیم کجا براتون مناسب تره

خانوم کرامتی
خانوم کرامتی
2 سال قبل

سلام خسته نباشید کیفیت زندگی در کانادا از استرالیا بیشتره؟

بخش سوالات کاربین

مقالات پیشنهادی