استرالیا یکی از کشورهای پرطرفدار در بین دانشجویان بینالمللی به شمار میرود. این کشور هر ساله دانشجویان بسیاری از سراسر جهان به خود جذب میکند. بسیاری از آنها تمایل به کار در کنار تحصیل دارند. اما قبل از شروع به کار دانشجویی در این کشور، باید با شرایط و مقررات مربوط به کار دانشجویی در آن آشنا شوید. داشتن مجوز کار و آگاهی از محدودیتهای ساعات کاری و نرخ حقوق کارکنان مهمترین نکاتی هستند که برای کار دانشجویی در استرالیا باید موردتوجه قرار گیرند.
فرم مشاوره رایگان
آنچه خواهید خواند:
نحوه یافتن کار دانشجویی در استرالیا
دانشجویان میتوانند در دانشگاه یا در بیرون از آن، در حوزههای مختلفی از جمله خدمات رستوران، فروشگاه، نظافت، تاکسیرانی و غیره کار کنند. برای کار در بیرون از دانشگاه، دانشجویان باید حداقل ۲۰ ساعت در هفته برای تحصیل در دانشگاه حضور داشته باشند. در کل، اشتغال در حین تحصیل میتواند برای محصلین یک فرصت عالی جهت کسب تجربه کاری، دانش و رفع نیازهای مالی باشد. بااینحال، دانشجویان باید دقت کافی به خرج دهند تا بتوانند بهدرستی بین کار و تحصیل خود تعادل برقرار کنند. این شرایط ممکن است درمورد ویزای تلنت استرالیا متفاوت باشد.
هنگامی که محصلین به دنبال کار دانشجویی در استرالیا هستند، میتوانند از روشهای مختلفی استفاده کنند. این روشها شامل موارد زیر میشود:
مراجعه به دفتر کارآفرینی
بسیاری از دانشگاهها در استرالیا، دفتر کارآفرینی دارند که به دانشجویان کمک میکنند شغل دانشجویی مدنظر خود را بیابند. این دفاتر اغلب با کسبوکارهای محلی و شرکتهای بزرگ همکاری دارند و فرصتهای شغلی در دسترس را اعلام میکنند.
استفاده از سایت های کاریابی
هنگام جستجوی کار در استرالیا، استفاده از سایتهای کاریابی در استرالیا برای دانشجویان یکی از شیوههای رایج است. سایتهایی مانند Indeed، Seek و Jora از جمله سایتهای بسیار معروف در این زمینه هستند که آگهیهای استخدامی در صنایع گوناگون را ارائه میدهند. اما برای جستجوی کار، بهتر است محصلین قبل از درخواست استخدام در هر سایت کاریابی، اطلاعات کافی در مورد شرایط کاری، حقوق و مزایا و مقررات کار دانشجویی به دست آورند. همچنین، دانشجویان باید از معتبر و قانونی بودن سایتهای کاریابی انتخابی اطمینان حاصل کنند.
اگر هنوز به ارسترالیا مهاجرت نکرده اید و بین روش تحصیلی و کاری تصمیم نگرفته اید بهتر است درمورد سیستم امتیازبندی استرالیا نیز بیشتر تحقیق کنید.
مراجعه به مراکز مشاغل دانشجویی
برخی دانشگاهها در استرالیا مراکز مشاغل دانشجویی دارند که به آنها کمک میکنند کار دانشجویی مدنظر خود را بیابند. این مراکز اغلب با کسبوکارهای محلی و شرکتهای بزرگ در ارتباط هستند.
استفاده از شبکه های اجتماعی
با استفاده از شبکههای اجتماعی میتوانید فرصتهای شغلی خوبی برای کار دانشجویی در استرالیا پیدا کنید. در این شبکهها، با افراد حرفهای در زمینه موردعلاقهتان ارتباط برقرار کنید و اطلاعات مفیدی درباره شرکتها و صنایع مختلف به دست آورید. برخی از شبکههای اجتماعی که برای یافتن کار در استرالیا مفید هستند، عبارتاند از:
لینکدین
لینکدین پلتفرمی برای شبکهسازی حرفهای است. شما میتوانید با پیوستن به گروههای بحث و گفتگو در صنعت موردنظر خود، گزینههای شغلی را بررسی کنید و با افراد متخصص و فعال در حوزه خود ارتباط بگیرید. همچنین میتوانید فرصتهای شغلی و تجاری مرتبط را بیابید. برای استفاده بهینه از لینکدین، باید پروفایل خود را کامل کنید، عکس مناسب قرار دهید، عنوان و خلاصهای جذاب و مرتبط با حرفه خود بنویسید و توصیهنامههایی از کارفرمایان قبلی یا همکاران خود ارسال کنید.
فیس بوک
فیسبوک یک سایت شبکهسازی اجتماعی برای افراد و شرکتها است. در این پلتفرم، شما میتوانید پروفایل شخصی خود را ایجاد کنید، عکس و ویدئو به اشتراک بگذارید و با دوستان خود پیام ردوبدل کنید. علاوه بر این، میتوانید صفحات شرکتها و انجمنهای موردعلاقه خود را دنبال کنید تا از آخرین فرصتهای کار دانشجویی در استرالیا مطلع شوید (از جمله اطلاعات درباره حرفهها و فرصتهای شغلی آینده).
توییتر
توییتر نوعی سایت میکروبلاگینگ است که برای بهروزرسانی سریع و کوتاه در زمان حال طراحی شده است. شما میتوانید با استفاده از هشتگ (روش دستهبندی توییتر) مثل jobs# یا jobadvice#، توییتهای مربوط به استخدام مشاغل را پیدا کنید. همچنین میتوانید شرکتهایی را که میخواهید برای آنها کار کنید، دنبال کنید تا از آخرین ایدهها، نظرات و اخبار آنها مطلع شوید.
برای استفاده از شبکههای اجتماعی بهمنظور جستجوی کار، باید توجه داشته باشید که نهتنها دوستان شما، بلکه کارفرمایان بالقوه نیز میتوانند پستها یا نظرات شما را بخوانند و عکسهای شما را ببینند. بنابراین، باید تنظیمات حریم خصوصی حسابهای خود را تغییر دهید و تصویر حرفهای از خود به نمایش بگذارید. همچنین باید قبل از ارسال هر پستی بهخوبی فکر کنید و مطمئن شوید که محتوای آن مناسب و حرفهای است.
انواع کار دانشجویی در استرالیا
انواع مشاغل دانشجویی میتواند شامل موارد زیر باشد:
۱. کار داخل دانشگاه: فعالیت در طول تحصیل خود بهعنوان کارمند یا دستیار در دانشگاه
۲. کار بهصورت پارهوقت: کار بهصورت پارهوقت در فروشگاهها، رستورانها، کافیشاپها، شرکتها و غیره
۳. کار آنلاین: اشتغال بهعنوان فریلنسر در زمینههای مختلفی مانند طراحی وبسایت، نوشتن مقالات، طراحی گرافیک، ترجمه، مدیریت شبکههای اجتماعی و غیره.
۴. کار تابستانی: کار در طول تابستان بهعنوان کارمند در شرکتها، کارخانهها، مغازهها و غیره
۵. کار آموزشی: فعالیت بهعنوان مدرس در کلاسهای مختلفی مانند ریاضیات، فیزیک، زبانها و غیره
۶. کار تحقیقاتی: اشتغال بهعنوان دستیار تحقیقاتی در دانشگاهها، مراکز و شرکتهای تحقیقاتی
۷. خوداشتغالی: راهاندازی کسبوکار خود بهصورت آنلاین یا خارج از دانشگاه
در کل، دانشجویانی که در استرالیا مشغول به تحصیل هستند، میتوانند در زمینههای مختلفی مشغول به کار شوند. همچنین، اعضای هیئت آموزشی و مشاوران شغلی دانشگاه مربوطه میتوانند به دانشجویان کمک کنند تا شغلی را که با تواناییهای آنها مطابقت دارد، پیدا کنند. بهترین راه برای پیداکردن کار دانشجویی در استرالیا، جستجوی فرصتهای شغلی در سایتهای مختلف است. همچنین، دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز معمولا اطلاعاتی در این زمینه برای محصلین فراهم میکنند که میتوانید به آنها مراجعه کنید. همچنین برای پیدا کردن خانه نیز میتوانید به سایت اجاره خانه در استرالیا سر بزنید.
قوانین کار دانشجویی در استرالیا
بهطورکلی، دانشجویان بینالمللی که در استرالیا تحصیل میکنند، میتوانند در کنار تحصیل خود مشغول به کار پارهوقت شوند، اما باید به شرایط زیر توجه کنند:
۱. داشتن ویزای تحصیلی معتبر و فعال
۲. شروع کار پس از ثبتنام در دوره تحصیلی و آغاز ترم
۳. رعایت حداکثر ۴۰ ساعت کار در هر دو هفته در طول ترم
۴. رعایت حداقل دستمزد و حقوق کارگری
۵. حفظ نمرات خوب و رضایتبخش در دوره تحصیلی
البته با توجه به نوع دوره تحصیلی، نوع کار و شهر محل زندگی، ممکن است شرایط متفاوت باشد. به همین دلیل، پیشنهاد میکنیم قبل از انجام هرگونه فعالیت کاری، با دانشگاه خود یا سازمان مهاجرت استرالیا مشورت کنید.
چنانچه قصد تبدیل ویزای دانشجویی به کاری استرالیا را دارید ضمن مطالعه مقاله مربوطه میتوانید از کارشناسان کاربین مشاوره بگیرید.
نتیجه گیری
بسیاری از دانشجوها در کشور استرالیا، به دنبال مشاغل دانشجویی هستند تا به کمک آن به تأمین هزینههای زندگی خود بپردازند. کار دانشجویی در استرالیا شامل فرصتهای مختلفی مانند کار در رستورانها، فروشگاهها، کافهها، هتلها و ادارات دولتی است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این باره میتوانید از تیم کاربین کمک بگیرید. کاربین یک موسسه کاریابی بینالمللی است که با داشتن مجوز رسمی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خدمات کاریابی به افرادی که قصد کار در کشورهای خارجی دارند، ارائه میدهد.
با مطالعه مطلب مهاجرت کاری به استراليا اطلاعات کاملتری بهدست خواهید آورد.
سوالات متداول
با مراجعه به سایتهای کاریابی معروف مانند Seek، Indeed و Jora، دفاتر کاریابی دانشگاه و همچنین شرکتها و کسبوکارهای محلی میتوان کار دانشجویی در این کشور پیدا کرد.
دانشجویان بینالمللی در این کشور میتوانند حداکثر ۲۰ ساعت در هفته کار کنند. همچنین، برای شروع کار، باید مجوز کار از دولت استرالیا دریافت کنند.
برای دانشجویان کارهایی مانند فعالیت در رستورانها، کافیشاپها و برخی فعالیتهای پژوهشی در دسترس هستند.
مراجعه به دفتر کارآفرینی استفاده از سایتهای کاریابی مراجعه به مراکز مشاغل دانشجویی استفاده از شبکههای اجتماعی