چگونه میتوان به عنوان پزشک به آلمان مهاجرت کرد؟ شرایط مهاجرت کاری پزشکان به آلمان به گونهای طراحی شده است که مجوز صادر شده از طرف دولت فدرال به پزشک، حق میدهد تا فعالیت تخصصی خود را انجام دهد. این گواهینامه رانندگی در سراسر آلمان به صورت مادام العمر معتبر است. شرایط مهاجرت پزشکان متخصص به آلمان برای اخذ این مجوز متفاوت است. پزشکان دیگر کشورها قبل از درخواست باید یک پیشنهاد شغلی معتبر داشته باشند. شما همچنین به یک گواهی پزشکی مبنی بر مهارت زبان آلمانی در سطح C1 نیاز دارید (سطح B2 برای مهارتهای روزمره زبان آلمانی کافی است). هر مدرک تخصصی که در خارج از کشور به دست میآید، باید دارای معیارهای یکسانی در آلمان باشد.
برای مدارک پزشکی که در کشورهای غیر اروپایی صادر شدهاند، روند ارزیابی مدرک تحصیلی شما میتواند زمان زیادی ببرد. اگر پیشنهاد شغلی خاصی دارید، ابتدا میتوانید برای مجوز کار اقدام کنید. با این مجوز، شما میتوانید در آلمان کار کنید در حالی که مقامات آلمان، شرایط پذیرش شما را بررسی میکنند. شرایط انجام کار پزشکی در آلمان بدین صورت است؛ متقاضیانی که از طریق تخصص پزشکان دارای مجوز پزشکی یا با داشتن مجوز حرفه ای به آلمان مهاجرت میکنند، میتوانند به عنوان متخصص یا برای مدت مشابه در آلمان مشغول به کار شوند. این پروسه بسته به تخصص شما میتواند چندین سال طول بکشد، اما در این مدت میتوانید کسب درآمد کنید. در پایان این روش شما عنوان آلمانی Facharzt یا متخصص پزشکی را دریافت خواهید کرد.
فرم مشاوره رایگان
آنچه خواهید خواند:
بررسی نرخ بیکاری در آلمان
نکته مهم در مورد شرایط مهاجرت و کار پزشکان به آلمان به ویژه پزشکان و متخصصانی که قصد راه اندازی کلینیک و مطب در آلمان را دارند، آگاهی از نرخ بیکاری در آلمان است. آلمان علاوه بر نرخ پایین بیکاری، در رشتههای پزشکی، پرستاری و برخی دیگر از رشتههای پزشکی با کمبود شدید کارگر مواجه است.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت پزشکان به آلمان
مراحل معادل سازی مدرک پزشکی در آلمان و شرایط پذیرش پزشکان در آلمان به گونهای است که برای دریافت مجوز کار پزشکی در آلمان، باید گواهی با عنوان “Approbation” توسط مقامات دولتی مسئول در آلمان صادر شود. برای این کار باید مراحل زیر را طی کرد:
• اخذ مدرک گوته آلمانی در سطح B2 و سپس C1
• درخواست به عنوان پزشک مهمان در یک کلینیک آلمانی با این مدارک:
• داشتن مدارک در سطح B2 و C1
• نامه درخواست به زبان آلمانی
• داشتن رزومه(cv)
• کپی پروانه سازمان نظام پزشکی
• درخواست به اداره سنجش ایالتی برای مشاغل درمانی
• دریافت مجوز اشتغال موقت پزشکی یا مجوز تخصصی که اجازه کار 2 ساله را اعطا میکند.
• یکی از پیش نیازهای مهاجرت کاری پزشکان به آلمان این است که پزشکان در این دو سال فرصت قبولی در آزمون دانش پزشکی را داشته باشند تا معادلسازی دوره آموزشی خود را تایید و مجوز کار به عنوان پزشک به صورت دائم را کسب کنند.
• پس از گذراندن این مراحل، پزشکان میتوانند به عنوان رزیدنت در کلینیکها کار انجام دهند و پس از 5 سال متخصص شوند.
در مورد شرایط مهاجرت پزشکان به آلمان نیز میتوان گفت که در آلمان رابطه پزشک و بیمار بر اساس اعتماد و احترام است و تشخیص پزشکی باید به صورت قابل درک به بیمار ابلاغ شود. به همین خاطر تسلط خوب آلمانی برای این کار ضروری است. از آنجایی که حرفه پزشکی در آلمان بسیار اصولی است، شما باید حداقل مدرک زبان آلمانی سطح B2 داشته باشید. در بسیاری از ایالتهای فدرال، شما همچنین به مدرکی مبنی بر مهارت زبان آلمانی در زمینه پزشکی در سطح C1 نیاز دارید. برای دریافت مجوز پزشکی نیز ممکن است مجبور باشید آزمون زبان تخصصی را بگذرانید. برخی از موسسات زبان، دورههای آموزشی ویژهای را ارائه میدهند که مهارتهای پزشکی شفاهی و نوشتاری شما را در آمادگی برای این آزمون ارزیابی میکند.
ما در مطلب مهاجرت کاری به آلمان اطلاعات بیشتر و دقیقتری آماده کردهایم. آن را هم از دست ندهید.
شرایط کاری پزشکان در آلمان و دریافت ویزای همراه
از جمله موارد مهمی که در رابطه با مهاجرت پزشکان به آلمان وجود دارد و برای افرادی که قصد مهاجرت خانوادگی دارند، امکان اخذ ویزای همراه است. ضمن اینکه امکان ورود افراد همراه به کشور همزمان با متقاضی اصلی وجود دارد، اما برای کاهش ریسک ویزا، بهتر است فرد اصلی و همراهان با فاصله وارد کشور شوند. همچنین لازم به ذکر است منظور همسر و فرزندان زیر 18 سال است. اگر همسر شهروند یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا باشد، میتواند بدون محدودیت وارد آلمان شود و با کارت شناسایی و شناسنامه خود در آلمان کار و تحصیل کند. برای پزشکانی که همسرانشان شهروند کشوری خارج از اتحادیه اروپا هستند، برای درخواست ویزای همراه باید شرایط زیر را داشته باشند.
• حق اقامت: یکی دیگر از شرایط لازم برای مهاجرت پزشکان به آلمان این است که باید ویزای آلمان یا کارت اقامت یا کارت آبی اروپا را داشته باشند.
• محل سکونت: مکانی که میخواهید با شریک زندگی خود در آن زندگی کنید باید متناسب با تعداد اعضای خانواده باشد.
• بیمه درمانی: شما باید بودجه و پوشش بیمه درمانی کافی برای محافظت از سلامت خانواده خود داشته باشید.
• سن قانونی: همسر شما باید بالای 18 سال و حداقل سن قانونی داشته باشد.
• آشنایی با زبان آلمانی: اصولاً همسرانی که قصد مهاجرت دارند باید دانش اولیه آلمانی را داشته باشند و اطمینان حاصل کنند که از بدو ورود به آلمان، میتوانند آلمانی صحبت کرده و با دیگران ارتباط برقرار کنند. حداقل از این افراد انتظار میرود که بتوانند خود را معرفی کنند یا به آلمانی خرید کنند و از دیگران راهنمایی بخواهند.
برای دریافت ویزای آلمان باید با سفارت یا کنسولگری آلمان که در آن زندگی میکنید یا تابعیت آن را دارید تماس بگیرید. پس از ایجاد شرایط برای ورود و کار پزشکان در آلمان، درخواست ویزای همراه الزامی است. مدارک لازم جهت اخذ ویزای پزشکان همراه به آلمان عبارتند از:
• فرم درخواست ویزا با امضا و تاریخ توسط متقاضی
• گذرنامه معتبر
• عکس
• شناسنامه
• کپی صفحات پاسپورت
• بیمه مسافرتی پزشکی
• توانایی مالی
• فتوکپی ویزای شینگن قبلی
• تایید سکونت
• گواهی ازدواج
شرایط حقوقی پزشکان مهاجر به آلمان
از دیگر فاکتورهایی که باید در زمان مهاجرت پزشکان به آلمان در نظر گرفت، شرایط حقوقی است. حقوق پزشکان در آلمان بسیار بالا بوده و به همین خاطر پزشکان حقوق خوبی در این کشور دریافت میکنند که بسته به تخصص و تجربه حرفه ای، متفاوت است. میانگین درآمد پزشکان در آلمان بین 65000 یورو برای دستیار پزشکی و 80000 یورو برای متخصصان متغیر است. حقوق پزشکان در آلمان برای پزشکان ارشد در بیمارستان ها حدود 278000 یورو در سال است.
شرایط دریافت اقامت دائم برای پزشکان در آلمان
دریافت اقامت دائم، از جمله شرایط مهمی است که در مهاجرت کاری پزشکان به آلمان باید در نظر گرفته شود. با توجه به مدت زمان اقامت و شرایط شخصی که در این کشور اقامت دارد، میتواند انواع مختلفی از اقامت در این کشور وجود داشته باشد که شامل:
اجازه اقامت موقت
این نوع اقامت محدود است و افراد دارای این نوع اقامت تنها میتوانند یک سال در آلمان بمانند و در صورت ثابت ماندن شرایط، آن را تمدید کنند. مجوز موقت به افرادی اعطا میشود که برای کار، تحصیل یا ازدواج وارد این کشور میشوند.
بلوکارت
بلو کارت اتحادیه اروپا مانند یک اقامت موقت است که برای گروههای خاص اعتبار بیشتری دارد. این کارت برای اتباع بسیار واجد شرایط از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا که قصد کار در آلمان را دارند صادر میشود. این افراد که کارگران ماهر به حساب میآیند باید دارای تحصیلات دانشگاهی و حداقل مدرک لیسانس باشند. برای دریافت بلو کارت اتحادیه اروپا، شغلی که پیدا میکنند باید مرتبط با رشته تحصیلی و سابقه کاری آنها بوده و درآمد حاصل از آن شغل باید حداقل 50800 یورو در سال باشد. Bluecard به مدت 4 سال اعتبار دارد و افرادی که شغل خود را حفظ کرده و مستحق اقامت دائم هستند، میتوانند پس از 33 ماه، اقامت دائم آلمان را دریافت کنند. در صورت آشنایی با زبان آلمانی، این مدت به 21 ماه کاهش مییابد.
اجازه اقامت دائم
اگر مجوز اقامت دائمی در آلمان را دارید، میتوانید تا زمانی که بخواهید در آلمان بمانید. با این مجوز میتوانید در آلمان کار کرده و برای مدت نامحدودی از کشور خارج شده و دوباره وارد کشور شوید. برای پزشکان با اقامت موقت در صورتی که حداقل 2 سال در این کشور کار کرده و بیمه و مالیات پرداخت کرده باشند مجوز داده میشود. دولت به افرادی که شهروند این کشور هستند حقوق و آزادی هایی میدهد که از افراد غیرشهروند محروم هستند.
با مطالعه مطلب بلوکارت آلمان اطلاعات کاملتری بهدست خواهید آورد.
کلام آخر
در این مقاله به بررسی شرایط مهاجرت پزشکان به آلمان پرداختیم، امید است با مطالعه این مقاله اطلاعات مورد نیاز خود را در این خصوص دریافت کرده باشید. البته شما عزیزان میتوانید با موسسه کاریابی کاربین در تماس باشید و از مشاورههای تخصصی کارشناسان باتجربه مجموعه استفاده کنید و تصمیم گیری راحتتری در این زمینه داشته باشید.
سوالات متداول
این پروسه شامل یادگیری زبان، دورههای کارورزی در بیمارستان و قبولی در آزمون معادلسازی است.
داشتن حداقل مدرک زبان A2 آلمانی، سابقه کاری، مدرک عضویت در نظام پزشکی ایران و مدرک پیش دانشگاهی به همراه زیرنمرات الزامی است.
خیر، اما بهتر است حداقل یک الی دو سال سابقه کار ارائه گردد.
سلام محسن عزیز وقتتون بخیر
بله میتونید برای ویزای همراه پیوست خانواده اقدام کنید.
سلام شهرام عزیز وقتتون بخیر
بله میبایست حتما مدارک پزشکیتون رو تبدیل کنید.
سلام اگر به آلمان مهاجرت کنم، میتونم همسرمو همراهم ببرم؟
سلام وقتتون بخیر
برای مهاجرت کاری پزشکان به آلمان نیاز به تبدیل مدارک پزشکی داریم؟