کشور آلمان سرزمینی با قدمت تاریخی بسیار طولانی است و همین امر سبب شده که در آن آثار معماری شگفتانگیزی از دورههای مختلف باقی بماند. امروزه نیز چون آلمان به یک مقصد کاری ایدهآل برای رشتههای مختلف تبدیل شده، بد نیست تا به جایگاه شغل معماری در جامعه حال حاضر این کشور نگاهی بیندازیم. آشنایی با بازار کار معماری در آلمان پیش از اقدام برای مهاجرت کاری بسیار اهمیت دارد چرا که اساس و پایه زندگی شغلی و حرفهای افراد را در آینده رقم میزند.
اگر شما نیز علاقهمندید تا در مورد این رشته بسیار زیبا و جذاب و جایگاه آن در کشور آلمان اطلاعات بیشتری کسب کنید با ما همراه باشید. در این مقاله به تمامی جنبههای مختلف شغل معماری و زیرشاخههای آن در سرزمین ژرمنها پرداخته خواهد شد و جای هیچ سؤال و ابهامی باقی نخواهد ماند.
فرم مشاوره رایگان
آنچه خواهید خواند:
جایگاه شغل معماری در جامعه آلمان چگونه است؟
شاید تصور کنید که آلمان کشوری با مردمان سرد و بیاحساس است؛ اما باید بدانید که این ملت برای آثار هنری ارزش و احترام زیادی قائل هستند. ازآنجاییکه معماری نیز هنر چیدمان درست و اصولی فضا است، این شغل نیز از جایگاه بسیار بالایی در میان مردم آلمان برخوردار است. برای ورود به بازار کار معماری در آلمان مقررات زیادی وضع شده است و افراد باید بتوانند از فیلترهای مختلفی عبور کنند تا در نهایت به یک معمار کامل در کشور آلمان تبدیل شوند.
نقش معماران را میتوان در تمامی سطوح پروژههای عمرانی از یک خانه کوچک خصوصی تا عظیمترین پروژههای زیر بنایی و عمومی در آلمان بهخوبی احساس کرد. مسئله دیگری که جایگاه مهم معماران را نمایان میکند، تأثیر شگرف آنها در اجرای پروژههای شهری است. در حقیقت برای برنامهریزی جهت پیشبرد هر گونه پروژه در مقیاس شهری چند متخصص معماری نیز باید حضور داشته باشند تا از دیدگاه معمارانه نیز مسئله را تحلیل کنند. به این صورت بازار کار معماری در آلمان را میتوان بسیار پر رونق دانست.
اگر بخواهیم یک دید کلی از این شغل در آلمان به شما بدهیم باید بگوییم که معماران از نفوذ بسیار زیادی در جامعه آلمان برخوردار هستند. آنها میتوانند هم بهصورت خصوصی و هم به شکل دولتی مشغول به کار باشند و درآمد زیادی نیز به دست بیاورند. البته ورود به این شغل به دلیل حساسیت بالا و وجود مقررات زیاد، شاید چندان ساده نباشد؛ اما هرکس که فرصت ورود به این بازار را پیدا کرد قطعاً مهارت و دانش معمارانه بسیار وسیعی داشته است.
چطور به حرفه معماری در آلمان وارد شویم؟
اولین گام برای ورود به حرفه معماری در آلمان این است که تحتنظر اساتید خبره و دارای مجوز آموزش ببینید. این کار میتواند بهصورت شرکت در کلاسهای دانشگاهی و دورههای آکادمیک صورت بگیرد و یا اینکه در کلاسهای آموزشی آزادی که در این کشور برگزار میشود شرکت کنید. شما باید برنامههای آموزشی که استانداردهای لازم موردنظر آلمان را دارند بهصورت کامل پشت سر بگذارید و بعد وارد دوره تمرین در سطح حرفهای بشوید.
در دوره تمرین شما علاوه بر یادگیری اصولی معماری، اخلاق و رفتار شایسته یک معمار در آلمان را نیز فرا خواهید گرفت. اتاق معماران این کشور بهصورت مستقیم بر روی عملکرد شما نظارت میکنند تا اطمینان حاصل کنند که آمادگی کافی برای ورود به بازار کار معماری در آلمان را دارید یا خیر. البته روش دیگری هم برای ورود به حرفه معماری در آلمان وجود دارد و آن مهاجرت شغلی به این کشور است که در مورد آن نیز باید چند کلامی با شما صحبت کنیم.
نخست اینکه باید حتماً تمامی مدارک تحصیلی خود را به همراه هر مدرک معتبر دیگری که به معماری مربوط میشود را ترجمه کنید. سپس میتوانید با ویزای جاب سیکر تا 6 ماه شخصاً در خاک آلمان به دنبال کار بگردید و با بستن قرارداد ویزای خود را به ویزای شغلی تغییر دهید. راه دیگر برای ورود به بازار کار معماری در آلمان نیز این است که از طریق شرکتهای کاریابی بینالمللی و یا وبسایتهای درج آگهی کار خارجی با یک شرکت به توافق برسید و از او بخواهید که برای شما از دولت آلمان تقاضای ویزای جاب آفر دهد.
بهترین گرایشهای معماری برای ورود به بازار کار در این کشور کدام هستند؟
شاید برایتان جالب باشد بدانید که یک سری شاخههای جدید معماری بهتازگی به این علم قدیمی و باستانی اضافه شدهاند که برای جامعه آلمان بسیار حائز اهمیت هستند. اگر تمایل دارید تا وارد بازار کار معماری در آلمان شوید بهتر است در یکی از زمینههایی که در ادامه گفته میشود حتماً تخصصهای لازم را کسب کنید.
معماری پایدار
امروزه کلمه پایدار را در جاهای زیادی میتوانید ببینید و ازآنجاییکه معماری نیز یک علم بسیار پیشرو است عنوان (معماری پایدار) را به یکی از جدیدترین و مهمترین گرایشها معرفی کرده است. معماری پایدار در آلمان با رویکرد ساخت بناهایی که علاوه بر داشتن صرفه اقتصادی، ملاحظات اجتماعی و محیط زیستی نیز در آنها اثر داده شده باشد، پایهگذاری شده است. در این معماری به مفاهیم زیستمحیطی از جمله گرمایش جهانی، ردپای کربن و ردپای آب توجه زیادی میشود.
معماری دیجیتال
دومین گرایشی که امروزه در بازار کار معماری آلمان بسیار به آن نیاز دارند معماری دیجیتال است. در این زمینه معمار باید بتواند ایدهها و طراحیهای خود را در قالب ابزارهای دیجیتالی مانند فضای متاورس، قابلیت واقعیت افزوده و واقعیت مجازی ارائه دهد. معمارانی که به این فناوریها تسلط کافی دارند میتوانند در آلمان رشد و ترقی بسیار زیادی داشته باشند.
معماری تطبیقی و مجدد
شاخه جدیدی از معماری که امروزه جامعه آلمان به آن بهشدت احتیاج پیدا کرده است معماری تطبیقی بوده که در آن ساختمانهای قدیمی را با ایجاد یک سری تغییرات به فضای مدرن و قابلاستفاده تبدیل میکنند. در آلمان ساختمانهای قدیمی زیادی وجود دارند که چون دیگر قابلاستفاده نیستند بهصورت متروکه رها شدهاند. این کشور در نظر دارد که با کمک معماران به این ساختمانها روح تازهای دمیده و آنها را مجدداً مطابق با نیازهای روز مورداستفاده قرار بدهد.
خانههای هوشمند
خانههای هوشمند امروزه به یکی از پرطرفدارترین پروژهها در بازار کار معماری در آلمان تبدیل شدهاند. معمارانی که بتوانند خانههای مدرنی طراحی کنند که اجزای آنها تحت یک سیستم یکپارچه عمل میکند در آلمان به درآمدهای بسیار بالایی دست پیدا خواهند کرد.
معماری سلامتمحور
معماری سلامتمحور را شاید نتوان بهعنوان یک شاخه مجزا در بازار کار حرفه معماری معرفی کرد. این سبک در حقیقت توجه به سلامت انسان و سایر موجودات زنده را برای طراحیها در اولویت قرار میدهد. برای نمونه در معماری سلامتمحور توجه به دریافت نور طبیعی خورشید، گردش هوای طبیعی و… بسیار اهمیت دارد. کسانی که در زمینه معماری سلامتمحور تجربه و تحقیقات کافی دارند میتوانند بهعنوان همکار در طراحی پروژهها یا مشاور در ساخت فعالیت داشته باشند.
بهترین شهرهای آلمان برای کار معماری کداماند؟
در ادامه مطلب به بهترین شهرهایی که برای شغل معماری بازار کار بسیار گسترده و پر رونقی دارند، اشاره خواهیم کرد.
برلین
برلین بهعنوان پایتخت این سرزمین مرکز تجمع همه فکرهای نوآورانه و ایدههای خلاقانه است. این شهر یک عرصه بسیار بزرگ و بینالمللی برای اجرای طرحهای معمارانه جدید به شمار میآید.
مونیخ
شهر مونیخ یکی از قویترین شهرهای اروپا از نظر اقتصادی محسوب میشود. از همین رو کیفیت زندگی مردم در این شهر نیز بسیار بالاست و معماران نیز میتوانند فرصتهای خوبی برای ساخت شاهکارهای معمارانه در آن بیابند.
هامبورگ
هامبورگ به دلیل وجود بندر عظیم و قدیمی که دارد همواره از معماری جذاب و منحصربهفردی برخوردار بوده است. بازار کار معماری در آلمان و بهخصوص در این شهر بسیار پر رونق است.
فرانکفورت
شهر فرانکفورت مرکز تبادلات مالی آلمان به شمار میآید و به همین دلیل شرکتهای معتبر و بزرگی در آن مستقر هستند. اگر به دنبال جذب پروژههایی با سودهای تجاری بالا هستید حتماً در فرانکفورت میتوانید به خواستههای خود برسید.
اشتوتگارت
شهر اشتوتگارت بیشتر برای صنایع خودروسازی خود معروف شده است بااینحال اما یک جامعه غنی از برترین معماران آلمان در آنجا مستقر هستند.
کلن
کلن یکی از شهرهای قدیمی آلمان است که در آن سبکهای مختلف معماری به چشم میخورد. فرقی ندارد که شما در معماری پیرو کدام سبک هستید. با هر نوع ایده و روشی حتماً میتوانید جایی در بازار کار معماری در آلمان و البته شهر کلن برای خود پیدا کنید.
در آمد متوسط معماران در آلمان چقدر است؟
در این قسمت طبق آخرین آمارها و اطلاعات موجود (آپدیت شده در سال 2023) برای شما درآمد متوسطی که یک مهندس معمار در آلمان میتواند داشته باشد را اعلام میکنیم. طبق گزارشها پایینترین میزان درآمد سالانه یک معمار 52500 یورو است. اگر در جایی مشغول به کار هستید که کمتر از این میزان به شما حقوق میدهند بهتر است با کارفرما درمورد دستمزد حتماً صحبت کنید.
حد متوسط درآمد معماران در آلمان نیز 70 هزار یورو در سال است که البته این رقم هر سال بیشتر هم میشود. در نهایت نیز باید اشاره کنیم که معماران باسابقه یا افراد شناخته شده در این حوزه میتوانند تا 87500 یورو در سال درآمد داشته باشند. البته درآمدهای غیررسمی بسیار بیشتری هم در آلمان وجود دارد که به عوامل زیادی مانند حجم و گستردگی پروژه مربوط خواهد شد.
کلام آخر
ما در این مقاله برای شما هر آنچه را که لازم بود تا درمورد بازار کار معماری در آلمان بدانید بازگو کردیم. دانستیم که این شغل در آلمان از اهمیت و احترام بالایی برخوردار است. همچنین ورود به حرفه معماری در آلمان نیازمند داشتن سطح اطلاعات و مهارتهای زیادی بوده و باید در چارچوب قوانین و مقررات متعددی این کار را در پیش بگیرید. همچنین برترین شاخههای معماری، بهترین شهرها در آلمان برای این شغل و درآمد متوسط را نیز برایتان عنوان کردیم.
ما در مجموعه کاریابی بینالمللی کاربین برای شما بهترین متخصصان و کارشناسان امور مهاجرت کاری را گرد هم جمع کردیم تا بهترین خدمات را به شما ارائه دهند. هم اکنون این امکان فراهم شده تا با برقراری ارتباط با گروه کاربین در کوتاهترین زمان ممکن به شغل ایدهآل خود در کشور رؤیاهایتان دست یابید.
مقاله پیشنهادی:
سوالات متداول
برلین
مونیخ
هامبورگ
فرانکفورت
اشتوتگارت
کلن
حد متوسط درآمد معماران در آلمان 70 هزار یورو در سال است که البته این رقم هر سال بیشتر هم میشود.