ما در این مقاله به بسیاری از سوالات دانشجویان از جمله ساعات کار دانشجویی در آلمان چقدر است؟ به عنوان دانشجو چقدر در آلمان درآمد خواهم داشت؟ و چگونه می توانم در حین تحصیل در آلمان کار کنم؟ پاسخ داده ایم. آلمان یکی از پیشرفته ترین و بهترین کشور های جهان برای مهاجرت است. این کشور چهارمین اقتصاد جهان را در اختیار دارد و از لحاظ سرانه تولید ناخالص ملی نیز در جهان سرآمد است. آلمان نه تنها از اقتصاد بسیار پر رونقی بهره مند است بلکه از لحاظ بهداشتی و آموزشی نیز یکی از بهترین کشور های جهان می باشد.
تحصیل در آلمان رایگان است. از همین رو بسیاری از دانشجویان از سراسر جهان، این کشور را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب می کنند. در آلمان دانشجویان تنها لازم است که برای گذران زندگی خود پس انداز یا درآمدی داشته باشند، تا یکی زندگی دانشجویی خوبی را برای خود فراهم کنند. طبق آمار اداره فدرال آلمان، یک فرد در این کشور به 2,370 یورو در ماه برای خرج زندگی خود نیاز دارد.
با این حال، زندگی دانشجویی بسیار ارزان تر است و یک دانشجو تنها با 1200 یورو در ماه می تواند زندگی خوبی را داشته باشد خوشبختانه، اقتصاد آلمان بسیار غنی است، فرصت های شغلی دانشجویی بسیاری در این کشور وجود دارد و دانشجویان در حین تحصیل می توانند با درآمد ثابت زندگی خوبی را نیز برای خود محیا کنند.
فرم مشاوره رایگان
آنچه خواهید خواند:
مزایای کار دانشجویی در آلمان
داشتن شغل دانشجویی در طول تحصیل نه تنها باعث تقویت مالی شما می شود، بلکه جنبه های بسیاری از شما را نیز پرورش می دهد. شما همچنین با افرادی خارج از حلقه دانشگاه و حلقه دوستان خود ملاقات خواهید کرد. مطمئناً داشتن یک شغل رزومه شما را بهتر می کند. کار در حین تحصیل در آلمان ثابت می کند که می توانید زمان خود را به خوبی مدیریت کنید و سخت کار کنید.
واقعاً مهم نیست که در چه صنعتی هستید – برای استخدام کنندگان مهم است که تجربه داشته باشید. قبل از شروع به کار به عنوان یک دانشجوی بین المللی در آلمان، باید در مورد شرایط و قوانین کلی موجود اطلاعات لازم را کسب کنید. دانستن آنها بسیار مهم است زیرا انجام یک اشتباه می تواند صورت حساب های بیمه و مالیاتی شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
کار در حین تحصیل در آلمان
تحصیل و کار در آلمان بسیار گزینه خوبی است. با این حال، محدودیت هایی برای ساعاتی که شما می توانید کار کنید وجود دارد. یک دانشجو در آلمان اگر تا 450 یورو در ماه در آمد داشته باشد معاف از مالیات خواهد شد. میزان مجاز کار تمام وقت دانشجویان در آلمان 182 روز تقویمی (26 هفته) در مدت یک سال می باشد.
مجوز کار در آلمان برای دانشجویان
دانشجویان باید مجموعه ای از مقررات خاص را برای کار در آلمان بداننند مانند اینکه تا چه مدت می توانند پیش از افزایش مالیات به کار مشغول شوند.. برای اتباع اتحادیه اروپا، محدودیت 20 ساعت در هفته در طول ترم در نظر گرفته شده است. برای دانشجویانی که از خارج از اتحادیه اروپا به این کشور می آیند، این محدودیت 120 روز کامل یا 240 نیم روز در سال در نظر گرفته شده است.
تفاوت بین کار تمام وقت و پاره وقت در آلمان
یک روز کامل در آلمان 8 ساعت در روز و 40 ساعت در هفته تعریف می شود، این بدان معناست که دانشجویان در طول ترم فقط 2.5 روز کامل در هفته مجاز به کار هستند. این محدودیت در طول ترم و در طول تعطیلات تابستان ممکن است که بیشتر نیز شود. با این حال، دانشجویان بین المللی باید سهمیه سالانه را در نظر داشته باشند و مطمئن شوند که از سقف 120 روز کاری تجاوز نمی کنند. شغل پاره وقت در آلمان معمولاً شغلی است که به ۲۰ ساعت یا کمتر در هفته محدود می شود.
مدت زمان مجاز کار دانشجویی در آلمان
شما ممکن است بیشتر از زمان تحصیل خود برای کار کردن وقت نگذارید. وگرنه درس خواندن دیگر شغل اصلی شما نیست. بنابراین، شما به عنوان یک دانشجو نمی توانید بیش از 20 ساعت در هفته کار کنید. شما ممکن است در طول تعطیلات ترم بیشتر کار کنید: دانشجویان مجازند در طول یک سال بیش از 20 ساعت در هفته به مدت 26 هفته کار کنند (توجه داشته باشید که این نیازی به یک سال تقویمی ندارد).
کار دانشجویی در آلمان بیش از 20 ساعت در هفته
برخی از استثنائات برای قانون 20 ساعت وجود دارد. مشاغل آکادمیک معمولاً متفاوت دسته بندی می شوند. این محدودیت در 120 روز کامل برای دانشجویان بین المللی اعمال می شود. علاوه بر این، دوره های کارآموزی که بخشی از برنامه تحصیلی شما هستند نیز از قانون 120 روز کامل مستثنی هستند.
اگر میخواهید، همهچیز را در مورد جاب آفر آلمان در مقالهای تازه و کامل بخوانید، روی لینک زیر کلیک کنید:
درآمد دانشجویی در آلمان
میزان درآمد شما در چندین جنبه نقش دارد. از یک طرف، وضعیت دانشجویی شما را تحت تأثیر قرار می دهد: این میزان درآمد شما نیست، بلکه میزان زمانی است که کار می کنید. (به سوال 1 مراجعه کنید: چقدر می توانم به عنوان دانشجو در آلمان کار کنم؟). یکی دیگر از جنبه های درآمد مالیات است: اگر از حد معینی تجاوز کند، مشمول مالیات دستمزد (مثلاً به عنوان کارمند) یا مالیات بر درآمد (مثلاً به عنوان یک دانشجوی شاغل یا خوداشتغال) می شود.
در هر صورت برای هر سالی که در آلمان تحصیل و کار می کنید باید اظهارنامه مالیاتی بدهید. محدودیت های درآمد نیز به سن و وضعیت تاهل شما بستگی دارد. درآمد شما برای بیمه درمانی شما نیز مهم است. برای ماندن در بیمه سلامت خانواده و معافیت از پرداخت حق بیمه درمانی خود، نمی توانید بیش از 5400 یورو در سال در یک کار پاره وقت در آمد داشته باشید. حداقل دستمزد در آلمان حدود 12 یورو در ساعت است. موقعیت های دانشجویی با مهارت بالاتر می تواند دستمزد بالاتری بین 12 تا 20 یورو در ساعت برای شما به همراه داشته باشد. مشاغل جانبی مانند نگهداری از کودک، پذیرایی، و کار در یک کافه یا رستوران عمدتاً شامل حداقل دستمزد نیز می شوند.
انواع کار دانشجویی در آلمان
برای شروع، نگران کار در حین تحصیل نباشید. در آلمان کار در هنگام تحصیل بسیار رایج است، به ویژه در بین دانشجویان بین المللی، و فرصت های زیادی کاری در حین تحصیل برای شما وجود خواهد داشت.
به عنوان یک دانشجو، شما حتی گزینه های بیشتری نسبت به کارمندان “عادی” دارید. به عنوان مثال، می توانید به عنوان کارآموز دانشجویی کار کنید. به نوبه خود برای پیدا کردن کار دانشجویی، وضعیت تأهل، درآمد و نوع شغل شما در این امر نیز مهم می باشد. از مهمترین انواع کار دانشجویی در آلمان می توانیم به شغل معمول دانشجویی، مینی جاب، کار موقت، خود اشتغالی و کارآموزی اشاره داشته باشیم.
شغل دانشجویی در آلمان
شغل دانشجویی این است که شما در یک شرکت در زمینه ای کار می کنید که با تحصیلات شما مرتبط است. به عنوان مثال، به عنوان یک دانشجوی بازرگانی در زمینه بازاریابی، منابع انسانی یا فروش. شغل دانشجویی مزایای زیادی دارد:
اول اینکه می توانید دانش خود را در عمل به کار ببرید. دوم اینکه در عمل با حوزه های جدیدی از رشته تحصیلی خود آشنا می شوید. ثالثاً شما پای خود را در شرکتی که ممکن است بعد از فارغ التحصیلی به شما در دریافت شغل دائمی پیشنهاد دهد محکم کنید. چهارم، شما تجربه کاری خوبی به دست می آورید و رزومه خود را نیز بهبود می دهید. پنجم، شما احتمالاً یک فرآیند درخواست سخت را با موفقیت پشت سر خواهید گذاشت. ششم، شما با افراد و تجربیات در محیطی آشنا می شوید که به رشته شما مربوط است. هفتم، درآمد معمولاً تا حدودی بهتر از مشاغل جانبی مانند پرستاری از کودک یا پیشخدمتی نیز می باشد. هشتم، دانشجوی شاغل به عنوان کارمند عادی پاره وقت محسوب می شود و دارای حق تعطیلات می باشد.
مینی جاب در آلمان
در میان مشاغل پاره وقت، شما می توانید مینی جاب را انتخاب کنید. شما می توانید تا 450 یورو در ماه از طریق مینی جاب درآمد کسب کنید. با حداقل دستمزد 9.50 یورو در ساعت (از ژانویه 2021)، شما باید حداکثر حدود یازده ساعت در هفته یا حدود 47 ساعت در ماه کار کنید. به عنوان یک دانشجوی تمام وقت، شما مجبور نیستید با این مبلغ مالیات یا سهم تامین اجتماعی خود را پرداخت کنید. این مینی جاب برای کارفرمایان نیز جذاب است. اگر زیر 25 سال سن دارید و به عنوان دانشجو دارای بیمه درمانی خانواده هستید، می توانید در یک شغل مرتبط با مینی جاب کار کنید.
شغل موقت در آلمان
شغل موقت دانشجویی در آلمان بین 450 تا 1300 یورو در ماه می باشد. مانند کارمندان عادی پاره وقت، شما مستحق داشتن مرخصی در تعطیلات و پرداخت مستمری دستمزد خود در صورتی که بیماری هستید می باشید و حق بازنشستگی را نیز باید پرداخت کنید. دانشجویان فقط مجاز به دریافت 850 یورو در ماه از طریق شغل موقت هستند تا بیمه درمانی دانشجویی خود را از دست ندهند.
خوداشتغالی در آلمان
این مشاغل در همه ایالت ها آلمان مجاز نیست و باید در مورد خوداشتغالی در ایالت خود اطلاعات کاملی را کسب کنید. همچنین می توانید بدون کارفرما در مشاغلی مانند کپی رایتینگ، تدریس خصوصی یا طراحی وب کار کنید. شما ممکن است که بر اساس قوانین ایالت خود برای این کار مجوز تجارت دریافت کنید.
کارآموزی در آلمان
شما باید بین کارآموزی اجباری، کارآموزی داوطلبانه و کارآموزی در خارج از کشور تفاوت قائل شوید. همانطور که از نام آن پیداست، دوره کارآموزی اجباری بخشی جدایی ناپذیر از تحصیل شما است. شما اغلب در طول دوره کارآموزی بسیار کم درآمد کسب می کنید. شرایط برای کارآموزی داوطلبانه متفاوت است: اگر بیش از سه ماه طول بکشد، شما حق دریافت حداقل دستمزد را دارید.
هر دو برنامه کارشناسی و کارشناسی ارشد شامل یک دوره کارآموزی اجباری است. به این ترتیب همه دانشجوان می توانند تجربه عملی کسب کنند تا بتوانند آموخته های خود را در موقعیت های واقعی به کار گیرند. شرکت ها برای استخدام کارکنان جدید ارزش زیادی برای تجربه عملی مرتبط قائل هستند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید تا آنها شما را در جریان آخرین اخبار مرتبط با کار دانشجویی در آلمان قرار دهند.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشاغل دانشجویی در آلمان با کارشناسان و مشاوران ما در موسسه کاریابی کاربین در تماس باشید.
جستجوی کار دانشجویی در آلمان
یک راه خوب شبکه دوستان و نزدیکان شما می باشد. از همشهری ها، دانشجویان و دوستان خود در مورد فرصت های شغلی پرس و جو کنید. در بهترین حالت، آنها می توانند به شما توصیه هایی کنند. در غیر این صورت، می توانید به پورتالهای شغلی مانند stellenwerk.de، appjobs یا Young Capital مراجعه داشته باشید و بر اساس شهر مورد نظر خود کار مورد نظر خود را فیلتر کنید.
یکی از بهترین روش های پیدا کردن کار در آلمان از طریق موسسات کاریابی است. از این رو موسسه کاریابی بین المللی کاربین یکی از بهترین موسسات برای پیدا کردن کار در آلمان می باشد. بدین منظور بهتر است که با کارشناسان ما در تماس باشید تا آنها شما را در جریان آخرین اخبار مرتبط با کاریابی در آلمان قرار دهند.
بهترین مشاغل دانشجویی در آلمان
همانگونه که تا کنون متوجه شده اید کار در هنگام تحصیل در آلمان فرصت عالی برای به دست آوردن دانش عملی در زمینه تحصیل شما است. شما با 20 ساعت در هفته کار به صورت نیمه وقت می توانید از مزایای کار در آلمان بهره مند شوید و همچنین بر موضوعات دانشگاهی خود تمرکز داشته باشید.
بهترین مشاغل دانشجویی که شما می توانید در آلمان داشته باشید عبارتند از:
- مدیریت برنامه نرم افزاری
- مدیریت پلتفرم
- مدیریت شبکه
- تجزیه و تحلیل داده ها و موارد دیگر
در طول تجربه کاری دانشجویی خود، در پروژهها تجربه کسب کنید و فرصتی برای داشتن چشماندازی بزرگتر داشته باشید.
اطلاعات بیشتر درباره بلوکارت آلمان را در این لینک بخوانید.
شرایط کار دانشجویی در آلمان
از مهمترین شرایط کاری دانشجویی می توانیم به این موارد اشاره داشته باشیم:
- حداقل به پایان رساندن ترم 3 کارشناسی
- تسلط به زبان انگلیسی
- داشتن روش کار دقیق و همچنین مستقل و ساختار یافته
- داشتن سطح سازمانی عالی
- توانایی نشان دادن رهبری با رویکرد و حل چالش ها
- تیم گرا بودن، با نگرش و توانایی ارائه نتایج موفقیت آمیز
- خلاق، مبتکر، قوی در ابتکار عمل و پیگیر بودن.
- قادر به ایفای نقش کلیدی و تأثیرگذاری در سطوح و عملکردها
مدارک کار دانشجویی در آلمان
مهمترین مدارکی که شما برای داشتن کار پاره وقت در آلمان نیاز دارید شامل این موارد می باشد:
- رزومه
- کاور لتر برای نقش خاصی که قصد دارید درخواست کنید
- ترجمه نمرات تحصیلی و همچنین کپی مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد (در صورت وجود) به همراه ریز نمرات.
- کپی گواهی کار، کارآموزی و داوطلبی یا معرفی نامه مربوطه.
تمامی مدارک ذکر شده را به کارفرمای خود ارسال کنید. درخواست های ناقص ممکن است منجر به تاخیر در روند درخواست شما شود.
برای اینکه درخواست خود را متمایز کنید، اطمینان حاصل کنید که انگیزه نامه شما برای موقعیتی که برای آن درخواست می کنید منحصر به فرد است.
هزینه زندگی دانشجویی در آلمان
به دلیل کیفیت آموزشی بالا، مقرون به صرفه بودن و فرصت های پیشرفت کاری بی شماری که وجود دارد دانشجویان بسیاری از سراسر جهان آلمان را به عنوان مقصد تحصیلی ایده آل خود انتخاب می کنند. به ویژه. مشاغل جانبی یا کار پاره وقت در کنار تحصیل بخش مهمی از مزایای تحصیل در آلمان هستند.
تقریباً دو سوم دانشجویان در آلمان در طول تحصیل خود کار می کنند، چیزی که درآمد برای آنها به همراه دارد و فرصتی برای افزایش مهارت ها و دانش را برای آنها به ارمغان می آورد.
هزینه های زندگی در آلمان مقرون به صرفه است. با این حال، دانشجویان بین المللی اغلب خود را نیازمند به درآمد اضافی می کنند که از طریق مشاغل پاره وقت، که در آلمان بسیار است، به دست می آورند. یک دانشجو بینالمللی برای پوشش هزینههای زندگی خود در آلمان به حدود 1200 یورو در ماه نیاز دارد که معادل 14400 یورو در سال است.
قوانین کار دانشجویی در آلمان
وقتی صحبت از قوانین و مقررات کار پاره وقت دانشجویی در آلمان به میان می آید، با همه دانشجویان بین المللی در این کشور یکسان رفتار نمی شود. دانشجویانی که از اتحادیه اروپا، ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ و سوئیس می آیند، در مورد بازار کار عملاً از حقوق مشابهی با دانشجویان آلمانی برخوردار هستند.
در صورتی که این دانشجویان بخواهند بیش از 20 ساعت در هفته کار کنند، واجد شرایط دریافت سهم بیمه خاصی هستند، که این درست مانند اتباع آلمانی می باشد. اما دانشجویانی که از کشورهایی غیر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ و سوئیس می آیند، باید از محدودیتهای خاصی که برای آنها در نظر گرفته شده است تبعیت کنند.
اگر جزو این دسته هستید، موارد زیر را باید در نظر داشته باشید:
- ساعات کاری محدود. شما فقط مجاز به کار 120 روز کامل یا 240 نیم روز در سال می شود.
- اشتغال شما مجاز به انجام خوداشتغالی یا فریلنسری نیست (در این مورد باید از قوانین ایالت محل تحصیل خود اطلاع کاملی را کسب نمایید)
- اگر می خواهید بیش از ساعات مجاز کار کنید، باید از آژانس کاریابی محلی (Agentur für Arbeit) و اداره امور خارجی ها (Ausländerbehörde) مجوز لازم را دریافت کنید.
- دانشجویانی که در دوره زبان بین المللی در حال گذراندن دوره زبان یا دوره مقدماتی آن هستند، فقط با مجوز آژانس کار فدرال و اداره مهاجرت مجاز به کار (در طول دوره های تعطیلی) خواهند بود.
به طور معمول، مجوز کار در مناطقی با نرخ بیکاری پایین به خوبی اعطا می شود.
کجا کار دانشجویی در آلمان پیدا کنم
کارفرمایان و صاحبان مشاغل بسته به نوع کارمندی که میخواهند استخدام کنند، پیشنهادهای شغلی خود را در تابلوهای اعلانات دانشگاه و یا پورتالهای شغلی آنلاین قرار می دهند.
برخی از قسمت هایی که می توانید برای شغل دانشجویی مورد نظر خود جستجو انجام دهید عبارتند از:
تابلوی اعلانات دانشگاه
تابلوی اعلانات دانشگاه می تواند بخش مهمی برای یافتن شغل دانشجویی در زمان حضور در دانشگاه باشد. به طور معمول، این تابلوها مملو از آگهیهایی هستند که دانشجویان میتوانند آنها را ببینند و در موارد خاص، کارفرمایان نیز مشاغلی با ساعات کار مناسب را ارائه میدهند که برای دانشجویان دانشگاه عالی است. بسته به حوزه تخصص و مهارت های خود، می توانید فرصت های شغلی پاره وقت متعددی را در این تابلوهای اعلانات پیدا کنید.
مراکز شغلی دانشگاهی
معمولاً دانشگاه ها مراکز شغلی خاص خود را دارند که هدف آنها کمک به دانشجویان برای یافتن شغلی است که می توانند در کنار تحصیل داشته باشند. این مراکز شغلی دائماً با طیف وسیعی از صنایع و کارفرمایان در ارتباط هستند. دانشجویان می توانند قرار ملاقاتی را در مورد شرایط و نوع کاری که در انجام آن مهارت دارند تعیین کنند و ببینند آیا فرصتی برای کار وجود دارد یا خیر.
پورتال های شغلی آنلاین
پورتال های شغلی آنلاین نیز برای دانشجویانی که مایل به کار پاره وقت در آلمان هستند مفید است. کارفرمایان پیشنهادهای شغلی خود را در پورتال های شغلی مختلف ارسال می کنند تا دانشجویان بتوانند آنها را ببینند و درخواست خود را نیز ارائه دهند. شما میتوانید طیف گستردهای از فرصتهای کاری را در پورتالهای شغلی بیابید، که الزامات مجموعه مهارتها را برای مشاغل خاص فهرست میکند، بنابراین دانشآموزان میتوانند بدانند آیا واجد شرایط شغل مورد نظر خود هستند یا خیر.
دوستان و دانشجویان
دوستان و دانشجویان یا هر نوع آشنای دیگر در جستجوی فرصتهای شغلی توصیه میشود. اگر چه این همیشه کارساز نیست، اما می تواند در شرایط خاص مفید باشد. علاوه بر این، هنگامی که به دوستان خود اطلاع دادید که به دنبال کار هستید، ممکن است افراد دیگری را به شما معرفی کنند که برای پیدا کار شما را راهنمایی کنند.
فرصت های کار دانشجویی در آلمان
یک فرصت شغلی پاره وقت مناسب، فرصتی است که به نوعی با رشته تحصیلی مرتبط خود به کار مشغول شوید و درآمد نیز کسب کنید.
برخی از رایج ترین مشاغل پاره وقت برای دانشجویان بین المللی در آلمان عبارتند از:
- کار در دانشگاه
- ناظر کتابخانه
- پژوهشگر
- دستیار آموزشی
- مشاغل خارج از دانشگاه
- پیشخدمتی
- کار در نمایشگاه تجاری
- پیک
- پرستار بچه
- متصدی بار
- صندوقدار
- تشکیل دهنده اسناد اداری
- رسانه (دانشجویان روزنامه نگاری)
- تدریس خصوصی (دانشجویان در تربیت معلم)
ما در مطلب مهاجرت کاری به آلمان اطلاعات بیشتر و دقیقتری آماده کردهایم. آن را هم از دست ندهید.
سوالات متداول
مشاغل دانشجویی در آلمان به اندازه کافی برای یک دانشجو برای کسب درآمد مناسب هستند. به طور کلی، حداقل دستمزد در آلمان در حال حاضر 12 یورو در ساعت است و هر دو سال یک بار به روز می شود. دستمزد تا حد زیادی به مهارت های دانشجویان و همچنین صنعتی که آنها در آن مشغول به کار هستند بستگی دارد. در شهرهای بزرگتر آلمان، ممکن است شغلی پیدا کنید که در مقایسه با همان شغل در یک شهر کوچکتر آلمان، درآمد بیشتری داشته باشد.
دانشجویان در مشاغل دانشجویی می توانند تا 450 یورو در ماه بدون نیاز به پرداخت مالیات درآمد کسب کنند. اگر به صورت ماهانه بیش از این مبلغ درآمد دارید، به طور منظم، ملزم به دریافت شماره مالیاتی خواهید بود. به این ترتیب هر ماه مبلغ مشخصی از دستمزد شما کسر می شود اما در صورت ارائه اظهارنامه مالیاتی در پایان سال می توانید آن را پس بگیرید.
اگر به طور دائم در آلمان شاغل باشید، واجد شرایط پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی خواهید بود. این شامل پرداخت های بیمه درمانی، بیمه مراقبت های پرستاری، بازنشستگی و بیمه بیکاری می شود. اگر کمتر از دو ماه حدود 50 روز کار کنید، نیازی به پرداخت حق بیمه ندارید. افرادی که برای مدت طولانی شاغل هستند باید بیمه بازنشستگی دریافت کرده باشند.